Bayanlara ücretsiz kanser taraması

Kapaklı Belediyesi tarafından kanser tarama eğitimi ve taramaları devam ediyor. Proje kapsamında, Kapaklı Belediyesi'nin araçları ile bayanlar Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) getirilerek kanser taraması ve eğitiminden geçirildi

Bayanlara ücretsiz kanser taraması
06 Mart 2015 Cuma 08:59

 TARAMALAR ÜCRETSİZ YAPILIYOR

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz tarafından  gelen bayanlara bilgilendirme yapılırken, bilgilendirmenin ardından da KETEM'de kontroller gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına yönelik, ’Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi’ hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Bu bilgiler ışığında ilçemizde yaşayan kadınlarımız Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor" diye konuştu.

BELEDİYEMİZDEN DETAYLI BİLGİ ALABİLİRLER

Mandalı konuşmasının devamında ise, “Kapaklı Belediyesi olarak Kanserle mücadele kapsamında erken teşhis hayat kurtarır sloganıyla hareket ederek , ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza ücretsiz kanser tarama projesi başlattık. Her ay periyodik olarak 20 Kişiyi KETEM 'e ( Kanser Erken Teşhis Merkezi) götürerek ücretsiz olarak taramalarını yaptırmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız konu hakkında Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirler” dedi.
 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.