Başkanlar seçimi değerlendirdi

Ak Parti, CHP, MHP ve DP Başkanları geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdiler. Ak Parti İlçe Başkanı Özkan Yaman ve CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel seçimlerden başarıyla çıktıklarını söylerken, MHP İlçe Başkan Hakan Özgül tatili seçime yeğleyenlerin sonucu belirlediğini ifade etti. DP İlçe Başkanı Rahim Buluş ise sonuçların içine sinmediğini söyledi.

Başkanlar seçimi değerlendirdi
19 Ağustos 2014 Salı 07:10

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu seçimleri değerlendiren İlçe Başkanları, gündem yaratacak açıklamalara imza attılar. İlçe Başkanlarının ses getirecek açıklamaları şu şekilde:
CHP SARAY İLÇE BAŞKANI DEMİR ALİ DEMİREL
“İlçemiz açısından baktığımızda sonuçların olumlu olduğunu görüyoruz. Bu seçimlerde yerel seçimlerde düşen oylarımız yeniden artırdık ve partimizde önemli bir toparlanmaya imza attık. Yerel seçimlerde CHP ve MHP oylarının altında olduğumuz doğrudur ama bu seçime katılımında düşük olduğunu görmemiz gerekiyor. Buna karşın sandık bazında bir inceleme yapıldığında oylarımızın artığını çok net şekilde görüyoruz.
Ülke geneli anlamında baktığımızda ise olumsuz bir tablo ile karşı karşıyayız. Seçime katılım bu kadar düşük olmasaydı, en azından 500 bin kişi daha sandığa gitseydi seçimlerin ikinci tura kalacaktı. Bunun yanında MHP tabanında İhsanoğlu’nun da sahiplenilmediği görülüyor. Özelikle Anadolu’da MHP’nin güçlü olduğu yerlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın önde çıkması oldukça düşündürücü. Genel anlamda CHP için iyi olan bu sonuçlar 2015 Milletvekilliği seçimlerinde oylarımızı daha da artırabileceğimizi bize gösteriyor.”
AK PARTİ OYUNU ARTTIRDI
“Partimiz açısından başarılı bir seçimi geride bıraktık. Son yerel seçimlerde %28.4 olan oy oranımızı bu seçimlerle %31.6’ya taşıdık. Yeni yönetimimizle birlikte 1 haftalık çalışmayla başarılı bir sonuca ulaştık. Bu bizim büyük bir sevinç kaynağı. Saray halkına Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti’ye gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum.”
DP SARAY İLÇE BAŞKANI RAHİM BULUŞ
“Çatı Adayı stratejik olarak toplum tarafından hoş görüldü ama aritmetik olarak doğru bir tercih olmadığı ortaya çıktı. Zaten benim şahsi kanaatim partililerin ilk turda kendi adaylarıyla yarışmaları, ikinci turda birleşmeleri yönündeydi. Bu görülseydi ikinci tura rahat bir şekilde gidilebilirdi.
Bunların yanında adil bir seçim süreci yaşamadığımızı gördük. Başbakanın bu seçim sürecinde istifa etmesi, ortadaki eşitsizliği ortadan kaldırması gerekirdi ama bunu yapmadı. Üstüne üstlük YSK yasakları bile dinlenilmedi. 8 milyon adet fazla basılan pusulanın hesabı verilmedi. Başbakan idarenin başındayken 50 vatandaşımız esir durumdayken seçimlere katıldı. Vatandaşlarımız esir haldeyken Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması içime sinmedi. “
MHP SARAY İLÇE BAŞKANI HAKAN ÖZGÜL
“12’inci Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özelikle ilçemizde Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’na maalesef ön yargılı yaklaşıldı. Hatta yerel seçimlerde kendi adaylarına oy atmadılar diye yaygara yapanlar bu seçimlerde İhsanoğlu’na oy atmadılar. Ve 5 yıl boyunca Cumhuru yönetecek Başkanlık seçimini 3-5 günlük tatillerine tercih etmediler. MHP olarak demokrasinin sandıklarla işlediğini çok iyi biliyoruz. Bundan sonrada demokrasiye olan inancımızla yolumuza devam edeceğiz. Seçilen adayın ülkemize ve dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.