Basın kuruluşlarına teşekkür belgesi verdi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Eğitim Kampüsü Projesi ve Halk Eğitim Kampanyası’nda gelişmeleri sayfalarına taşıyarak proje ve kampanyaya destek olan basın kuruluşlarına teşekkür belgesi takdim etti

Basın kuruluşlarına teşekkür belgesi verdi
05 Ekim 2016 Çarşamba 12:05

EĞİTİM KAMPÜSÜ’NÜN GELİŞİMİNİ ANLATTI

Çerkezköy’de görev yapan basın kuruluşlarının temsilcilerini makamında ağırlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Sizler bana her zaman moral verdiniz. Çerkezköy’de gelip göreve başladıktan bir hafta sonra eğitim kampüsü için çalışmalara başlamıştık. Zorlu bir idari süreci geride bıraktık. Eğitim kampüsü için yer tahsisinin yapılmasının ardından projeyi hayata geçirmeyi hedefledik. Bu çalışma için çalmadık kapı bırakmadık. İmam Hatip Lisesi için görüşmeler devam ediyor. Fakat benim en büyük arzum kampüsümüzde bir de Güzel Sanatlar Lisesi olmasıdır. Eğitim Kampüsü projemize ilçemizde bulunan önemli sanayi kuruluşlarından destek bekliyoruz. Özellikle Bağlık Mahallemizde sanata meyilli gençlerimiz bulunmaktadır. Müzik ile uğraşmak isteyen gençlerimiz var. Çocuklarımızın sanata yönelmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE MARKA KENT

Eğitim kampüsü içerisinde spor lisesi ve sağlık lisesi gibi okulların da düşünülebileceğini ifade eden Kaymakam Kubilay, “Bu tür okullar ilçemize değer katacaktır. Valimiz Mehmet Ceylan da Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bu anlamda diğer ilçelere kıyasla bir adım önde olduğunu kaydetti. Çerkezköy Türkiye’nin üretim üssüdür. Biz, eğitimde de marka kent olmak için hep birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

70 YENİ KURS MODÜLÜ EKLENDİ

Çerkezköy’de yüzlerce fabrika ve bu fabrikalarda çalışan on binlerce vatandaşın olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bu çalışanlarımız işlerinde yükselebilmesi için vasıf kazanmaları da gerekmektedir. Bunun içinde halk eğitim kampanyasını başlattık. 2015-2016 yılları arasında 15 bine yakın kursiyere ulaştık. Türkiye genelinde 70 yeni kurs modülünü sistemimize dahil ettirdim. Bu kurs modülü sayımız birçok ilden fazladır.” bilgisini verdi.

PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ’NDEN BAHSETTİ

Çerkezköy’ü daha güzel yarınlara hep birlikte ulaştırmayı amaçladıklarını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bununla ilgili Kaymakamlık bünyesinde proje koordinasyon birimimizi kurduk. Bu birimimiz çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalardan birisi de ‘Çerkezköy’ kitabı olmuştur. Küçük bir köye sığdırılan kocaman bir kent teması ile şehrin geçmişine ışık tutan bir çalışma yapıldı. Bu çalışmanın yapımında emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bilgilendirmelerinin ardından Çerkezköy’de görev yapan basın kuruluşlarının temsilcilerine Eğitim Kampüsü Projesi ve Halk Eğitim Kampanyası hususlarında verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.