Belediye meclisinin 2. oturumu da tamamlandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantıları Belediye Başkan Vekili Binali Etyemez Başkanlığı’nda yapılan ikinci oturum ile tamamlanırken, bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen konular Komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi

Belediye meclisinin 2. oturumu da tamamlandı
05 Temmuz 2015 Pazar 17:47

 BELEDİYE HİSSESİ SATIŞI DAHA SONRAKİ MECLİS TOPLANTILARDA GÖRÜŞÜLECEK

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Çerkezköy sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek, 13 adet Belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, 903 ada 9 parseldeki Belediye hissesi satışı ise daha sonraki Meclis toplantılarında görüşülmek üzere ret edildi.

7 ADET BELEDİYE HİSSESİ ÜCRETİNİ ÖDEYEN HİSSEDARLARA SATILACAK

Toplantının devamında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.06.2015 gün ve 821 sayılı Tapu Devri hakkındaki yazısının müzakeresi görüşülerek, Büyükşehir Yasası ile kapanan Kızılpınar Belediyesi’nden Belediye hissesi alan vatandaşlara tapu devrinin Kızılpınar Belediyesi’nden devir alınan evraklarda yapılmadığı belirtilerek, toplam 7 adet Belediye hissesinin ücretlerini ödeyen hissedarlara satılması Komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Hisse satışları ile ilgili taleplerin kabul edilmesinin ardından Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin 05.05.2015 gün ve bila sayılı şirketlerince Çerkezköy ilçesi yatırım programı doğrultusunda tesis edilmesi planlanan 5 adet trafo yeri için imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN İLKOKUL YAPILACAK

Son gündem maddesi olan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.06.2015 tarih ve 199 sayılı İlçemiz Kızılpınar Mahallesi 272 ada 5 nolu parselde bulunan Belediyeye ait hissenin Maliye hazinesi adına bedelsiz devri hakkındaki yazısının müzakeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda söz konusu 5 bin 952 metrekarelik okul yerinde bulunan 1286 metrekarelik Belediye’ye ait hissesin bedelsiz olarak Maliye Hazinesi’ne devri oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu parselin devir işlemleri tamamlandıktan sonra Kızılpınar Mahallesi’ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk okul yapılacak.

MECLİS EYLÜL AYINDA TOPLANACAK

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantıları tamamlandı. Ağustos ayını tatil ayı olarak geçirecek olan Belediye Meclisi, Eylül ayında yeniden toplanacak.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.