Belediye’den güzel haberler

Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden, Çerkezköy’de hayata geçirilmesi planlanan önemli projelerle ilgili güzel haberler geldi. Kültür Merkezi’nin projesi için ihale tarihi bekleniyor; Mayıs ayında temel atılması planlanıyor. Kent Park’ta altyapı çalışmaları devam ediyor. Bağlık Viyadüğü için Karayolları’ndan birkaç güne onay gelmesi bekleniyor. Tepe Emlak Konutları Kavşağı’nın uygulama projeleri Karayolalrı tarafından kabul edildi. Tugay Kavşağı’na yaya üstgeçidi çalışmaları başladı. Hükümet Caddesi’ndeki çalışmalara 1 ay içerisinde tamamlanacak. Sirkülasyon projesi kapsamında haziran ayında tek yöne geçiş planlanıyor. Kızılpınar’da altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Belediye’den güzel haberler
12 Nisan 2017 Çarşamba 18:05

KÜLTÜR MERKEZİ
Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan Kültür Merkezi projeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. Büyükşehir projeleri EKAP’a girmeye başladı. İhale tarihinin 1 hafta içerisinde belirlenmesi beklenirken; tahmini olarak Mayıs ayının başında temel atılması planlanıyor. Tasarlanan yapı, Trakya’nın en büyük Kültür Merkezi olmaya aday.
KÜLTÜR PARK
Çalışmalar devam ediyor. Kurulacak tesis ve çay bahçeleri için kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Astsubay Lojmanları’ndaki 4 bina yıkıldı, hafriyat kaldırılıyor. Kalan iki bina için görüşmeler sürüyor.
BAĞLIK VİYADÜĞÜ
Bağlık Viyadüğü için hazırlanan projeler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi; projenin birkaç gün içerisinde onaylanması bekleniyor. Onayın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi viyadük için ihaleye çıkacak.
TEPE EMLAK KONUTLARI KAVŞAĞI
Tepe Emlak Konutları’nın Silivri yoluna bağlandığı bölgede yapılması planlanan kavşak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü uygulama projelerine onay verdi. Projede yapım aşamasına gelindi.
TUGAY KAVŞAĞI’NA YAYA ÜSTGEÇİDİ YAPILIYOR
Tugay Kavşağı’na ve Kızılpınar Mahallesi’nin girişine yapılması planlanan yay üstgeçitleriyle ilgili pürüzler ortadan kalktı. Karayolları Genel Müdürlüğü Tugay Kavaşağı’nda yaya üstgeçidi çalışmalarına başladı ve temeli attı. 1 Mayıs’ta açılması beklenen üstgeçidin tamamlanmasının ardından Kızılpınar Mahallesi’nin girişine de yaya üstgeçidi yapılacak.
HÜKÜMET CADDESİ
Çalışma yapılan bölgedeki tüm altyapı ve dolgu çalışmaları tamamlandı. Bu hafta kaldırım çalışmalarına başlanacak ve kaldırımların tamamlanmasının ardından asfaltlanacak olan yol köprüye bağlanacak. Çalışmaları tamamlanan caddenin yeni kavşakla birlikte 1 ay içerisinde açılması planlanıyor.
TRAFİK SİRKÜLASYONU
Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bu caddelere bağlı sokakların tek yön olarak çalışmasını öngören projelerde son aşamaya gelindi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerince hazırlanan projeler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor ve vatandaşlardan gelen talepler de göz önünde bulundurularak son halini aldı. Proje kapsamında Canbazlar Sokak – Atatürk Caddesi istikametine yeni bir kavşak noktası oluşturulacak. 13 adet kavşak noktasında düzenleme yapılacak. Atatürk Caddesi’nde 6 Yol Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na; Öztrak Caddesi’nde ise 6 Yol Kavşağı’ndan Köşem’e kadar orta refüjler kaldırılacak. Yeni sisteme Haziran ayı başında geçilmesi planlanıyor.
KIZILPINAR ALTYAPI ÇALIŞMALARI
TESKİ’nin Kızılpınar Mahallesi’nde yaptığı altyapı çalışmaları devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandı. Kanalizasyon çalışması, parsel bacalarının takılmasıyla tamamlanacak. 17 Nisan itibariyle İstiklal Caddesi’nde kaldırım çalışmalarına başlanacak ve ardından yolun kaplaması yapılacak.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.