Başkan Akay çalışmaları inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar, Veliköy, Cumhuriyet, İstasyon, Fatih, Bağlık ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yatırımların son durumları hakkında bilgi aldı

Başkan Akay çalışmaları inceledi
08 Haziran 2017 Perşembe 13:17

İSTİKLAL CADDESİ’NDE SIKIŞTIRILMIŞ BETON ÇALIŞMASI BAŞLADI
İlk incelemesini Kızılpınar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, altyapısı ve kaldırım çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nde yol malzemesi serilen ve sıkıştırılan yolda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sıkıştırılmış beton yol çalışmalarını inceledi. Beton yol çalışmasının tamamlanmasının ardından İstiklal Caddesi’ne 5 santimetre asfalt serileceğini belirten Başkan Akay, “İstiklal Caddemizde Büyükşehir Belediyesi sıkıştırılmış beton yol çalışmasını tamamladıktan sonra sıcak asfalt serimini yapacak. Ardından biz de altyapısı tamamlanan İstiklal Caddesi bağlantılı sokaklarda sıcak asfalt çalışmasına başlayacağız” dedi.
TÜM HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK
Kızılpınar’da altyapı çalışması tamamlanan cadde ve sokakların yaz ve sonbahar sezonu boyunca üst yapılarının ve yollarının yapılacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse Çerkezköy Belediyemiz hazırlıklarını yaptı ve TESKİ’nin altyapı çalışmalarını bitirmesini bekliyor. Biten cadde ve sokaklarda vakit geçirilmeden sıkıştırılmış beton ve sıcak asfalt kaplama çalışması yapılacak” ifadelerini kullandı.
VELİKÖY DÜĞÜN SALONU ÇALIŞMALARI YÜZDE 45 ORANINDA TAMAMLANDI
Kızılpınar Mahallesi’ndeki incelemelerinin ardından Veliköy Mahallesi’nde devam eden Düğün Salonu inşaatını gezen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy Mahallemizde yapımı süren Düğün Salonu ve Mahalle Evi inşaatımız şu anda yüzde 45 oranında tamamlandı. Hedefimiz 30 Ağustos’ta Düğün Salonumuzu ve Mahalle Evimizi hizmete açmak” diye konuştu.
TRAKYA’NIN EN BÜYÜK PARKI OLACAK
Daha sonra Cumhuriyet Mahallesi’nde Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, hizmete açılan bisiklet yolunu gezdikten sonra yapımı devam eden 23 Nisan Çocuk Parkı’nda incelemelerde bulundu. 23 Nisan Çocuk Parkı’nı gezdikten ve tırmanma duvarına çıktıktan sonra açıklamalarda bulunan Başkan Akay, “Burası çalışmalar tamamlandığında Trakya’nın belki de en büyük parkı olacak. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz 15 Haziran gibi çalışmaları tamamlayarak, parkımızı sabırsızlıkla bekleyen çocuklarımızın hizmetine sunmak” dedi.
GÜREŞ TAKIMIMIZ KURULDU
23 Nisan Çocuk Parkı’ndaki incelemelerinin ardından İstasyon Mahallesi’nde bulunan 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan güreş alanını gezen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde güreş takımı oluşturduk. Sporcularımız antrenmanlarını burada yapacaklar. Ayrıca 29 Ekim Spor Kompleksimizin yanında yapılan stadın ihalesi de yenilendi. Kısa sürede tamamlanarak, hizmete açılacaktır” ifadelerini kullandı.
175 BİN METREKARELİK ALAN ASFALTLANACAK
İstasyon Mahallesi’nin ardından Fatih Mahallesi Mutlu Sokak’ta devam eden sıcak asfalt çalışmalarını da gezen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 10 gün önce başlayan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında toplam 171 sokağımız sıcak asfalt ile kaplanacak. Toplamda 175 bin metrekarelik alan 33 bin 600 ton sıcak asfalt ile kaplanacak” açıklamalarında bulundu.
TAZİYE EVİ VE YEŞİL ALAN DÜZENLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Asfalt çalışmalarını inceledikten sonra Bağlık Mahallesi’nde yapımı devam eden Taziye Evi ve yeşil alan düzenleme çalışmalarını yerinde gören Başkan Akay, “Yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında alana bir mini futbol sahası ile basketbol sahası ilavesi yapılacak. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Taziye Evi ve yeşil alan çalışmalarımızı Temmuz ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Taziye Evimizin içerisinde ayrıca Mahalle Evimiz de olacak ve açacağımız kurslarda ev hanımları eğitim alacak” dedi.
VİYADÜK PROJESİNİN TEMELİ EYLÜL AYINDA ATILIR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ve Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek olan Viyadük Projesi’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Akay, “Viyadük Projesi’nin proje ihalesi bitti, Karayollarından iki ayak için görüş istenmişti, o da olumlu geldi. Şuanda ihaleye çıkmak için tarih bekleniyor. Benim tahminim Temmuz ayı içerisinde ihaleye çıkılır ve Ağustos sonu, Eylül başı temeli atılır. Yaklaşık 500 metre uzunluğu olacak Viyadük Projesi’nin hayata geçmesi ile birlikte mahallenin iki yakası bir araya gelecek” ifadelerini kullandı.
PARKLARIMIZI HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇIYORUZ
Bağlık Mahallesi’ndeki incelemelerini tamamlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazi Osman Paşa Mahallesi’ne geçerek yapım çalışmaları tamamlanan Yunus Emre Parkı’nı gezdi ve ardından yapım çalışmalarının devam ettiği Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’na geçerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Her iki parkın ve ilçedeki diğer bazı parkların daha önce işletme mantığı ile kiraya verildiğini, kapalı alanlara dönüştürüldüğünü belirten Başkan Akay, “İhale süreleri biten parklarımızın hepsini yeniden düzenleyerek, yeniden halkımızın kullanımına açıyoruz” açıklamasını yaptı.
ÖRNEK SOKAKLARI İNCELEDİ
Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ndaki düzenleme çalışmalarının Temmuz ayı içerisinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, son olarak ‘Örnek Sokak Projesi’ kapsamında yeniden düzenlenen Butçular Sokak’ta incelemelerde bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.