Belediye’den nöbetçi icapçı uygulaması

Çerkezköy Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü tarafından yapılan nöbetçi icapçı uygulaması ile akşam saat 17.30’dan sonra meydana gelebilecek olumsuz bir durumda zarar gören hayvanlara müdahale ediliyor. 3 veterinerin görev yaptığı uygulamada oluşturulan nöbet listesi ile zarar gören hayvanlar için belediyeyi arayan vatandaşlar durumu bildirmelerinin ardından o geceki icapçı duruma hemen müdahale ediyor.

Belediye’den nöbetçi icapçı uygulaması
13 Ağustos 2014 Çarşamba 07:49

SAAT KAÇ OLURSA OLSUN HEMEN MÜDAHALE DE BULUNUYORLAR
Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama ile akşam saat 17.30’dan sonra meydana gelen acil durumlarda nöbetçi icapçı uygulaması ile zarar görmüş sokak hayvanlarına müdahalede bulunuyor. Çerkezköy mücavir alanları içinde başlatılan uygulama sayesinde zarar görmüş sokak hayvanları ile karşılaşan vatandaşlar vakit kaybetmeden Çerkezköy Belediyesi’ni arıyor ve nöbetçi icapçıya haber verilerek zarar görmüş hayvana gerekli müdahalede bulunuluyor.
3 VETERİNER GÖREV YAPIYOR
Saat kaç olursa olsun belirlenen nöbetçi icapçı veteriner kaza geçiren köpeğe ilk müdahalede bulunuyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan uygulama da 3 veteriner hekim görev alırken, kendilerine haber verilmesinin ardından olayın meydana geldiği gün hangi veteriner icapçı ise olaya vakit kaybetmeden müdahale ediyor.
KAPAKLI’NIN DA HAYVAN BARINAĞI YAPMASI GEREKİYOR
Bu uygulamanın sadece Çerkezköy’de yapıldığını belirten yetkililer, “Kapaklı artık ilçe oldu. Sonuçta şuan hayvan barınakları  yok. Biran önce hayvan barınağı yaparak gerekli çalışmalara başlamaları gerekiyor. Sokakta başı boş dolaşan onca hayvan varken hayvan barınağının biran önce yapılarak gerekli önlemler alınmalıdır. Bizler sadece kendi mücavir alanlarımızdan sorumluyuz ve gerekli çalışmaları yaparak bizlere gelen telefonlara vakit kaybetmeden cevap vermeye çalışıyoruz” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.