Başkan Mandalı, vatandaşların taleplerini dinledi

Kapaklı Belediyesi tarafından her ayın son Cuma günü gerçekleştirilen Halk Günü toplantısı Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Halk Günü’nde vatandaşlar sorunlarını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya iletti. Toplantı öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı ve Çerkezköy için büyük sorun olan termik santral konusuna da değindi.

Başkan Mandalı, vatandaşların taleplerini dinledi
02 Nisan 2018 Pazartesi 17:33

ÇİÇEĞİ BURNUNDA 4 YAŞINI DOLDURMUŞ KAPAKLIYIZ
2014 yılında Kapaklı’nın ilçe olduğunu ve daha her şeyin yeni olduğunu belirten Başkan Mandalı, “Burada bize Karaağaç bağlanmış oldu. 5 tane köyümüzle birlikte, Pınarça Yanıkağıl, Bahçeağıl, Karlıköy, Uzunhacı olmak üzere coğrafyamızda genişleme oldu. Bu genişlemeyle beraber 5216 Büyükşehir kanunu da biz de beraber yorumlayacağız. Temel felsefesi oluşmuş oldu. Bunu beraber yönetirken de içimizdeki yeni oluşumlarla ilgili yöneteceğiz. Çünkü bugün itibariyle çiçeği burnunda 4 yaşını doldurmuş Kapaklıyız. Biz hem devlet sektöründen hem Büyükşehir’den hem de ilçe belediyesinden yerel ve genel anlamda hizmetlerimizi istiyoruz. Ama hizmetlerimizi isterken buradaki yapılaşmada sosyal ve kültürel hizmetlerimizi de beraberinde yürütmek istiyoruz. Bunu nasıl yürüteceğiz? Takım oyunu oynayacağız. Yapmaya çalıştığımız hizmetleri yürütmeye çalışırken dallarımız ayrıldı. Bizde on iş yükü varsa on iş yükü de bize bağlıydı. İlçe belediyesine bağlıydı. Şimdi on iş yükü varsa bunların yedi tanesi Büyükşehir’e bağlı olurken diğer üçü de ilçe belediyesine bağlıdır. Tabi bunlar, kanalizasyon, anayollar, içme suyu, yağmur suyu, dereler, ulaşım, mezarlıklar, köylerin ana arterlerindeki yollar.
KÜLTÜR BİNAMIZ FAALİYETE GEÇECEK
Ortak yapılacak olan projeler, kültür binamız, yani eski Beyazsaray’ın olmuş olduğu alana çok amaçlı bir salon yapılıyor. Onuncu ya da on birinci ayda bu faaliyete geçecek. Geniş yelpazede bizi anlayabilecek bir insan toplumunu orada karşılama şansına sahip olacağız. Tiyatrolarımız, sinema salonlarımız olacak. Oradaki vatandaşlarımızın el işi kursundan tutun resim kursuna kadar aynı zamanda evde yapmış olduğu baklavaya kadar sosyal donatıları yürütmeye çalışacağız. İşte bunları, Kapaklı yeni bir ilçe olduğu için diğer ilçelerle kıyaslama şansına sahip değiliz. Neden? Çünkü bazı ilçeler daha Cumhuriyet tarihinden beri ilçe ama biz 2014 yılından beri ilçeyiz. Mesela halk eğitim müdürlüğünün yapmış olduğu etkinliği sergileyebilecek bir salonumuz dahi yok. Şuanda yapmaya başladığımız kapalı Pazar alanımız var. Yaklaşık %20 oranında iş haddini yürütmeye çalıştık. Müteahhittin söylemine göre Haziran ayında bitecek. Pınarça’da çok amaçlı salonumuzun temeli atılmak üzere. Onlarda yılsonu itibariyle faaliyete geçmeye çalışacak.” dedi.
BİZLER ENERJİYE KARŞI OLMADIĞIMIZI DEFALARCA İFADE ETTİK
Önemli konulardan biri olan termik santral için sık sık bilgilendirme toplantılarının düzenlendiğini söyleyen Başkan Mandalı açıklamasına şöyle devam etti: “Sizleri bilinçlendirmek için termik santralin yerine, Maraş’a, Zonguldak’ a gittik. Oralarda görsel olarak gördük. Bizler enerjiye karşı olmadığımızı defalarca ifade ettik. Elektrik tüketiyorsak elektrik üretmemiz lazım. Şuandaki devletin almış olduğu bize ön safa olarak yüklemeye çalıştığı Çerkezköy Tugay Komutanlığının hemen arkası askeriye. Biz dedik ki buraya yapmayın. Yani bizim yaşamsal konumumuzdan uzağa yapın. Termik santrallerin yapılmış olduğu yerlere gittiğimizde maalesef insanlarımızın %80’i %85’i kanser vakası ile karşı karşıya olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bin 500 dekar alanın bir ayağı Kapaklı’ya basıyor. 3 bin 500 dekar alan da Çerkezköy’ e basıyor yani toplam 5 bin dekar alan ediyor. Eğer buraya yapmak istiyorsanız gelin rüzgar gülünü kurun, gelin güneş enerjisiniz kurun. Yani yenilenebilir enerjiden yana olalım.
SİYASİ PARTİ GÖZETMEKSİZİN SİZLERLE BERABER OLURSAK ÜSTESİNDEN GELİRİZ
Biz burada siyasi görüş belirtmiyoruz. Bizim burada beraber yürümemiz lazım. Termik santrale İrfan Mandalı bireysel olarak ne kadar karşı gelirse gelsin bunda başarılı olma şansına sahip değil. Eğer siyasi parti gözetmeksizin sizlerle beraber olursak üstesinden geliriz. Samsunlu hemşerilerimiz bunun üstesinden gelmişler. Bu konu sağlıkla ilgili bir konu, bu konu da vatandaşlarımıza daha duyarlı olmalarını istiyorum.”
TOPLAM 27 MİLYONLUK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILACAK
Başkan Mandalı konuşmasını şöyle sürdürdü: “12 milyonun üzerinde asfalt çalışması yapacağız. 2019 geliyor diye yapılacağını düşünen arkadaşlarımız olacaktır. Biz bunu siyasi yatırım olarak kesinlikle düşünmüyoruz. İhtiyaç asıl olduğundan dolayı yapıyoruz. Erbay Caddesi, Çekenler Caddesi, İstiklal Caddesi ve buna benzer yerlerdeki yollardaki bozuklukları biliyoruz. Bazı yollarımızın zaten aşırı derecede bozulduğunu görüyoruz. Bunları önümüzdeki aylarda ve günlerde onaracağız. Bozuk yollar yeni asfalt ile tekrar güzel bir görüntüye sahip olacaklar. Büyükşehir de 15 milyon civarında bir asfalt çalışması yapacak. Kalıcı hizmetleri önümüzdeki günlerde görmeye başlayacaksınız.
PINARÇA’DA 18’İNCİ MADDE UYGULAMASI YAPACAĞIZ
25 milyon civarında TESKİ anlaşması yapıldı ve temeli atıldı. Önümüzdeki günlerde de Pınarça’da 18’inci madde uygulaması yapacağız. Resmi anlamda 400 metrekare ve üstü olmak üzere uygulama yapacağız. Uygulamadan sonra da Pınarça’lı vatandaşlarımızın parselasyon formu da kendiliğinden gerçekleşmiş olacak. Yani bunları hep birlikte çözeceğiz.”
30 MİLYON ÜZERİNDE BİR YATIRIM OLDU
Başkan Mandalı, Karagözgöl Deresi için Tekirdağ Büyükşehir tarafından ıslah edilmek üzere ihaleye çıkıldığına ve Atatürk Mahallesi’ndeki derelerin de ıslah edileceğini belirterek, “Yanıkağıl vatandaşlarımızla da görüşüp bilgilendirdik. Özel sektörden de yardım alarak Yanıkağıl’ın tamamını uygulama alanına almaya çalışacağız. Kanalizasyon eksiklerini tamamlama şansına sahip olacağız. Bahçeağıl’da kilit taşlar ile yollar yapılıyor. Uzunhacı’nın Çayla’ya kadar giden yolunu da Büyükşehir yapmış oldu. 30 milyon üzerinde bir yatırım oldu. Geçtiğimiz günlerde bir yazı geldi okullar ile ilgili. Uzunhacı ve Bahçeağıl’daki okullar maalesef ömrünü yitirdiler. Daha önce yıkmak istediğimizde bakanlık bu yetkiyi vermemişti. Şimdi kaymakamlık aracılığıyla bilgi geldi ve okulun bir tanesi olan Uzunhacı’da ki okulumuzu yıktık. Karaağaçta genel plan tadilatına başladık. Bunun 2020’li yıllara gideceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
KAPAKLISPOR’U TEBRİK ETTİ
Sezon bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kapaklıspor’u da ayrıca tebrik eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, şu ifadeleri kullandı: “Bir diğer önemli bir konu da Kapaklıspor. tarihinde ilk defa, Tekirdağ Süper Amatör Lig’de sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve inşallah 1947 Çorluspor ile Playoff oynayacak. İnşallah önümüzdeki haftalarda oynayacağı karşılaşma sonrası BAL’a yükselir diye temenni ediyorum ve bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.”
İÇ VE DIŞ TEHDİTLERE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Kapaklı’da Türkiye’nin her yerinden vatandaşın bulunduğunu belirten Başkan Mandalı, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: ‘’Burada 81 vilayetten gelen vatandaşlarımız var ve hepsinin sağduyulu bir şekilde birbirine sahip çıkmasını istiyoruz. İç ve dış tehditlerine karşı birlikte hareket etmeliyiz. Vatandaşlarımızın bize yardımcı olması gerekiyor. Biz herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da ulaşamadığımız yerlerde bize yardımcı olmasını talep ediyoruz. Hemşehricilik duygularından ziyade bir ve birlikte yürümeliyiz.’’
TESKİ O VERGİLERİ ALMASA SUÇLU BULUNUR
Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından vatandaşlar sorunlarını dile getirdi. Su faturalarının yüksekliği ile ilgili vatandaşların şikayetlerine cevap veren Başkan Mandalı, ‘’Vatandaşlarımız buradaki su parasının çok olduğundan yakınıyorlar. Vatandaşlarımız tabi ki bunun pahalı olduğu ifade ediyor fakat net bir şekilde bilgilendirmesi olmadığı için haklı. Şöyle izah edeyim; bir koyundan tek bir deri çıkar, bir koyundan 4 tane deri çıkmaz. Sulardan atık su vergisi alınıyor, katı atık vergisi alınıyor, bertaraf atık vergisi de alınıyor ve en sonunda bu yetmez deyip %8 KDV alıyorlar. Yani sizin suyunuz şuan da 7 liraysa, 3.5 lirası vergi 3.5 lirası su. Ben eskiden de sizden 3.5 lira su parası alıyordum fakat büyükşehir olduktan sonra yasa 4 tane vergi getirdi. Diyelim ki TESKİ o vergileri almasa, kendisi suçlu bulunuyor. Yani sizden o vergileri almayan memur yasal anlamda suçlu bulunuyor. Tabi sizler bu konuya hakim olmadığınız için suyu pahalı bulmanız normal. Bu vergiler ilçe veya büyükşehir belediyesinin almış olduğu vergiler değildir.” dedi.
GÖRME ENGELLİ VATANDAŞA BASTON SÖZÜ
Toplantıda söz alan görme engelli bir vatandaş, Başkan Mandalı’dan görme engelliler için tasarlanan özel tasarım bir baston talep etti. Başkan Mandalı, engelli vatandaşa istediği bastonun alınacağını ve mağduriyetinin giderileceği sözünü verdi
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.