Basının fonksiyonu her anlamda önemlidir

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yoğun işlerinden dolayı 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nda bir araya gelemediği basın mensuplarını öğle yemeğinde ağırladı. Yalı Restaurant’ta düzenlenen yemekte konuşan Kaymakam Kubilay, “Elimizde ki bilgi ve belgeleri kamunun yaranına olan konuları sizlerle paylaşmanın gayreti içindeyiz. Amaç Çerkezköy’ümüzün daha ileri gitmesi ve yarınlara dahi iyi hazırlanması olduğu için her zaman dediğimiz birlik ve beraberliğimizi perçinlenerek devam etmesidir. Bu anlamda basının fonksiyonu çok önemlidir. Bunu yakından takip ediyoruz ve yararlanmaya çalışıyoruz. Özellikle kamu hizmetleri yürütülürken onların motivasyonu noktasında yapmış olduğumuz hizmetlerimizin tanıtımını yapmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Basının fonksiyonu her anlamda önemlidir
29 Ekim 2014 Çarşamba 07:51

ÇERKEZKÖY’ÜN YARINLARINI DÜŞÜNEREK HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarını öğle yemeğinde ağırladı. 21 Ekim günü yoğun programlarından dolayı basın mensuplarıyla bir araya gelemeyen Kaymakam Kubilay, önceki gün Yalı Restaurant’ta düzenlediği yemek ile gazetecilerle bir araya geldi. Yemek sonunda Gazeteciler Bayramı hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Kubilay, “Hepinize davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm arkadaşlarımıza görevlerinde ve bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyorum. 15 Ağustos 2013 tarihinde göreve başladığımız Çerkezköy ilçesinde birlik ve beraberlik anlayışı içinde bütün enerjimizi de kullanarak her nefes alışverişimizde Çerkezköy’ün geleceği ve yarınlarını düşünerek, hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.

GAZETECİLİK BİR KAMU HİZMETİ VE ÖNEMLİ BİR GÖREVDİR
Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda basın mensuplarının büyük katkılarının olduğunu ifade eden Metin Kubilay, “Bugüne kadar göstermiş olduğumuz bu çabada basın mensubu arkadaşlarımızın eğitim alanı başta olmak üzere tüm kamu hizmetinin yürütülmesinde veya yapılan hizmetlerin tanıtılmasında önemli katkıları olduğunu müşahade ettik. Bu anlamda tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Basın görevi ve gazetecilik, aynı zamanda bir kamu hizmetidir ve önemli bir görevdir. Arkadaşlarımız her koşulda gece gündüz demeksizin zor şartlar altında da olsa görevlerini yerine getirmenin ve kamuoyunu aydınlatmanın, özellikle vatandaşlarımızın haberleşme hürriyetini sağlamanın gayreti içindeler” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZDA BASINDAN FAZLASIYLA YARARLANMAYA ÇALIŞIYORUZ
Haberleşme hürriyeti ve bilgi alma hakkının anayasal bir hak olduğunu sözlerine ekleyen Metin Kubilay, “Bunu Çerkezköy’de siz basın mensubu arkadaşlarımızın büyük bir sorumluluk ve tarafsızlık anlayışı içinde yerine getirdiklerini memnuniyetle müşahade ettim. Bundan dolayı da tüm gazeteci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta 21 Ekim Gazeteciler Bayramıydı. Yoğunluktan dolayı sizlerle bir araya gelmek istedik ancak bugüne kısmet oldu. Yürütülen tüm çalışmalarda ve hizmetlerde basından en fazla ölçüde yaralanmaya çalışıyoruz. Özellikle kamu hizmetlerinin daha iyiye gitmesi noktasında her türlü detayı değerlendirmeye çalışıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarına da gerekli değerlendirmeyi yapıyoruz. Yürüttüğünüz kamu hizmeti noktasında elimizden geldiği kadar sizleri desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

BASIN MENSUPLARINA ÇALIŞMA HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM
İdarecilik anlayışlarında tamamen şeffaf ve paylaşımcı bir idarecilik anlayışı içinde olduklarının altını çizen Kaymakam Kubilay, “Elimizde ki bilgi ve belgeleri kamunun yaranına olan konuları sizlerle paylaşmanın gayreti içindeyiz. Amaç Çerkezköy’ümüzün daha ileri gitmesi ve yarınlara dahi iyi hazırlanması olduğu için her zaman dediğimiz birlik ve beraberliğimizi perçinlenerek devam etmesidir. Bu anlamda basının fonksiyonu çok önemlidir. Bunu yakından takip ediyoruz ve yararlanmaya çalışıyoruz. Özellikle kamu hizmetleri yürütülürken onların motivasyonu noktasında yapmış olduğumuz hizmetlerimizin tanıtımını yapmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bundan sonra ki çalışma hayatınızda da tüm gazeteci arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

BELEDİYENİN KAMULAŞTIRMA YAPMASI GEREKİYOR
Kaymakam Metin Kubilay, konuşmasının sonunda ise Dere Islah çalışmalarına da değinerek, “Yapılan görüşmeler neticesinde Dere Islah Projesi’nin devam etmesi için Çerkezköy Belediyesi’nin kamulaştırma yapması gerekiyor. Kamulaştırma yapılmadığı taktirde de protokol imzalanamıyor. Gerekli kamulaştırma yapıldıktan sonra Büyükşehir ve DSİ arasında protokol imzalanarak proje çalışmaları en hızlı şekilde devam edecektir. Şu an içinde geçici çözüm olarak iki kato ile derelerde gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Protokol imzalanana kadar tek yapabildiğimiz vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için geçici çözümlerle sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.