Belediye Sarayı tamamlanıyor

Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, yıl sonuna kadar yapımı devam eden yeni Belediye Hizmet Binası'na geçmeyi planladıklarını açıkladı.

Belediye Sarayı tamamlanıyor
26 Temmuz 2007 Perşembe 08:02

Veliköy Belediye Sarayı'nın yaklaşık 10 yıl önce yapımına başlandığını ve o günkü koşullara göre çok büyük ve lüks düşünüldüğünü belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, göreve geldikten sonra atıl olan binayı kullanılabilir hale getirmek ve artık yetersiz kalan Belediye Hizmet Binası'nı buraya taşımak için planlar ve projeler ürettiklerini belirterek, "Toplu Konut Projemizin içerisinde bu binayı da değerlendirdik ve etap etap kalan kısımlarını yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde dış cephe kaplaması ile birlikte içerdeki ufak tefek işlerde bitecek ve artık taşınma işlemlerine başlayacağız" dedi.

KADERİNE TERK EDEMEZDİK

10 yıl önce inşaatına başlanan fakat kaynak yetersizliği ve maddi imkansızlıklar nedeni ile tamamlanamayan Veliköy Belediye Sarayı Projesi'nin o günün koşullarına göre çok büyük ve lüks olduğunu belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, "Çok büyük ve lüks yapılmış diye de kaba inşaatı neredeyse bitmiş olan bir binayı kaderine terk edemezdik. Atıl durumda bulunan binayı canlandırmak, harekete geçirmek için planlar ve projeler ürettik.

BELEDİYE KAYNAKLARI İLE YAPAMAZDIK

Çünkü kaba inşaatı tamamlanan projenin tamamlanması şuandaki Belediye gelirlerimiz ile neredeyse imkansıztı. Ya beldede başka bir iş yapmadan, atıl durumda kalan bu binayı tamamlayacaktık, ya da beldenin sorunlarını çözüp binaya dokunmayacaktık. Böyle bir durum ile karşı karşıyaydık ve ilk etapta beldenin sorunlarını çözmeye karar verdik ve binaya ilk yılımızda dokunmadık.

KONUT PROJESİ İLE PARALEL YÜRÜYOR

Atıl durumda bulunan Belediye Hizmet Binası ile ilgili ne yapılması noktasında düşünürken Toplu Konut Projemiz ile birlikte bu binayı da etap etap tamamlamaya karar verdik. Belediyemiz tarafından etap etap yapılan toplu konut ihalesinin içerisine Belediye Hizmet Binası'nı da parça parça dahil ederek, toplu konut projesi ile birlikte bu binayı da neredeyse tamamladık.

ÇATI VE EKSİKLER BİTTİ

Toplu konut projesinin birinci etabındaki ihaleye soktuğumuz dış cephenin duvarlarının örülmesi ve pencerelerin takılması işlemleri tamamlanmışta daha önce zaten. Binanın duvarlarının örülmesinin ardından Belediye Hizmet Binası'nın çatısı ve diğer eksik bırakılan yerleri tamamlandı.

DIŞ CEPHE KAPLANACAK

Şimdi de dış cephenin kaplanması ve içerideki ufak tefek eksikliklerin, noksanlıkların tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar da tamamlandıktan sonra yaz sonundan itibaren Belediye Hizmet binası'nı buraya taşımaya başlarız ve yılbaşından önce yeni yerimize geçerek, Veliköy halkına hizmet vermeye devam ederiz" dedi.

DÖNÜŞÜM TAMAMLANACAK

Yeni Belediye Sarayı'nın bodrum katını düğün salonu olarak düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Belediye Sarayı'nın tamamlanmasının konut projesi ve bulvar çalışması ile birlikte beldenin başlattığı köyden kente dönüşümünün gerçekleşmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.