Başkan Albayrak’tan Uğur Mumcu'yu anma mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 24 Ocak 1993 tarihinde suikaste kurban giden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Albayrak’tan Uğur Mumcu'yu anma mesajı
24 Ocak 2018 Çarşamba 17:13

YERİ HİÇBİR ZAMAN DOLDURULAMAYACAK
“24 Ocak 1993 tarihinde karanlık eller tarafından arabasına konulan bir bombanın patlaması sonucunda yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ülkemizin yetiştirdiği sayılı ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak büyük bir şahsiyetti.
KALPAKSIZ KUVAYI MİLLİYE NEFERİ
Aydın kimliği ve başarılı meslek hayatıyla gazeteci olmasının ötesinde ömrünü Türkiye'nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adayan ve kendisini ‘Kalpaksız Kuvayı Milliye’ neferi olarak nitelendiren Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, yazıları ve eserleriyle kalemin kılıçtan keskin olduğunu ortaya koymuştur.
HAİNLER, KALLEŞÇE BOMBALI SUİKAST DÜZENLEDİLER
İnsanlara fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalarını öğütleyen Uğur Mumcu araştıran, sorgulayan ve korkusuzca mesleğini icra eden bir gazeteciydi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip ediyor, araştırıyor ve irdeliyordu. Günümüzde küresel aktörlerin güç yarışına girdikleri Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri çeyrek yüz yılı aşkın bir süre önce görmüş ve bunları korkmadan yazıya dökmüştü. Ne yazık ki Uğur Mumcu'yu susturmak isteyen hainler, kalleşçe düzenledikleri bombalı suikast ile canına kıydılar.
AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR
Hiç şüphesiz bu suikastın arkasındaki karanlık güçler Uğur Mumcu'nun temsil ettiği Kuvayı Milliye ruhunu hedef almışlardı. Ancak şu da bilinmelidir ki, bu topraklarda Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyen, Kuvayı Milliye ilke ve anlayışını benimsemiş, Cumhuriyet sevdalıları var olduğu sürece hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar.
RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUM
Bu düşüncelerle özgürlük, barış ve demokrasinin yılmaz savunucusu, Türk basının onurlu ve korkusuz kalemi Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 25. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.