Batı Trakya ve Bulgaristan'da din eğitim sorunu var

Rumeli Türkleri Vakfı (RUTEV) Başkanı Hasan İmamoğlu, Batı Trakya’da ve Bulgaristan’da yaşayan Müslüman çocukların, din eğitimi alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Batı Trakya ve Bulgaristan'da din eğitim sorunu var
05 Ağustos 2014 Salı 07:17

Rumeli Türkleri Vakfı (RUTEV) Başkanı Hasan İmamoğlu, Batı Trakya’da ve Bulgaristan’da yaşayan Müslüman çocukların, din eğitimi alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Hasan İmamoğlu, Batı Trakya’da ve Bulgaristan’da yaşayan Rumeli Türklerinin din konusunda sıkıntı çektiğini ve anaokuluna giden 6-7 yaşındaki çocukların evlerine geldiklerinde istavroz çıkardıklarını gözlemlediklerini belirtti.
RUMELİ TÜRKLERİNİN, BATI TRAKYA’DA EN BÜYÜK SIKINTISI, DİN EĞİTİMİ
Vakıf başkanı İmamoğlu, Rumeli Türklerinin, Yunanistan ve Bulgaristan’da, dil sıkıntısından çok din eğitimi konusunda problem yaşadıklarını dile getirerek, "En büyük sıkıntı dilden çok altı yaşındaki anaokuluna giden öğrencilerin evlerine geldiklerinde istavroz çıkardıkları yönündedir. İlköğretim zamanından önce yapılan eğitimlerde oradaki makamlar tarafından dini eğitim olarak Müslüman eğitimi değil, Ortodoks eğitimi verildiğini söylüyor oradaki insanlar. Çocuklara bunlar aşılandığı için aileler huzursuz. Orada yaşayanlar bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar ve oradaki yerel makamlardan ricaları vardı. En büyük sıkıntıları buydu." dedi.
RUTEV OLARAK SELANİK’TE GÜZEL BİR CAMİNİN HİZMETE AÇILMASINI İSTİYORUZ
İmamoğlu, RUTEV olarak Batı Trakya’da camileri ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "Bazı camiler kötü haldeydi, bazılarıysa tadilattaydı. Camilerin uzun süredir restorasyonda olduğunu anlattılar. Oradaki isteklerimizden biri de Selanik'te bir caminin hizmete girerek Müslümanların vazifelerini, dini inançlarını hep birlikte yapabilmeleridir. Bu konuda Batı Trakya Derneğimiz çalışmalarını yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.