Başkan Albayrak: Eğitime büyük önem veriyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İlköğretim Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

Başkan Albayrak: Eğitime büyük önem veriyoruz
18 Eylül 2017 Pazartesi 13:19

MESAJ YAYIMLADI
“Her yıl eğitim – öğretim yılının ilk haftasını İlköğretim Haftası olarak kutluyoruz.
OKUMA-YAZMANIN ÖTESİNDE HAYATI ÖĞRENİR
Eğitim ailede başlayan, okul yıllarında yoğunlaşan ve hayat boyunca devam eden bir süreçtir. İnsanlar okulda okuma – yazmanın ötesinde hayatı öğrenir, yeni arkadaşlar edinir, sosyalleşir, meslek sahibi olur ve topluma yararlı bireyler haline gelirler. Bilinçli, çalışkan ve üretken bireyler sağlıklı toplumun temelidir. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, eğitimli nesillerin mücadelesiyle mümkün olabilir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur” sözleriyle bu durumu ifade etmiştir.
EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Cumhuriyet nesilleri olarak Ata’mızın çizdiği yolda eğitime büyük önem veriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçeye 11 okul projemizi hayata geçirdik. 9 okulumuzu Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettik. Bu okullarımızdaki derslik sayısı 193’tür. Dolayısıyla 5.600 öğrencimiz inşa ettiğimiz okullarda eğitim görmektedir. Marmaraereğlisi ve Saray ilçelerimizdeki okullarımız tamamlandıktan sonra derslik kapasitemiz 254’de, öğrenci kapasitemiz 7.620’ye çıkartılmış olacaktır. Eğitime destek projemiz kapsamında inşa ettiğimiz okullar, ihtiyaca göre biyoloji – fizik ve kimya laboratuvarlarına, kütüphanelere, modern ısıtma ve soğutma sistemlerine sahiptir. Trakya’nın ilk ve tek spor lisesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi bünyesinde çok amaçlı kapalı spor salonu bulunmaktadır. Bu okullarda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız iyi şartlarda eğitim görüyorlar. Onların sevinç, heyecan ve coşkusunu gördükçe biz de mutlu oluyoruz.
BAŞARILAR DİLİYORUM
Bu düşüncelerle İlköğretim Haftasını kutluyor, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.