Belediye Meydanı’nda kırmızı ve yeşilin uyumu

Çerkezköy Belediye Binası önünde yeşil ve kırmızı renklerde yanıp sönmeye devam eden trafik ışıkları, yaya ve sürücülere adeta bir görsel şölen sunuyor. Yayalar 61 saniye boyunca araçları beklemek istemeyip karşıdan karşıya geçerken; araçlar ise yayalara ayrılan 14 saniyelik süreye tahammül etmeden ışık ihlallerine neden oluyorlar

Belediye Meydanı’nda kırmızı ve yeşilin uyumu
11 Mart 2015 Çarşamba 19:40

 IŞIK BU, YANAR DA SÖNER DE

Çerkezköy Belediye Binası önünde bulunan trafik ışıkları Çerkezköylü vatandaşların pek de umurlarında değilmiş gibi yanıp sönmeye devam ediyor. Çoğu sürücü geçiş hakkı yayalardayken kırmızıda geçerek yayaların kenarda beklemesine neden oluyor; neredeyse tüm yayalar ise araçların geçmesi gereken zamanda yola atlayarak hem kendi hem de sürücülerin canlarını tehlikeye atıyorlar.

ŞOFÖRLER IŞIKLARA BAKMIYORLAR BİLE

Hususisinden  ticarisine, canımızı emanet ettiğimiz dolmuşundan taksisine, çocuklarımızın okul ve ev arasındaki yolu güvenle gidip gelmeleri için ellerine teslim ettiğimiz öğrenci servislerine kadar tüm araçlar ışık ihlali yaparken ne içeride taşıdıkları ne de yol kenarında karşıdan karşıya geçmek isteyen canları umursamıyorlar.

YAYALAR DA ŞOFÖRLERDEN FARKSIZ

Yayalar için de durumun bundan çok farklı bir yanı olduğu söylenemez. 61 saniye beklememek için sadece yolun boş olduğu zamanlarda değil; trafiğin aktığı anlarda da karşıdan karşıya geçmeye çalışarak olası bir kazaya davetiye çıkarıyorlar.

POLİSLERİN IŞIKLARLA İLGİLENECEK ZAMANLARI YOK

Peki tüm bu ihlallerin önüne nasıl geçilmeli? Nüfusa bağlı oluşan yoğun araç ve yaya trafiğinin var olduğu ilçemizde anlaşılan o ki trafik konusunda halkın bilinçlendirilmesi şart. Çünkü günün neredeyse tamamını Belediye Binası önündeki Resmi Araç Park Yeri’nde geçiren trafik polislerinin hatalı park eden araçları uyarmaktan, hemen 10 metre önlerinde hiçe sayılan canların güvenliğini sağlamaya ya da aynı yerdeki ışık ihlallerinin cezai yaptırımını uygulamaya zamanlarının kalmadığı bir gerçek.

ÖNCE SOLA, SONRA SAĞA, SONRA TEKRAR SOLA

Hani büyüklerimiz derlerdi ya trafik ışığının olmadığı yerlerde karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakın diye. Trafik ışığı olmasına rağmen sağa sola bakmanız gereken yerlerden biridir Cumhuriyet Meydanı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ercan - 9 yıl önce
çok uzun bekiyorsun yoldan araç gecmiyor bekiyorsun sap gibi yesil yansın diye kimse bekemez tabii duşursuner zamanı
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
belediye önündeki yol toplamda 4-5 metre yani tem otoyolu değil. yayaların geçişinde kazaya sebep olacak bir sıkıntı yok, orda asıl sorun rastgele araba parkedenler işte onlar sebebiyle kaza çıkar. trafik lambasının olduğu yerde araba parkediliyor asıl haber budur.
Avatar
Vatandaş - 9 yıl önce
bir çok il ve ilçede düğmeli trafik lambası var, karşıdan karşıya geçecek yaya varsa düğmeye basıyor lamba yeşile dönüyor öyle geçiyorlar. burayada onlardan lazım. bommboş yolda 4 metre yoldan araba geçmediği halde sap gibi dikilmek zorundamı insanlar?