Belediye okul bahçelerini temizliyor

28 Eylül’de başlayacak olan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesi Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe genelindeki tüm okulların bahçeleri yıkanıyor, genel temizlikleri yapılıyor

Belediye okul bahçelerini temizliyor
19 Eylül 2015 Cumartesi 11:56

OKULLAR YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı nedeni ile ilçe genelindeki tüm okulların mıntıka temizlikleri yapılıyor, okul bahçelerinde biriken çöp ve moloz yığınları temizlenerek, okul bahçeleri yıkanıyor.

ÖNCE SÜPÜRÜLÜYOR, ARDINDAN YIKANIYOR

İlçe genelindeki tüm okulların bahçelerinin süpürge aracı ile süpürüldükten sonra basınçlı su ile yıkandığını ve ayrıca okul bahçelerinde genel anlamda mıntıka temizliği yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yavrularımızın 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda eğitim ve öğretim göreceği tüm okullarımızın okul bahçelerinde süpürme, yıkama ve mıntıka temizliği çalışmalarına başladık. Çalışmalar kapsamında ilk olarak süpürge aracı ile okul bahçesi süpürülüyor. Ardından bir yandan mıntıka temizliği yapılırken, bir yandan ise basınçlı su ile okul bahçesi yıkanıyor. Hedefimiz 28 Eylül Pazartesi gününe kadar çalışmalarımızı tamamlayarak, okullarımızın bahçelerini temiz ve güzel bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.

YENİ YIKAMA ARACI İŞ BAŞINDA

Yıkama çalışmalarında Çerkezköy Belediyesi’nin temizlik filosuna yeni katılan yıkama aracının kullanıldığını belirten Başkan Vahap Akay, “Yeni yıkama aracımız 9 bin litre su taşıma kapasiteli bir araçtır. İkişer adet su püskürtme fıskiyeli şoför kabininden ayarlanabilen yüksek basınçlı su ile yıkama yapabilen yeni aracımız, hareket halinde iken yıkama yapabilmekte, yüksek basınçlı su ile yıkama için 50 metre makaralı hortumu ve ucunda su tabancalı pompalar mevcuttur. Yeni yıkama aracımızı cadde ve sokaklarımızın yıkanması ve temizlenmesi çalışmalarında aktif olarak kullanmaya başladık.” açıklamasında bulundu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.