Başkan Akay, Kent Park çalışmalarını inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Kahveci Parkı’nda başlatılan Kent Park Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Akay, yıllarca kaderine terk edilen alandaki Kent Park Projesi çalışmalarının tamamlanması ile şehrin çehresinin değişeceğini ifade etti

Başkan Akay, Kent Park çalışmalarını inceledi
19 Haziran 2017 Pazartesi 11:41

ADNAN KAHVECİ PARKINDA KENT PARK PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kent Park Projesi 1. etap yapım çalışmalarının Mayıs ayında başladığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmaların Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Fakat Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizin özverili çalışmaları ile öngörülen tarihten önce çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Adnan Kahveci Parkı’nda başlanan Kent Park Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Akay, “İlk etapta Adnan Kahveci Parkımızda çevre ve alan temizliği yapıldı. Taban kazısı yapıldı ve alt dolgu malzemesi serildi. Su giderleri toplandı, drenaj kanalları döşendi. Su ve elektrik hatlarının kılavuz boruları döşendi. Koşu yolu zemini hazırlanarak betonlama çalışmalarına hazır hale getirildi” dedi. 
YÜRÜYÜŞ YOLLARININ PARKE TAŞLARI DÖŞENİYOR
Proje kapsamında çim ekimi ve peyzaj çalışmaları öncesinde toprak tesviyesinin yapıldığını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Bordür taşları ile belirlenen yürüyüş yollarının parke taşları döşeniyor. Proje kapsamında alanımıza çocuk oyun alanı, fitness alanı, satış üniteleri, kafeterya, WC, kauçuk kaplama koşu yolları, yürüyüş yolları, kamelyalar ve oturma grupları yapılacak” diye konuştu.
106 BİN METREKARELİK ALANDA 2. ETAP ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK
Kent Park Projesi çerçevesinde Adnan Kahveci Parkı ile birlikte Atatürk Viyadüğü’nün de aydınlatma çalışmalarının gerçekleştirileceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından yıllarca atıl durumda bekletilen alanımızı halkımızın kullanımına açacağız. Ardından da Atatürk Viyadüğü’nün diğer tarafında yaklaşık 106 bin metrekarelik alanda Kent Park Projesi 2. etap çalışmalarına başlanacak” açıklamalarında bulundu.  
ADNAN KAHVECİ PARKI’NIN MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİ
Adnan Kahveci Parkı’nın yıllarca atıl durumda bekletildiğini kaydeden Başkan Akay, “Bu alanımız madde bağımlılarının meskeni haline gelmişti. Kent Park Projesi ile şehrimizin çehresi ile birlikte Adnan Kahveci Parkı’nın da makus talihi de değişti. Çalışmaların tamamlanması ve parkımızın kullanıma açılması ile birlikte vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecek” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.