Beklenilen karar çıkmazsa rest çekilecek

UKOME tarafından alınan kararlardan memnun olmayan Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi toplantı düzenledi. 7 Eylül tarihinde yapılacak olan UKOME toplantısında istenildiği gibi bir karar çıkmadığı taktirde servisçilerin UKOME önünde toplanarak yol belgelerinin teslim edileceği ifade edildi

Beklenilen karar çıkmazsa rest çekilecek
04 Eylül 2015 Cuma 17:26

 İSTENİLEN KARAR ÇIKMAZSA SIKINTILI OLACAK

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi tarafından toplantı düzenlendi. CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk ile CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger’inde katıldığı toplantıda UKOME’nin almış olduğu kararlar tartışıldı. Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Dernek üyelerinin haklarını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “UKOME’nin son aldığı karar ile korsan taşımacılık yapanlara taviz veriliyor. S ve J plakalı araçların sorunlarının çözümü konusunda UKOME nezdinde birlikte hareket edilmesi yönünde karar aldık. UKOME’nin 7 Eylül’de yapacağı toplantıda bizlerin lehine bir karar çıkmaz ise o zaman tüm servisçiler olarak UKOME’nin önünde toplanarak yol belgelerimizi teslim ederek ödediğimiz paraları da geri isteyeceğiz” dedi.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNANMASIN

UKOME’nin kendilerini mağdur etmeye haklarının olmadığını sözlerine ekleyen Tanyeri, “daha öncede UKOME yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde her defasında düzeltileceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceği sözü verildi. Ancak son alınan karara şaşırmamak mümkün değil. Her ilçenin servisçisi her ilçede çalışacak diye karar alınmış. Kendilerine göre haklı olabilirler. Ancak burada her ilçede çalışan servisçinin mağdur olacağı hiç dikkate alınmamış. Biz diyoruz ki her ilçede görev yapan servisçi kendi ilçesinde çalışsın kimse kimsenin ekmeğiyle oynamasın” diye konuştu.

HER ARAÇ KENDİ BÖLGESİNDE ÇALIŞACAK

Fikret Tanyeri konuşmasının devamında ise, “Biz yönetim olarak, UKOME Dairesi Başkanlığı ile bir  bu güne kadar dizi görüşmeler yaptık. Son görüşmemizde bize toplantıdan iyi şeyler çıkacağı yönünde bilgiler verildi ve bizde iyi şeyler çıkacağını biliyor ve inanıyoruz. İnşallah yanılmış olmayız. Servisçiler olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Biz kendi işimize sahip çıkmazsak bize kimse sahip çıkmaz. Biz S ve J plakalarını çözüme kavuşması içi çalışıyoruz. İl genelinde her ilçede  servis çeken araçlar kendi bölgesinde çalışacak. Oda kurmadaki amacımızda bu. Her ilçede servis çekenler bir birlerinin hakkıyla ekmeğiyle oynamamalı. Herkes kendi ilçesi sınırları içinde işini yapmalı. Son alınan kararla örneğin Malkara’daki Çerkezköy’de Çerkezköy’deki de Malkara’da servis çekme işi yaparsa bu etik değil” açıklamasında bulundu.

KİŞİ VE KURUMLARLA ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK

Düne kadar plakalar para yapmıyordu ama artık para yapar duruma geldi diyerek konuşmasını sürdüren Tanyeri şunları söyledi; “Bizim ekmeğimize engel olan bir de korsan çalışanlar var. UKOME bu korsan çalışanların üzerine gitmeli ve gerekli yaptırımı yapmalı diyoruz. Yıllardır bu meslekte çalışarak vergi veren bizlerin hakkı da böylece korunmasını istiyoruz. İşte bu yönde de yoğun bir mücadele veriyoruz. Bizim kişi ve kurumlarla bir alıp veremediğimiz kesinlikle yok biz sadece yasal hakkımız olanların bize verilmesini istiyoruz ve talep ediyoruz”

DOĞRU YANLIŞ TAM OLARAK BİLMİYORUM

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ise yaptığı açıklamada, “S ve J Plakaların hakkının korunması için çalışıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum bu işin CHP’lisi, AKP’lisi ve MHP’lisi yok yani siyasi hiçbir yanı yok. Bu gün Tekirdağ ve ilçe belediyeleri CHP’li başka bir partiden de olabilirdi. Biz burada şu parti geldi de böyle yapılıyor hesapları ya da söylemleri yapmamız yanlış. Hepimizin sorunu ortak ve tek sorun. Nasıl çözeriz ona bakacağız. Tekirdağ Büyükşehir olmadan 77 tane izin belgesi verilmiş. Bu gün bu sayı 177 ya da 200 olmuştur. Bu da bazı kişilerin ısrarıyla verilmiştir. Ne kadar doğru ya da yanlış onu da tam olarak bilmiyorum” dedi.

BU İŞİN PARTİYLE ALAKASI YOK

Öztürk konuşmasının sonunda ise, “dernek başkanımızın da belirttiği gibi UKOME daha önce aldığı kararında her ilçe araçları kendi ilçesinde çalışır denmiş. Sonrada bu tüm il genelini kapsamış. Ben bu konuda bir önerge verdim. UKOME’nin almış olduğu kararların yanlış olduğunu belirttim  ve düzeltilmesini istedim.7 Eylül’de UKOME’nin yapacağı toplantıda sizlerin istediği yani beklentileriniz doğrultusunda karar çıkacağına inanıyorum. Bütün mesele  biz servisçiler olarak kendi işimize sahip çıkamadığımızdan. Bu işin partiyle  alakası yok. Biz bu gün UKOME’nin alt komisyonunun hatasını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.