Belediye Meclisinin ilk oturumu tamamlandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’nda yapıldı

Belediye Meclisinin ilk oturumu tamamlandı
02 Haziran 2017 Cuma 11:25

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Açılış ve yoklama ile başlayan Haziran Ayı Meclis Toplantısı Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü’ nün 04.05.2017 gün ve 1025347 sayılı Bilirkişi Seçimi hakkındaki yazıları görüşülerek, Veliköy ve Kızılpınar Mahalleleri Bilirkişileri tespit edilmesi ile başladı. Bir önceki dönem Bilirkişilik yapan isimler aynen Meclis tarafından yeniden seçilirken, Kızılpınar’da vefat eden bir üyenin yerine Cavit Er oy birliği ile seçildi. Gündemin 3’üncü maddesinde Avukatlık Hizmetleri’nin 16.05.2017 gün ve 119 sayılı Teminat Mektubu’nun müzekkeresinin müzakeresi yapıldı. Gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, gündemin 4’üncü maddesinde yer alan Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün (Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu’nun) 16.05.2017 gün ve 129 sayılı yurt dışı izni de görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 22.05.2017 gün ve 1267 sayılı kredi talebinin müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildikten sonra, Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan muhtelif yerlerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLİKLERİ OYLANDI
Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 408 adaya ait uygulama imar planı değişikliği hakkındaki 25.05.2017 tarih 148 sayılı yazısı; gündemin 7’nci maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 455 ada ve çevresine ait uygulama imar planı değişikliği hakkındaki 25.05.2017 tarih 149 sayılı yazısı ve gündemin 8’inci maddesinde ise Ferdane Ural, Hatice Evirgen ve Ahmet Ekmel Evirgen’in vekili Tolga Tokoçin’in 22.05.2017 tarih bila sayılı Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 416 ada 2 nolu parsele ait uygulama imar planı değişikliği talebi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İŞLETMELERİ BELEDİYE YAPACAK
Meclis toplantısı Recep Akkaya, Alaattin Taşdemir ve Murat İnci Pırlanta Ltd. Şti. adına Murat Narçın’ın 24.04.2017 tarih ve bila sayılı ilçemiz Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1481 adaya ait uygulama imar planı değişikliği talebinin de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından gündeme ilave edilen Belediye’ye ait çay ocağı, park, yeşil alan vs. gibi yerlerin Çerkezköy Belediyesi uhdesinde kurulacak iktisadi bir işletme ile işletilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
PARKLARA İSİMLERİ VERİLDİ
Yine gündeme sonradan ilave edilen şehir içerisinde cadde ve kaldırıma park eden 2. el oto galeri, kiralık araçlarla ilgili yaptırım uygulanması hakkındaki emir ve yasaklar yönetmeliğine ilave yapılması hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edilirken, Kartaltepe Piknik Alanı’ndaki parka 23 Nisan Parkı, Kulalar Sokak’taki parka Bülent Ecevit Parkı Cengiz Topel Caddesi’ndeki parka Şehit Cengiz Topel Parkı verilmesi oy birliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Haziran Ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.