Başkan Albayrak 5 aylık çalışmaların anlattı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Meclis Salonu’nda düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi

Başkan Albayrak 5 aylık çalışmaların anlattı
15 Eylül 2014 Pazartesi 08:09

Göreve geldiği günden bu yana geride kalan 5 aylık dönemde yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “5 aylık süremizin sonunda Büyükşehir olarak yapılanmamızı büyük ölçüde tamamladık. Sistem işlemeye başladı. Artık hizmet zamanı geldi. 11 ilçemize 11 proje için 11 trilyon maddi destek sağladık” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
HANGİ İLÇEYE NE
YAPILDI?
“Çerkezköy Belediyesi’ne yol yapım projesi için 825 bin TL, Çorlu Belediyesi’ne kapalı yüzme havuzu projesi için 1 milyon 835 Bin TL, Ergene Belediyesi’ne kapalı pazar yeri projesi için 725 bin TL, Hayrabolu Belediyesi’ne altyapı ve üstyapı malzemesi için 1 milyon 115 bin TL, Kapaklı Belediyesi’ne İsmet Paşa Park Yapım Projesi için 710 bin TL, Malkara Belediyesi’ne trafiğe kapalı cadde şehitlik projesi, hayvanat bahçesi ve botanik bahçesi ile bilgisayar donanımı için 1 milyon 335 bin TL, Marmara Ereğlisi Belediyesi’ne kültür merkezi projesi için 305 bin TL, Muratlı Belediyesi’ne beton parke taş yol yapımı için 540 bin TL, Saray Belediyesi’ne Galata Deresi Peyzaj Uygulama Projesi için 830 Bin TL, Süleymanpaşa Belediyesi’ne hizmet binası projesi için 2 Milyon 105 Bin TL ve Şarköy Belediyesi’ne İstiklal Mahallesi Kovalık Mevkii Sahil Düzenleme Projesi için 675 Bin TL.
HEMEN YOLLARI YAPACAĞIZ
Ayrıca altyapı çalışmaları devam eden Altınova Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Karadeniz Mahallesi ve Yeni Sanayi Sitesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandıktan hemen sonra yol yapım çalışmalarını başlatacağız ve kısa zamanda bitirerek bu bölgelerdeki vatandaşlarımızın rahat bir kış geçirmelerini sağlayacağız.”
“Bir büyük müjde de arıtma tesisi konusunda vermek istiyorum. 2018 yılı ile birlikte tesis tam anlamıyla devreye girecek ve temiz deniz hayaline kavuşacağız” diyen büyükşehir belediye Başkanı Kadir Albayrak şöyle devam etti:
YÜZAKI PROJEMİZ
OLACAK
“Hizmet Binamız bizim yüz akımız olacak, bizim prestij projemiz olacak. Tekirdağ’a yakışır mimarı tarzda, uzu5n yıllar ilimize hizmet edecek şekilde yapılacak. 2017 Temmuz ayında bitirilmesini planlıyoruz.
ULAŞIM KONUSUNDA MASTER PLAN DEVREYE GİRİYOR
Ulaşım konusunda 6 aylık süre içerisinde geçici ulaşım master planını devreye sokacağız. 2-2,5 yıllık bir süre içerisinde de tüm ilimizi kapsayacak bir ulaşım master planını hayata geçirmeyi planlıyoruz.
Engelliler için ana koordinasyon merkezi büyükşehir bünyesinde kurulacak. Katı atık bertaraf tesisi için 100 dönümlük yeni bir arazi için gerekli projeleri ve başvurularımızı yaptık sonuçlanmasını bekliyoruz.
HİZMET DÖNEMİ
BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediyesi olarak artık hizmet dönemi başlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kervanını Tekirdağ’ın tüm ilçelerine ve tüm mahallelerine götüreceğiz.” Toplantıda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz da hazır bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.