Belediye’den eğitime 350 bin TL’lik destek

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının 2. Oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılırken, bir önceki Meclis toplantısında Komisyonlara gönderilen konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Belediye’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne 350 bin TL bağışta bulunması oy birliği ile kabul edildi

Belediye’den eğitime 350 bin TL’lik destek
11 Eylül 2017 Pazartesi 15:07

200 BİN TL’LİK EK BÜTÇE
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2017 gün ve 924 sayılı Bütçe İçi İşletme Ek Bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülmesi ile başladı. Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunun okunmasının ardından kurulan Bütçe İçi İşletmeye 200 bin TL’lik ek bütçe oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.
YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILACAK
Ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2017 gün ve 923 sayılı Bütçe İçi İşletme Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülmesine geçildi. Konu ile ilgili Tarife Komisyonu’nun raporunun okunmasının ardından Komisyonun Şehit, Gazi ve Engelli vatandaşların ve ailelerine olan indirim uygulanır maddesi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın önerisi ile ‘Yüzde 50 uygulanır’ olarak değiştirilerek oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamada AKP’li Meclis Üyesi Turgut İleri çekimser oy kullandı.
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ’NE 10.5 MİLYON TL’LİK EK BÜTÇE
Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 08.08.2017 gün ve 914 sayılı Bütçe İçi İşletme Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 31.07.2017 gün ve 832 sayılı 10.5 milyon TL’lik ek bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
9 ADET BELEDİYE HİSSESİ SATILACAK
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 10.5 milyon TL’lik ek bütçenin kabul edilmesinin ardından Çerkezköy İlçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 9 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
HEYELAN BÖLGELERİ ÖNÜMÜZDEKİ MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK
Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 21/08/2017 gün 228 sayılı İlçemiz Veliköy Mahallesi 101 adanın doğusunda kalan yolun düzenlenmesine ait uygulama imar planı değişikliğine ilişkin müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21/08/2017 gün 21 sayılı Çerkezköy’de yer alan heyelan bölgelerinde yapılacak yapılarda gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin müzekkeresinin müzakeresi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılarak 1 ay sonraki Meclis toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.
EĞİTİM İÇİN EL ELE
Gündemin 8. Maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 21.08.2017 gün ve 1264 sayılı Mülkiyeti Belediye Başkanlığı’na ait 2 adet taşınmazın satışının yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 23.08.2017 gün ve 12692060 sayılı ‘Eğitim için El Ele’ Projesi hakkındaki yazısının görüşülmesine geçildi.
KOMİSYONUN ÖNERİSİNİ 100 BİN TL ARTIRDI
Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 250 bin TL İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne bağış yapılması önerisi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye’nin yapacağı bağışın 350 bin TL olmasını önerdi. Bu öneri Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.
SPOR KULÜPLERİNE YARDIM
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne 350 bin TL yardımın oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın sorumluluk bölgesinde faaliyette bulunan Amatör Spor Kulüpleri Yardım Yönetmeliğinin tanziminin müzakeresi de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
DÜNYA ŞAMPİYONUNA 7 TANE CUMHURİYET ALTINI
Belediye Meclis toplantısı Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu Furkan Memiş’e Çerkezköy Belediyesi tarafından 7 adet Cumhuriyet Altını verilmesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.