BDP PM Üyesi Mehmet Boztemir;

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin Barış ve Demokrasi Partisine geçti. BDP İlçe Binası'nda düzenlenen törenle rozet takan Bingöltekin, "İstifa ederek yuvama dönüş yaptım ve bundan gurur duyuyorum. Onurlu bir şekilde kendi halkım, özgürlüğüm ve emeğim için BDP’de mücadele vereceğim" dedi. Katılım töreninde konuşan BDP PM Üyesi Mehmet Boztemir ise "Kürtlerin önünde hiçbir engel kalmayacaktır" ifadesinde bulundu.

BDP PM Üyesi Mehmet Boztemir;
11 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

BDP Çerkezköy İlçe Örgütü düzenlediği törenle, aralarından PSAKD Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin’inde olduğu 70 kişiye BDP rozeti takıldı. BDP Çerkezköy İlçe Örgütü’nde yapılan katılım töreninde ilk olarak BDP Tekirdağ İl Başkanı Hilmi Karaoğlu söz aldı. Çerkezköy adına tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek konuşmasına başlayan Hilmi Karaoğlu, "Bugün partimize PSAKD Çerkezköy Şube Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin ve bazı arkadaşlarımız katılıyor. Tarihsel süreçler içinde halklar kendilerine özgün kültürler meydana getiriler. Bizlerin bu tarihsel süreç içinde ortaya koyduğu kültürlere, dillere, kendilerini anlatma biçimlere saygı gösterilmemiş, baskı ve şiddet yoluyla tek tarih, tek kültür ve tek kimlik bu ülke insanlarına dayatılmıştır. Bugün Türkiye’de egemen olan güç halen bu tek tür inanç, dil ve kimlik noktasında dayatmacılığa devam ediliyor.  Bu toplum içinde Alevilerin daha ilerci, daha aydın, demokrasiye daha fazla bağlı olduklarını biliyoruz. Ama Alevi arkadaşlarımızda devletin inkar politikasıyla karşı karşıya kalmış, sünnileştirilmeye çalışılmışlardır.
Bu ülkede Diyanet İşleri Bakanlığı var. Bu bakanlık sadece sünni kesime hizmet veriyor, Alevi yurttaşlarımıza inanç alanında hiçbir hizmet verilmiyor. Bizim BDP olarak görüşümüz, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın kaldırılması, her inanç grubunun kendi istediği şekilde inancını yaşayabilmelisidir. Bugün burada Alevi toplumunun temsilcileri partimize katılarak özlerine uygun bir hareket içinde yer almaya karar vermişlerdir" ifadelerini kullandı.
Devletin bilinçli bir şekilde Kemal Kılıçtaroğlu’nu CHP’nin başına getirdiğini iddia eden Karaoğlu, "Kılıçtaroğlu Alevi toplumunu bölmek, parçalamak için devletin partisi olan CHP’nin başına getirildi. Ama bugün  Alevi yurttaşlar kendi kimliklerine daha uygun olan BDP’de yer alarak büyük bir kazanıma imza atmışlardır" dedi.
Karaoğlu’nun ardından söz alan BDP PM Üyesi Mehmet Boztemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Zalimler, Zülümkarlar Muaviye döneminden, Yezid döneminden buyana var olmaya devam ediyorlar. Bunlar iktidarlaşma sürecinde hep zalimleşirler. Bizler zalimlere karşı başkaldıran Pir Sultan, Seyit Rıza, Şeyh Sait’den üstün değiliz ama onların mücadelesini devam ettiriyoruz. Bu isimlerin hepsi zulümlere baş kaldırılmış ve öldürülmüşlerdir. Bizler İslam toplumu ve Alevi toplumu olarak kendi bölgemizde bir bütünlük sağlamak zorundayız. Bizleri Cumhuriyet ile ayrıştılar. Çünkü bizi yönetebilmeleri için ayrıştırmaları gerekiyordu. Biz Kürtler 30 yıldır mücadele ediyoruz. Bu 12 Haziranda yapılacak seçimlerde büyük bir yol kat ettik. Kendi aramızda HAKPER, KADEP, BDP bir araya geldik ve birlikte hareket ediyoruz. Bunun yanında Türkiye’de eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren sosyalistlerle de birliktelik sağladık. İttifak yaparak ülkeyi zalimlerden ve zulümkarlardan kurtarmak zorundayız. 
KÜRTÇE EĞİTİM DİLİ OLSUN
Lozan Antlaşması sonucu dörde ayrılan Kürtler, Güney Kürdistan’da düzenleyecekleri konferans ile bütün Ortadoğu’daki Kürtlerin birlikteliği sağlayacaklar. Kürtler bu seçimde bir statü istiyor. Kürtçe’nin eğitim dili olmasını istiyoruz. Eğitim dili istemek bir haktır. Diğer isteğimiz 12 Haziran’dan sonra operasyonların durmasıdır. Bir diğer isteğimiz ise köy koruculuğunun kaldırılmasıdır.
AKP, CHP ve MHP seçim döneminde trilyonları alıyor ama 2,5 milyon oy almış bir parti seçim yardımı alamıyor. Önümüze dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir seçim barajı getirdiler. Bu baraj demokrasi mücadelesi verenlerin önünde bir engeldir. Biz bu barajı 2007 yılında yıktık, bu seçimde de yıkacağız ve Kürtlerin önünde hiçbir engel kalmayacaktır."
Rozet töreninde kısa bir konuşma yapan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Tekirdağ Milletvekili Adayı Kerem Tosun ise, "Bizim birlikteliğimizin yıkılmayacağını bugün burada gösteriyoruz. Bu birlikteliğinin birilerini ne kadar rahatsız ettiği, tutuklamalar ile yasaklamalar ve baskılar ile görülüyor. Ama bugün canlarla birlikte olarak herkese gereken cevabı veriyoruz. Düşüncelerimiz bazen farklılık gösterse de kalplerimiz her zaman için bir olmuştu. Aleviler yapılan katliamlarla hep ötekileştirilerek bugüne geldiler. Ama bugünden sonra birlikteliğimizle bu durumu ortadan kaldıracağız" dedi.
CHP’den istifa edip BDP’ye geçen Mehmet Ali Bingöltekin rozet takma töreninde son konuşmayı yapan kişi oldu. Bingöltekin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bundan 4 yıl önce hiçbir partiye kayıtlı değildim. 2005 yılında Çerkezköy’e geldiğimde bir siyasi parti içinde yer almak istedim. İlk olarak kendi evime geldim ama doğru adresimizden şaştık. Bugün yuvama geri dönüş yaptım. Onurlu bir şekilde kendi halkım ve özgürlüğüm için bundan sonra BDP’de mücadele vereceğim."
Konuşmaların ardından PSAKD Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin’e ve BDP’ye katılan 70 kişiye parti rozetleri takıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.