Belediyenin verileri denetleniyor

Çerkezköy Belediyesini sarsan imar ve ruhsat servisindeki vurgunla ilgili firarda olan Fen İşleri personeli E.K’nin ardından Emlak servisinde görevli T.B ve D.E’nin Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatıyla belediye ile ilişikleri kesilirken, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı iki uzman görevli belediyedeki dijital verilerin imajını aldı.

Belediyenin verileri denetleniyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Haziran 2019 Çarşamba 13:44

VERİLERİN İMAJLARI ALINDI
Çerkezköy kamuoyunu sarsan ruhsat vurgununa ilişkin savcılığa gidip konuya ilişkin mağdur sıfatıyla kimse suç duyurusunda bulunmazken, önceki gün AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök’ün soruşturma savcısı Hüseyin Özdemir ile görüşmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi yetkilileri dün beraberindeki hukukçular ile beraber sabah saatlerinde de Çerkezköy Adliyesi'ne giderek, önce soruşturma savcısı ardından Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci ile görüşerek savcılığın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliğinden alınan kararla belediyenin dijital verilerinin imajlarının alınması talebinde bulundu.
VERİLERİN KOPYALARI ALINDI
Akşam saatlerinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı iki uzman polis Çerkezköy Belediyesine gelerek beraberindeki hukukçular ve belediye bilişimcileriyle dijital verilerin yedekleri aldı. Polis belediyedeki vurgunla ilgili şebekenin para, telefon ve dijital verilerini inceleme altına alırken, şebeke arasındaki bağın kim ya da kimler tarafından nasıl kurulup nasıl koordine edildiği savcılıktaki dosyalar arasında yer aldı. Proje müellifi mühendis R.E’nin 6, R.Ö’nün ise 17 dosyada isminin bulunması birçok müteahitin ‘Biz paralarımızı inşaat işlerimizi takip eden bu şahıslara verdik’ diyerek ruhsatlarını aldıklarını söylerlerken, 36’ya varan yolsuzluk dosyasına ilişkin Çerkezköy Belediyesi dışında bir müteahhitin Cumhuriyet Savcılığına müracaat etmesi dikkatlerden kaçmadı.
BELEDİYE OLAN İLİŞİKLERİ KESİLDİ
Son basın toplantısında belediyedeki sahte tahakkuk ve makbuzların ardından Çerkezköy Belediyesi'nin bilişim veri sisteminden bilgi silme olayına ilişkin iskan servisindeki yeni bir vurgunu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatıyla dijital sahtekarlığa neden olan emlak servisi çalışanları T.B ve D.E’nin Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatıyla akşam saatlerinde belediye ile olan ilişikleri kesildi.
5 DOSYADA VERİ EKSİLTİLDİ
İddiaya göre iskan servisinde beş dosyada veri eksiltildiği bilgisine ulaşan yetkililerin araştırması sürerken 139 bin TL tahakkuk eden iskan harcının dijital veriler üzerinde sahtekarlık yapılarak belediye hesabına 49 bin TL geçirip, aradaki 90 bin TL’lik farkı şebekenin hangi üyesinin, hangi yöntemlerle nasıl hesaplarına geçirdiği yapılacak detaylı araştırmanın ardından netlik kazanacak.
AKAY’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Şebekenin bir yöntemini daha kamuoyu ile paylaşan Başkan Akay “Bu yolsuzluğun sonu nereye çıkarsa çıksın, ucu kime değerse değsin sonuna kadar bu konuyu takip edeceğiz. Her türlü ihbar ve iddiaları titizlik ile değerlendiriyoruz. Bu konuyla ilgili bilgisi olan müteahhit ve vatandaşlarımız varsa belediyeye gelip bizlere yardımcı olabilir yada Cumhuriyet Savcılığına giderek elindeki belgeleri savcılık ile paylaşabilir. Ben Çerkezköy’ün şehr-i emini olarak milletin dolayısıyla, devletin bir kuruşunu, Çerkezköy halkının hakkını hiçbir şebekeye ve menfaat odağına yedirtmem. Çerkezköy’ün kazanımları Çerkezköy’de yaşayan her vatandaşımızın hakkıdır. Çalınan her kuruş milletimizden ve devletimizden çalınmıştır. Bulduğum her türlü belge ve bilgiyi devletimizin Cumhuriyet savcılarına teslim ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. Dün bugün, yarın sonuç ne olursa olsun adalete ve millete olan güvenim hiçbir zaman sarsılmayacaktır” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.