Belediyeden 57. Alaya Destek

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ve Komite Kurulu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti

Belediyeden 57. Alaya Destek
26 Ocak 2015 Pazartesi 08:51

 ATALARIMIZI UNUTMADIK, UNUTTURMAYIZ

13 Mart tarihinde Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 57. Alay’ın şehit olduğu Çanakkale’de sona erecek yürüyüş ile ilgili bilgiler veren Komite Başkanı Yılmaz, yürüyüşü başlatma sebeplerini de açıklayarak, "Biz bu yürüyüşü topraklarımızı işgale gelen emperyalist güçlere tarihsel bir ders veren atalarımızın unutulmadıklarını hatırlatmak, kefensiz bedenlerine kefen olmak için yürüyoruz" dedi.

 YÜRÜYÜŞ GÜZARGAHI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

4 yıldır gerçekleştirdikleri 57. Alay Yürüyüşü’nün bu yıl beşincisini yapacaklarını ifade eden 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Bu yıl 57. Alay Yürüyüşümüz Tekirdağ Valiliği önünde 13 Mart sabahı saat 09.00’da başlayacak. Valilik önündeki törenin ardından protokol bizimle beraber 10 km yürüyecek ve bizi İnecik’e uğurlayacak. Geceyi İnecik’te AFAD ve Kızılay’ın misafiri olarak geçirdikten sonra 14 Mart sabahı Malkara güzergahına doğru yürüyüşümüz devam edecek. Malkara’da konakladıktan sonra ardından Keşan’a doğru hareket edeceğiz ve Keşan’da tarihi 27. Alay Yürüyüş Komitesi bizi karşılayacak. İki kardeş alay ile birleştikten sonra yürüyüş Evreşe’ye doğru devam edecek. Geceyi Evreşe de geçirdikten sonra Gelibolu’ya varacağız. Gelibolu’da 2. Kolordu Komutanlığı’nın yapacağı törenin ardından otobüsler ile devlet töreninin yapılacağı alana hareket edilecek fakat bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeni ile biz buradaki devlet töreni yerine 57. Alay’ın tarihi savaşta şehit olduğu bölgede bir program yapacağı ve orada olacağız” açıklamasını yaptı.


ÇERKEZKÖY DE TEMSİL EDİLECEK


57. Alay Komutanı Hüseyin Avni’nin kabrinin bulunduğu tepede tören yapacaklarını ve Çanakkale Şehitlerini anacaklarını ifade eden 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Tam 4 yıldır 57. Alay olarak yürüyoruz ve bu yıl beşinci kez yürüyeceğiz. Bu yürüyüşe Çerkezköy Belediyesi olarak katkıda bulunmanız için sizden iki arkadaş istiyoruz. Belirleyeceğiniz iki arkadaşın ismini bize kısa sürede bildirmenizi ve yürüyüş günü Tekirdağ Valiliği önünde hazır olmalarını arzu ediyoruz” dedi.


ÇANAKKALE DÜNYANIN EZBERİNİ BOZDU


Bu seneki yürüyüşün 57. Alay’ın tarihi dokusuna uygun olarak özel hazırlanan elbiseler ile yapılacağını belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, Tekirdağ Valiliği’nin özel elbise siparişi verdiğini ve yürüyüşe özel ayakkabılar hazırlattığını belirterek, “Çanakkale Zaferi hepinizin bildiği gibi dünyanın ezberini bozdu. Çanakkale Zaferi tüm dünyaya matematiğin nasıl ters teptiğini gösterdi. Bu nedenle Çanakkale Zaferi’ni iyi bilmeli, anlatmalı ve gelecek nesillere taşımalıyız” ifadelerini kullandı.


KADİR ALBAYRAK DA 10 KM YÜRÜYECEK


13 Mart’ta yapılacak olan törenin ardından 10 km. protokol ile beraber yürüyeceklerini kaydeden 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Abi’yi ziyaret ettiğimizde kendisi bize, bizimle beraber 10. Km. yürüyeceğini söyledi. Kadir abi bunu söyleyince hepimiz şaşırdık. O yaştaki bir insanın yürümek istemesi bizleri şaşırttı” diye konuşması üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kadir Başkanımızın sizlere ‘Çanakkale’ye kadar yürümek istiyorum’ dememesi beni yanılttı” ifadesi kullandı.


UĞUR DÜNDAR DA YÜRÜMEK İSTİYOR


57. Alay’ın bu yıl yapacağı beşinci yürüyüş ile ilgili çok güzel tepkiler ve destekler aldıklarını ifade eden 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Negatif bakan yok, herkes pozitif bakıyor. Hatta bu yıl ünlü gazeteci Uğur Dündar da bizimle beraber yürümek istiyor. Yürüyüşümüzde çok sayıda sanatçının da olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulunduktan sonra Türk tarihini yazan ve yazdıranların Türk olmadığına vurgu yaparak, “Bize mağlubiyetlerimizi doğru anlatıyorlar fakat zaferlerimiz de yanıltıyorlar” dedi.


VAHAP AKAY’DAN TAM DESTEK


57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz’ın konuşmasının ardından 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz ve Komite Üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak yürüyüşe her türlü destek ve katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, “Halkayı genişletmeniz, sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimleri yürüyüşe çekmeniz gayet güzel olmuş. Çerkezköy Belediyesi olarak biz de elimizden gelen tüm katkı ve desteği sunacağız, sağlayacağız. Size en kısa sürede iki ismi belirleyip, ileteceğiz” dedi.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.