Başkan Akay iddialara açıklık getirdi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın geçtiğimiz hafta Çerkezköy’e gelerek, minibüs güzergahlarında yapılan değişikliklere tepki göstermeleri ve UKOME ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirmeleri üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir basın toplantısı düzenledi. Kapaklı ve Saray Belediye Başkanlarının iddialarına tek tek cevap verip harita üzerinden bu iddiaların doğru olmadığını gözler önüne seren Başkan Akay, “Burada temel hedef vatandaşların daha rahat ulaşımını sağlamaktır. İki Belediye Başkanının gelip burada açıklama yapması da doğru değildir.” ifadelerini kullandı

Başkan Akay iddialara açıklık getirdi
21 Ağustos 2017 Pazartesi 23:56

GÜZERGAHLARI MECBUREN DEĞİŞTİRDİK
 
Bu uygulamanın Atatürk ve Öztrak Caddelerindeki trafik yoğunluğunun yanısıra 11 yolun birleştiği altıyol kavşağındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından başlatıldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün ise yaptığımız uygulamanın sayısal verilerine baktığımızda doğru bir uygulama olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte Öztrak ve Atatürk Caddesindeki toplu taşıma araçlarının güzergahlarını da mecburen değiştirdik. Bu kararı aldıktan sonra Çorlu’dan, Çerkezköy-Kapaklı, Saray-Vize istikametine yolcu taşıyan Kale Birlik otobüslerinin indirme bindirme merkezleriyle ilgili UKOME’ye talepte bulunduk. Narin Caddesi’nden ilçe merkezine gelen araçların Atatürk Caddesine girmeden Namık Kemal Bulvarı’nı kullanarak altıyol kavşağına ulaşması yönünde karar alındı. Alınan kararla birlikte bu otobüsler altıyol kavşağından alıp bindirecekler. Artık 400 metre aşağıda yolcu indirecekler. İddia edildiği gibi ‘Kilometrelerce yürüyecekler’ gibi bir durum yok. Burada bir mağduriyet yoktur. Burada temel hedef vatandaşların daha rahat ulaşımını sağlamaktır. Sarı minibüsler eskiden Öztrak Caddesi’nden gidiyordu. Eski güzergah ve yeni güzergah arasında 70 metre var.” dedi.
 
ENGELLİLER ARAÇLARI BEDAVA KULLANSIN
 
İrfan ve Nazmi Başkan’ın basın açıklamasına Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube üyelerinin de katılmasını değerlendiren Başkan Akay, “Engelliler de mağduriyet varmış gibi açıklama yaptılar. Ben bu açıklamayı izledim ve çok üzüldüm. İddia edildiği gibi vatandaşlar Narin Kavşağı’nda inmiyorlar; altıyol kavşağında iniyorlar. Engelli vatandaşlarımızı yok saydığımız da yoktur. O konuya kendilerini bu şekilde alet etmelerine ise kelime bulamıyorum. Çıkıp bunu konuşacağına Kapaklı’daki sarı minibüslerin engellilere uyumlu olup olmadığını söylesin. Her şeyi çok biliyor, sarı minibüslere binip Çerkezköy’e gelebiliyor mu? Birleşmeler sağlansın. Engelliler bedava şekilde bu araçları kullansınlar. İkilem yaşamasınlar. Birleşimler sağlansın ki 65 yaş üstü vatandaşlarımız araçlara kartla binsinler. Savunmamız ve hızlandırmamız gereken konunun temeli budur. Bunları kooperatif penceresinden bakarsak çözemeyiz.” açıklamasında bulundu.
 
KONUŞULMASI GEREKEN KONU GÜZERGAH DEĞİL
 
Kapaklı ve Saray Belediye Başkanlarının Çerkezköy’de açıklama yapmalarını doğru bulmadığını dile getiren Akay, “Ortada konuşulması gereken konu bu değildir. Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy’deki vatandaşlar Devlet Hastanesine gitmek için iki araç kullanmak zorunda kalıyor. Bunları konuşmamız gerekiyor. İki Belediye Başkanının gelip burada açıklama yapması da doğru değildir. Kapaklı, Çerkezköy ve Kızılpınar minibüslerinin bir an evvel birleşmesi için mücadele etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
 TOPLANTILARA KATILMADILAR
 
“İki Başkan açıklamasında ‘Konuyla ilgili bize bir şey sormadılar’ diyorlar.” diyen Başkan Akay, “10 Temmuz’da toplantı yapıldı. İki Belediye Başkanı da ordaydı, ikisi de konuyla ilgili yorum yapmadılar. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 3 Belediye Başkanını 21 Temmuz’da toplantıya çağırdı. Saray adına Ergun Er, Kapaklı adına ise Sami İkizler katıldı. 25 Temmuz’da UKOME’de toplantı yapıldı. İki Belediye Başkanı da orada yoktular. O toplantılara katılmayıp ‘Bize sorulmadı’ demeleri yanlıştır.
 
 UKOME KARARININ UYGULANMASINI İSTİYORUZ
 
Alınan kararı Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmemize rağmen aynı araçlar yine caddeye giriyor. Bu konuyla ilgili zabıta ekiplerimiz ise tutanak tutarak bu araçları Büyükşehir zabıtasına ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildiriyor. Bizim yetkimizin olmadığını biliyoruz ve UKOME kararının uygulanmasını istiyoruz. İki Belediye Başkanının Çerkezköy’e gelerek açıklama yapması şık olmamıştır.
 
DİJİTAL PAÇAVRA
 
Akit Tv’de çıkan ve Çerkezköy Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığını iddia eden haber hakkında da açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçtiğimiz hafta Akit Tv tarafından böyle bir haber servis edildi. Öncelikle 25 Mayıs tarihinde Çerkezköy Belediyesinin hizmet alımı ihalesi sonucu işten çıkartılan bir kişi Kaymakamlığa giderek müracaatta bulunmuş ve müracaatı sonuçsuz kalmış. Ardından bir yerel gazeteye giderek haber yaptırmış. Bu yaşananların doğru olmadığını iddia ederek haberi yapan gazeteye tekzip gönderdik. Bu konunun hizmet alımı ihalesi olduğunu personelle ilgili tasarrufu olmadığını söyledik. Esas temel hizmetin kendisidir dedik. Bir süre sonra ise Akit denen dijital paçavra bu kişiyi gündemine alarak açıklama yaptırdılar. Çerkezköy Belediyesi’nin herhangi bir personel alım ihalesi değil, hizmet alım ihalesidir. Ben bunda sokaklarda çöp alındı mı ona bakarım. Temizlik işi yapıldı mı ona bakarım. Benim esasım da budur.
 
PAÇAVRA HABERLER YAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
 
Bu hizmet alımı kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nde 184 personelçalışıyor.19 personel de diğer birimlerde çalışıyor. Bu arkadaş açıklamasında 19 kişiyi görmediğini söylüyor. O iddia edilen 19 personel Yazı İşleri Müdürlüğünde, Fen İşler Müdürlüğünde, Destek Hizmetler Müdürlüğünde, İlçe Emniyet Müdürlüğünde, Kent Konseyinde, Kaymakamlıkta, Veliköy Ortaokulunda çalışıyor. Senin işin bu arkadaşları görmek değildir. Çerkezköy Belediyesi’nde yolsuzluk var diyerek haber yapan bir paçavra ile karşı karşıyayız. Çerkezköy’de ciddi anlamda hizmetler var. Bazı arkadaşlar siyaset yapacağız diye ve yoğun çalışmalardan milletin kafasını nasıl bulandırırız diyerek paçavra haberler yaptırmaya çalışıyorlar.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uzaklar - 7 yıl önce
peki bu kişilerin akraba olması iddaasına neden cevap vermedin sayın başkan.bu da bir soru işareti değil mi?