Belediye Başkan Aday Adaylığından AKP İlçe Başkan Aday Adaylığına

Mart ayında yapılan Yerel Seçimlerde AKP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Tuncay Yegin,7 Aralık tarihinde yapılacağı açıklanan İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na Aday olduğunu açıkladı

Belediye Başkan Aday Adaylığından AKP İlçe Başkan Aday Adaylığına
31 Ekim 2014 Cuma 07:51

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlere AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olarak giren Tuncay Yegin, Aralık ayında gerçekleştirilecek olan AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 5.Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na adaylığı açıkladı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Tuncay Yegin İlçe Teşkilatı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ile AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi R.Tahir Eke de hazır bulundu. Sözlerine Cumhuriyet’in 91’nci kuruluş yıl dönümü ile Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümünü kutlayarak başlayan Yegin “Hem Cumhuriyetimiz hem de kurtuluş yıl dönümümüz tüm Çerkezköylü hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

BAHAR’A TEŞEKKÜR ETTİ
7 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 5.Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Yegin “Basın açıklamam öncesinde İlçe Başkanımız Reşat Bahar ile görüştüm. Adaylık açıklamamı İlçe Teşkilatımızda yapmak istediğimizi belirttim. Kendisi de ‘Bu Teşkilat hepimizin Teşkilatı’ yanıtı vererek istediğimize olumlu yanıt verdi. Kendisine yeniden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
KİME NASİP İSE O İLÇE BAŞKANI OLACAK
Demokratik bir yarış olması temennisinde bulunan Yegin “Şu an Reşat Bahar partimizin Çerkezköy temsilcisi görevinde bulunuyor. Aralık ayında kongre heyecanı yaşayacağız. Bu süreçte İlçe başkanlığı kime nasip olursa, o kişi İlçe Başkanlığı görevine getirilecektir. Bunu da önümüzdeki süreç belirleyecektir” diye konuştu.

PARTİME HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Yegin, yıllarca AK Parti içerisinde siyaset yaptığını belirterek adaylık gerekçesini şöyle anlattı: “AK Parti’de siyaset yapan biri olarak benim de İlçe Başkanlığına aday olmam, en doğal hakkımdır diye düşünüyorum. ‘İlçe Başkanlığını en iyi ben yaparım’ şeklinde bir düşünce ile ortaya çıkmadım. Sadece partime hizmet etmek istiyorum. İlçe Başkan Adaylığını açıklamam, sadece bir partimize hizmet etmek istediğimden, talepten ibarettir.”

İSTİŞARELERDE BULUNDUM
Adaylık açıklaması öncesinde bazı partilerle yapmış olduğu istişarelerde İlçe Başkanlığı konusunda kendisine talepte de bulunulduğunu açıklayan Yegin “Yaptığımız istişarelerde şahsıma ‘İlçe Başkanlığı’ adaylığı yönünde istekte bulunuldu. Beni İlçe Başkanı olarak görmek istediklerini söylediler. Eğer bir görevlendirme yapılacaksa, görev vermek istiyorlarsa göreve talibiz. Bunu da bugün deklare ediyoruz. Bu her şeyden önce nasip meselesi, hayırlı olsun” diye konuştu.

BAHAR SÜRECİ ANLATTI

İlçe Başkan Adayı Tuncay Yegin’in açıklamasının ardından konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, kongrede ilçe başkanlığına seçilecek kişinin İlçe Teşkilatı’nı Belediye Başkanlığı seçimlerine götüreceğini söyleyerek “Adaylık sürecinde arkadaşlarımız adaylıklarını açıklıyorlar. Koordinatör milletvekilimiz, İl Teşkilatımız ve Genel Merkez tarafından yapılacak istişarelerin ardından kongreye hangi adayla gidileceği açıklanacak. Allah kim hayırlı olacaksa ona nasip etsin.” dedi.

KONGRE 7 ARALIK’TA
Daha önce 16 Kasım olarak açıklanan kongre tarihinin 7 Aralık tarihine ertelendiğini hatırlatan Bahar “İl Başkan Yardımcısı Hanifi Belindir, İl Yönetim Kurulu kararı ile Çerkezköy İlçe Kongresi’nin 7 Aralık tarihinde yapılmasını kararlaştırdığı bizlere söyledi. Buna göre bizler de hazırlıklarımızı 7 Aralık tarihe göre yapıyoruz” diye konuştu.

NEDEN ERTELENDİ?
Kongre tarihinin ertelenmesi üzerine değerlendirmede bulunan İl Yönetim Kurulu Üyesi R.Tahir Eke, Çerkezköy ve bazı ilçelerdeki delege seçimlerinin yapılması gereken tarihten bir hafta sonra tamamladığını söyleyerek, bundan dolayı da daha önce 16 Kasım olarak açıklanan ilçe kongresi tarihinin 7 Aralık tarihine ertelendiğini açıkladı.

AK Parti teşkilatlarının yaklaşık yüzde 60’ının yenilendiğini belirterek sözlerini sürdüren Eke “AK Parti, Türkiye siyasetinde kendini yenileyebilen ender partilerden biridir. Parti tüzüğümüzdeki 3 dönem kuralı ile birlikte şu anda Bakanlık ve milletvekilliği görevinde bulunan birçok isim yeni dönemde görev alamayacaklar. Bu yenileme de AK Parti’yi canlı ve ayakta tutmaktadır” ifadelerine yer verdi.

CİDDİ ARAŞTIRMA VE İSTİŞARELER YAPILIYOR
İlçe Başkan Adaylığının ciddi araştırma ve istişarelerin ardından belirlendiğini ifade eden Eke “Şu anda adaylık istişare sürecini yaşıyoruz. Yapılacak değerlendirmelerin ardından da ilçe kongresine hangi isimle gidileceği açıklanacaktır” dedi. Kongrelere tek isimle gidilmesini AK Parti’nin bir teamülü olarak değerlendiren R.Tahir Eke “Kongreye tek isimle gitmek artık teamül haline geldi. Bu yüzden de kongre öncesi detaylı araştırmalar yapılarak isim belirleniyor. 10 gün içerisinde de kongreye hangi isim ile gidileceği belli açıklanır, süreç uzamaz.” ifadelerine yer verdi.

KAPAKLI VE SARAY AYNI İSİMLER İLE YOLA DEVAM
Kapaklı ile Saray’da mevcut İlçe Başkanları ile kongreye gidileceğini açıklayan Eke şunları söyledi: “Kapaklı’da Salih Bezgin, Saray’da ise Özkan Yaman ile kongre heyecanı yaşanacak. Marmara Ereğlisi, Ergene ile Malkara İlçe Başkanlarımız ise göreve devam etmeyeceklerini belirttiler. Bu nedenle bu ilçelerde yeni İlçe Başkanları ile yeni yönetimler seçilecek.”

AKÇAY’I ERDOĞAN ATADIĞI İÇİN DEĞİŞMEZMİŞ

İl Kongresi’nin 18 Ocak Pazar günü yapılacağını belirten Eke, İl Kongresi’ne de mevcut İl Başkanı Ahmet Akçay ile gidileceğini açıkladı. Eke şöyle devam etti: “18 Ocak Pazar günü düzenlenecek kongreye Genel Başkanımız ve Başbakanımızın katılımını bekliyoruz. Programın değişmemesi halinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu kongremize katılacak. Mevcut İl Başkanımız Ahmet Akçay, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde görevine getirilmişti. Ahmet Akçay’ın değiştirilmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına ipotek koymak demektir. İstişare sürecinde bunu değerlendirileceğini ve İl kongresine mevcut il başkanımız ile gidileceğini düşünümüyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.