Başkan Albayrak: Gazilerimize gerekli saygıyı göstermeliyiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Albayrak, “Gazilik kavramı Türk örf ve geleneğinde manevi anlamda erişilebilecek en yüksek unvanlardan biridir” dedi

Başkan Albayrak: Gazilerimize gerekli saygıyı göstermeliyiz
18 Eylül 2017 Pazartesi 13:24

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ unvanı verildiği tarih olan 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

ERİŞİLEBİLECEK EN YÜKSEK UNVANLARDAN BİRİDİR

Gazilik kavramı Türk örf ve geleneğinde manevi anlamda erişilebilecek en yüksek unvanlardan biridir. Osmanlı Devleti’nin kurucusu I. Osman ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı verildiği göz önünde bulundurulduğunda bu unvanın önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

‘MAREŞAL’ VE ‘GAZİ’ UNVANLARI VERİLMİŞTİR

Türk milletinin varoluş mücadelesi verdiği milli mücadele döneminin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde, Yunan ordusu ağır bir yenilgiye uğratılmış ve elde edilen bu zaferden dolayı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Millet Meclisi tarafından 21 Eylül 1921 tarihinde ‘Mareşal’ ve ‘Gazi’ unvanları verilmiştir.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ

Canlarını vatanımıza siper eden şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde Kurutuluş Savaşı kazanılmış ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kahraman Mehmetçiğimiz Cumhuriyet’in ilanından sonra da vatan uğrunda mücadele etmeye devam etmiştir. Bugün barış ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu şehit ve gazilerimizin verdiği mücadeleye borçluyuz. Yılın sadece bir gününde değil, her zaman şehitlerimizi minnetle anmalı ve gazilerimize gerekli saygıyı göstermeliyiz.

 

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yaşadığımız toprakları vatan haline getiren tüm gazilerimizi şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize saygılar sunuyorum.”

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.