Belediye Meclisi ilk oturumunu tamamladı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı

Belediye Meclisi ilk oturumunu tamamladı
06 Mayıs 2015 Çarşamba 08:36

 AÇILIŞ VE YOKLAMANIN ARDINDAN TOPLANTIYA GEÇİLDİ

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısının ilk oturumu Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliğinin 40. Maddesine istinaden Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2014 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının müzakeresine ait müzekkeresinin görüşülmesi ile devam etti. Bu gündem maddesi ile ilgili Belediye Meclisine bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, 2014 Mali Yılı Gider Bütçesi’nin 67 milyon 604 bin 575 TL olarak tahmin edildiğini fakat 53 milyon 65 bin 37 TL olarak gerçekleştiğini belirterek, Gider Bütçesi’nin gerçekleşme oranının %79 olduğunu ifade etti.


GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 106

2014 Mali Yılı Gelir Bütçesi’nin ise 57 milyon 604 bin 75 TL olarak tahmin edildiğini fakat 81 milyon 550 bin 332 TL olarak tahakkuk ettiğini belirten Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş , “Toplam tahakkuk 96 milyon 445 bin 393 TL’dir. Net gelir 71 milyon 699 bin 795 TL olarak gerçekleşmiş olup, gerçekleşme oranı %106’dır. Tahsilatın tahakkuka oranı ise %75’tir” ifadelerini kullandı.

GELİR GİDER BÜTÇESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş’ün açıklamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2014 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları incelenmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi ve ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Sorumluluklarını düzenleyen mevcut Çalışma Yönetmeliğinin 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin M fıkrasına istinaden yeniden tanzim edilmesinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 


TAM ZAMANLI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Gündemin dördüncü maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 27.04.2015 gün ve 875 sayılı 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddeleri gereğince Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel statüsünde bir adet İnşaat Mühendisinin ve bir adette Elektrik ve Elektronik Teknikerinin çalıştırılması ve ücretinin tespiti hakkında müzakeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili konuşan AKP Grup Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, alınacak personellerin KPSS mi veya başka hangi kritere göre belirlendiğini sorması üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediyemiz İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne müracaat eden kişiler arasından sözleşmeli personel vasıfları tutanların incelenmesinin ardından seçildiğini kaydetti.

BELEDİYE HİSSESİ SATIŞLARI KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Belediye Meclis toplantısının beşinci maddesinde ise Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki 8 adet muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Hisse satışlarının Komisyona havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 27.04.2015 gün ve 576 sayılı Belediyeye ait futbol halı sahalarının Belediye taraından işletilmesinde uygulanmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin F fıkrası hükümlerince 2015 yılında uygulanmak üzere halı sahaların ücret tarifesinin belirlenmesi hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü.

SAHALAR HARABEYE DÖNDÜ

Bu gündem maddesi ile ilgili de söz alan AKP Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, bu tür halı sahaların tüm Belediyeler tarafından özelleştirildiğini veya kiraya verildiğini ifade etmesi üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Nedim Yılancı, daha önceki dönem bu tür halı sahaların kiraya verildiğini fakat Belediye’nin zarar ettiğini ve halı sahaların harabeye döndüğünü söyledi. AKP ve CHP Grupları adına yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Vahap Akay, konunun detayları ile Tarife Komisyonu’nda ele alınarak incelenmesini ve doğru kararın verilmesini istedi. Yapılan görüşmelerin ardından halı sahaların ücret tarifesinin belirlenmesi oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.


KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin yedinci maddesinde Mehmet Soyhan’ın 20.04.2015 tarih ve bila sayılı Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi 607 ada 11 parselde plan değişikliği yapılmasına ait dilekçenin müzakeresi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, sekizinci maddede yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 27.04.2015 gün ve 125 sayılı Kızılpınar notlarında değişiklik yapılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi ile Azime Dalgıç’ın 27.05.2015 tarih 4586 sayılı İlçemiz Fevzipaşa Mahallesi 341 ada 1 parselde plan değişikliği yapılmasına ait dilekçesinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.


YENİ BİR ÇALIŞMA YAPILABİLİR

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından söz alan AKP Grup Sözcüsü Seyithan Caferoğlu, Tepe Emlak Konutları Bölgesi’nde emsal artışının olup olmayacağını ve kamuoyunda bu tür spekülatif şeylerin halk arasında ve kamuoyunda konuşulduğunu iddia etti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, şuanda bir düzenlemenin söz konusu olmadığını fakat talep gelmesi ve ihtiyaç hasıl olması durumunda konunun ele alınabileceğini ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşarak, yeni bir çalışmanın yapılabileceğini söyledi.


AÇIK VE ŞEFFAF BİR BİÇİMDE YAPILIR

Caferoğlu’nun bazı Meclis Üyelerinin bu konu hakkında konuştuklarını ima etmesi üzerine Başkan Vahap Akay, “Ortaya bir şey atıyorsunuz ve tüm Meclis Üyelerini zan altında bırakıyorsunuz. Kimin dilinde hangi halkın dilinde var? Hangi kesimden bahsediyorsunuz, ne olduğunu tam anlatırsanız iyi olur. Bir düzenleme yapılacaksa herkese çok açık şekilde ifade edilecektir. Bir düzenleme ihtiyacı hasıl olursa bu oturur değerlendirilir. Meclis gündemine gelir. Gelmeden önce kamuoyu ile de paylaşılır. Bunda en ufak tereddüt yok, şeffaflıktan yana bir sıkıntımız da yok. Birilerine, kime ne mesaj verecekseniz bunu direk kendisine iletirseniz daha sağlıklı olur. Soru işaretleri ile buraya bir şey atıyorsunuz ve bundan Meclisin itibarını zedeliyormuşuz hissine kapılıyorum. Buna gerek yok. Tekrar söylüyorum şuanda bir düzenleme yok ama ihtiyaç hasıl olursa yapılır. Böyle bir talep geldiğinde açıkça, şeffaf bir şekilde yapılır” diye konuştu.

İKİNCİ OTURUM BUGÜN YAPILACAK

CHP Grup Sözcüsü Nedim Yılancı da daha önce yapılan gizli kapaklı şeylerden şimdiki Meclis Üyelerinin sorumlu olmadığını, bahsettiği sıkıntıların geçmişte yaşandığını belirtmesinin ardından Meclis toplantısı sona erdi. Belediye Meclisi komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere bugün saat 15.00’de yeniden toplanacak. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.