Başkan Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallelilerle bir araya geldi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları civarında Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılması planlanan yaklaşık 14 bin 200 metrekarelik park ve yeşil alan düzenlenmesi ile ilgili bölge sakinleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından bilgilendirilerek, yapılacak olan park ve yeşil alan ile ilgili görüş, fikir ve önerileri alındı

Başkan Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallelilerle bir araya geldi
10 Nisan 2017 Pazartesi 16:48

BİLGİ VERİP SORULARI YANITLADI
Çerkezköy Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları civarında yapılacak olan park ve yeşil alan düzenlemesinin yaklaşık 14 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsadığını ve bunun 5 bin 300 metrekaresinin yeşil alan, geri kalan kısmının ise 0-6 yaş ve 6-12 yaş oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolu alanı, mini futbol sahası, fitnes alanları, 3 pota basketbol sahası, duvar tenisi alanı, engelsiz oyun alanı, macera alanı, 10 metrekarelik teleferikli kaydırak alanı, 900 metrekarelik meydan düzenlemesi ve alanı çevreleyen koşu yolu ile bisiklet yolu olacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ayrıca vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri pergolalar, oturma bankları yer alacak. Çocuklarımızın özgürce oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturup, yeni nesil oyun grupları ile buraları donatacağız. Ağaçlandırma ve ekeceğimiz süs bitkileri ile projemizi tamamlayıp, 2017 yılının Eylül ayında halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz” dedi.
MAYIS AYI İÇERİSİNDE İHALESİNİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ
Projelendirme çalışmalarının tamamlandığını, vatandaşlardan gelecek olan fikir ve önerilerin ardından projenin son şeklini aldıktan sonra ihaleye çıkacağını ve büyük ihtimal ile Mayıs ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını belirten Başkan Akay, “Bu alandaki park ve yeşil alan düzenlemesine Mayıs ayı sonunda başlamayı ve Eylül ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmalar tamamlandığı zaman bu bölgede oturan vatandaşlarımız ve Çerkezköy halkımız son derece modern, ışıl ışıl bir yeşil alana daha kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLARIN SORULARINI CEVAPLADI
Yapılacak olan park ve yeşil alan düzenlemesi ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptığı sunumun ardından bölgede yaşayan vatandaşların sorularını cevaplayan, görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Akay, yapılacak çalışmalar tamamlandığı zaman hiçbir sokağın kapanmayacağını, yeni otopark alanları oluşturulacağını, minibüs güzergahının değişmeyeceğini, çalışmanın yapılacağı alandaki ağaçlar ve meyve fidanlarının değerlendirilerek, proje içerisine dahil edileceğini ve zarar verilmeyeceğini, alanda bulunan binalar ile alan arasına yeşil çit çekileceğini, binaların çekme mesafelerine sadık kalınacağını belirtti.
ASIL HEDEF ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU OLMALARI
“Bizim asıl hedefimiz burada yaşayan çocuklarımız ve vatandaşlarımızın mutlu olmaları, özgürce modern oyun grupları içe oyun oynamaları ve vakitlerini geçirmeleri” diyen Başkan Akay, “2016 yılında 200 bin metrekare park alanı düzenledik. Daha önce tinercilerin, hapçıların mesken tuttuğu bu karanlık alanları ışıklandırıp, modernleştirerek çocuklarımızın ve halkımızın kullanımına açtık. Biz bu karanlık noktalara dokundukça kötü niyetle bu karanlık noktaları kullananlar buraları terk etmek zorunda kaldı. Şimdi bu bölgedeki düzensiz olan, gelişi güzel kullanılan alana da dokunuş gerçekleştirip, ışıl ışıl, modern bir park ve yeşil alanı oluşturacağız” dedi.
KAVAK DERE’DE KOKU ORTADAN KALKACAK
2014 yılında seçim meydanlarında Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en çok muzdarip olduğu konunun Kavak Dere’nin etrafa pis koku yayması olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Girişimlerimiz neticesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kava Dere’de ıslah çalışmasına başladı ve şuanda İtfaiye’nin oraya kadar geldiler. Şimdi orada bulunan köprü trafiğe kapatılacak ve menfez yapılacak. Çalışmalar tamamlandığı zaman yaz aylarında evsel ve fabrika atıklarından dolayı meydana gelen koku ortadan kalkacak. Yaklaşık 5 milyon TL’lik bir yatırım ile Kava Dere’nin ıslahı tamamlanacak” dedi.
KANALİZASYONLAR DEREYE DEĞİL KOLEKTÖR HATTINA BAĞLANACAK
Kava Dere’ye bazı kanalizasyonların da aktığının tespit edildiğini ve bununda kötü kokuya neden olduğunu belirten Başkan Akay, “Bu akan kanalizasyonları da Kava Dere içine döşenecek paralel kolektör hattına bağlayıp toparlayarak kanalizasyonların dereye akmasına engel olacağız” diye konuştu.
GECEKONDULAR YIKILDI
Kavak Dere etrafında bulunan yaklaşık 35 gecekondunun da yıkıldığını da belirten Başkan Akay, “Bu bölgede yapacağımız 1. Etap çalışması kapsamında yaklaşık 14 dönümlük alanda park ve yeşil alan düzenlemesi yaptıktan sonra 2. Etap’ta da Kava Dere’nin etrafını komple yürüyüş alanları, bisiklet yolları ve yeşil alanlar ile donatmayı hedefliyoruz. İlk etabı tamamladıktan sonra 2. Etap çalışmalarına başlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
MÜDÜRLER DE KATILDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları sakinleri ile bir araya geldiği toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir, Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Belediye görevlileri katıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.