Başkan Akay yeni Sağlık Birimini ziyaret etti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz ay hizmete açılan Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünü ziyaret ederek birimin işleyişi hakkında bilgi aldı

Başkan Akay yeni Sağlık Birimini ziyaret etti
04 Aralık 2015 Cuma 16:41

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz ay hizmete açılan Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaret esnasında Sağlık Biriminin olduğu sokakta ikamet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da Başkan Akay’a eşlik ederek yeni Sağlık Biriminin Çerkezköy halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

VATANDAŞLAR ÇOK MEMNUN

Belediye Başkanı Vahap Akay, yeni hizmete açılan Sağlık Birimi Müdürlüğünün vatandaş tarafından nasıl karşılandığı ve sağlık biriminde yapılan işlemleri sorması üzerine Sağlık Birimi Müdürü Şevket Halimoğlu, “vatandaşlarımız farkında ve çok memnunlar. Bize gelenler sürekli memnuniyetlerini dile getirerek sizlere teşekkür ediyorlar. Burada belediye personelinin haricinde vatandaşların enjeksiyon, pansiyon, serum takma, tansiyon ölçme ve ilk yardım ihtiyaçlarına müdahale ediliyor. Bunun dışında evlere gidiyoruz ve mobil hemşire hizmetimiz var. Yatalak, felçli ve kanser hastalarımıza hizmet ediyoruz” cevabını verdi.

1 AYLIK SÜRE ZARFINDA 71 HASTA GELDİ

Başkan Akay’ın Sağlık Birimine doktor gerekli mi sorusunu da cevaplandıran Halimoğlu, “İleriye doğru daha geniş anlamda çalışmamız için doktor da fazlasıyla lazım. Bunun dışında 5 tane engelli öğrencimiz var. Her gün okullarına götürüp getiriyoruz. 3 tane engelli hastamız var ve her gün fizik tedaviye götürüp getiriyoruz. 6 ay süreyle taşınıyorlar 2’si Özel İrmet Hastanesine bir tanesi de Özel Optimed hastanesine götürülüyor. Kasım ayının ikisinde buraya geldik ve o günden bugüne kadar 10 hastaya da 78 kez gidildi. Bize gelen hasta sayısı da 71 kişi. Tansiyon, enjeksiyon, pansuman ve serum takma hizmetleri verildi” dedi.

SAĞLIK OCAĞI KIVAMINDA OLDUĞU İYİ ANLATILMALI

Belediye Başkanı Vahap Akay, biraz daha farkındalığın artması gerektiğini belirterek, farkındalığın artması halinde de Sağlık biriminin sağlık ocağı kıvamında olduğunun anlatılabilmesi halinde de sayının artacağını ifade etti.

AMBULANS TALEBİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Çerkezköy Belediyesine vatandaşlar tarafından ambulans ihtiyacıyla alakalı olarak çok sayı da talep olduğunu ifade eden Başkan Akay, bu konuda da ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. Sağlık Birimi Müdürü Şevket Halimoğlu ise, “ambulans bulundurmak için bir doktor ve yanında bulunması için eğitimli bir sağlık teknisyenine ihtiyaç var. Bu şekilde olduğu taktirde ambulans bulundurabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Belediyesi Sağlık Birimi Müdürü çalışanlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.