Başkan Akay, Öğe’ye bir bir anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün botanik alanı olarak kullandığı ve refüjlerden sökülen ağaçların taşınıp bakımlarının yapıldığı alanda bir basın açıklaması düzenledi. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde orta refüjlerin kaldırılması çalışmaları sırasında ağaçların kesildiğini iddia eden haberlere ve açıklamalara cevap veren Akay, “Ağaçların akıbetini merak edenlere ve ‘Çerkezköy Belediyesi ağaç katliamı yapıyor’ diye haber yapan basın kuruluşlarına cevap vermek adına bu basın açıklamasını yapıyoruz. Ağaçları görmek isteyenler de gelip burada görebilirler.” dedi

Başkan Akay, Öğe’ye bir bir anlattı
02 Ağustos 2017 Çarşamba 10:57

VATANDAŞLARIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA KARARLAR ALDIK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün botanik alanı olarak kullandığı ve refüjlerden sökülen ağaçların taşınıp bakımlarının yapıldığı alanda bir basın açıklaması düzenledi. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde orta refüjlerin kaldırılması çalışmaları sırasında ağaçların kesildiğini iddia eden haberlere ve açıklamalara cevap veren Akay, şöyle konuştu: “19 Haziran’da, trafik yoğunluğuna çare olması amacıyla tek yön uygulamasına geçtik. Öncesinde de bununla ilgi kamuoyuna bilgi verdik. Vatandaşlarımıza, esnaflarımıza bu uygulamaya geçildiğinde ‘Orta refüjler kaldırılsın mı, kaldırılmasın mı?’ diye sorduk ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda kararlar aldık. 19 Haziran’da bu uygulamaya geçmemizle birlikte maalesef trafik kazaları da yaşadık; ancak çok şükür ki ciddi kayıplara neden olan kazalar değildi. Daha fazla trafik kazasının yaşanmaması için de orta refüjleri kaldırma çalışmalarımıza aciliyetle başladık.
AĞAÇLARI GÖRMEK İSTEYENLER DE GELİP BURADA GÖREBİLİRLER
Refüjleri kaldırmaya başladığımızda da burada bulunan ağaçlarımızı söküp saksılara koyarak şu an bu basın açıklamasını yaptığımız yere taşıdık. Ağaçların akıbetini merak edenlere ve ‘Çerkezköy Belediyesi ağaç katliamı yapıyor’ diye haber yapan basın kuruluşlarına cevap vermek adına bu basın açıklamasını yapıyoruz. Ağaçları görmek isteyenler de gelip burada görebilirler. Geçtiğimiz haftadan bugüne dek 239 tane ağacımızı saksılayarak bu alana taşıdık. Geriye kalan 46 tane ağacımızı da bu gece söküp saksılayarak yine bu alana taşıyacağız. Sökülen orta refüjlerin yerine asfaltlama çalışmaları da başladı. Bu hafta sonu çalışmaları tamamlayıp orta refüjleri tamamen kaldırmış olacağız.
BÜYÜK HASSASİYETLE BAKIMLARINI YAPIYOR, KÖKLERİNİ SAĞLAMLA
Sökülen ağaçlar için ağaçların ‘Tamamı ölür’ diyenler var. Evet, ağaçların söküm mevsiminin kasım ayında olduğunu biz de biliyoruz. Ancak aciliyeti olduğu için zamansız sökmek zorunda kaldık. Bu yüzden de büyük hassasiyetle bakımlarını yapıyor, köklerini sağlamlaştırıyoruz. 2 ay boyunca gerekli bakımlar ve güçlendirmeler yapıldıktan sonra ağaçlarımızı minimum zararla yeni yerlerine dikeceğiz. Bu ağaçlar, refüjde 30 santimetre üzerine, yeterince kök salmasına izin verilmeyecek yerlere dikilmiş. Söküm ve taşıma işlemlerinin yapıldığı görüntülerin kayıtları var. Çerkezköy Belediyesini nereden yıpratırız diye düşünen arkadaşlara da gösterebiliriz.
ÇERKEZKÖY’DE YAPILAN TRAFİK UYGULAMASI KARŞILIK BULMUŞTUR
Trafik uygulamasının faydalı olmadığını söyleyen arkadaşlar 19 Haziran’dan bu güne 6 yol kavşağında hiçbir kilitlenme olmadığını göremeyecek kadar körler. Bu uygulama başlamadan 1 hafta önce, 12 Haziran Pazartesi günü, Narin Kavşağı’ndan Atatürk Caddesi’ne gidiş 22 dakika sürmüş. 15 Haziran Perşembe günü ise bu süre 33 dakikayı bulmuş. 19 Haziran’da bu uygulamaya geçildikten sonraki perşembe günü ise bu süre 6 dakika 27 saniye. Hiç bilmiyorsanız çıkıp sorarsınız. Çerkezköy’de yapılan trafik uygulaması karşılık bulmuştur. Çalışmalar henüz tam anlamıyla tamamlanmadığı halde rakamlar bunlar. Belediye Meydanı’na varmak için İnan Sokak’tan dolaşmak zorunda kaldıklarını söyleyen arkadaşların da İnan Sokak’ı kullanmalarına gerek yok. Uğur Mumcu Caddesi üzerinden direkt meydana ulaşabilirler. Verdiğimiz kararın doğruluğu rakamlarla ortadadır.
DAHA FAZLA AĞAÇ DİKECEĞİZ
Biz yeşil hassasiyeti çok yüksek olan bir yönetimiz. Diktiğimiz ağaç sayısından daha fazla ağacı caddelerimize de dikeceğiz. Söküp saksılayarak bakımını tamamladığımız ağaçları da Çerkezköy’deki yeşil alanlarımıza kazandıracağız. Çerkezköy’ün yeşil görüntüsüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
SÖYLEDİĞİ GİBİ ÇEVRECİYSE GELSEYDİ DE GÖRSEYDİ
Başkan Akay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin Ambardere Mevkii’nde termik santrale yol açmak adına kesilen ağaçları ‘makilik, çalı çırpı’ olarak nitelendirdiğini hatırlatan basın mensupların, “Biz basın mensubu arkadaşlarımızla orada da bir basın açıklaması yapıp ağaç katliamına tepkimizi gösterdik. Eğer kendisi de söylediği gibi çevreciyse gelseydi de oradaki ağaçların makilik, çalı çırpı değil de yüzlerce yıllık meşe ağacı olduğunu görseydi.” dedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çerkezli - 7 yıl önce
Tebrik ediyorum gayet iyi bir cevap gereken yerlerin ağzıno kapamıştır heralde !!!
Avatar
- 7 yıl önce
hayılı insan karşına cıkar
Avatar
- 7 yıl önce
hayılı insanlarla karşına cıkar