Belediyespor Erçağ ile güzel 3-1

Süper Amatör Lig'deki temsilcimiz Çerkezköy Belediyespor, kendi evinde 4 sezondur yenemediği Tekirdağspor'u, Erçağ'ın attığı 3 gol ile mağlup ederek zirve yarışında önemli bir engeli daha hasarsız atlattı.

Belediyespor Erçağ ile güzel 3-1
12 Şubat 2008 Salı 08:02

Son derece kötü hava şartları ve bozuk zemine rağmen çok iyi mücadele eden Çerkezköy Belediyespor, attığı 3 golle soğuk havada maçı izlemeye gelenlerin içini ısıttı.

İLK YARIDAKİ MAÇ 1 - 1 BİTMİŞTİ

Süper Amatör Lig'de şampiyonluk kovalayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyespor geçtiğimiz hafta sonu kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden Tekirdağspor'u ağırladı.

Son derece soğuk ve kötü hava şartları ve bozuk bir zeminde oynanan karşılaşmayı kalabalık denebilecek bir taraftar kitlesi de izlerken, futbolcular hem rakipleri, hem hava şartları hem de yağıştan bozulan ıslak zemin ile mücadele ettiler.

Ligin ilk yarısında Tekirdağ'da oynanan ve karşılıklı atılan goller ile 1-1 biten karşılaşmanın rövanşında Erçağ faktörü de devreye girince Belediyespor karşılaşmayı rahat kazandı.

ÇAMURDA DÜELLO

Bozuk hava şartları nedeni ile çamur deryasına dönen zeminde, ilk dakikalardan itibaren baskılı olan taraf Çerkezköy Belediyespor oldu.

Hızlı kontra atak ile gol aramaya çalışan Tekirdağspor, ilk dakikalarda kendi sahasından çıkmakta zorlanırken Belediyespor maçın henüz 4. dakikasında etkili geldi. Bu dakikada sağ kanattan yapılan ortayı Tekirdağspor defansı kornere gönderdi. Kullanılan korner vuruşunda altı pas içerisinde karambol oluştu. Çamura da takılan topu iyi takip eden golcü oyuncu Erçağ, zor pozisyonda topa sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

SEDAT MUTLAK GOLÜ ÖNLEDİ

Erken gol ile rahatlayan ve daha baskılı bir futbol sergilemeye başlayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyespor, sağlı sollu ataklar ile rakip kalede gol aradı.

Müsabakanın 17. dakikasında ani gelişen bir Tekirdağspor atağında defans bloğu az adamla yakalandı. Önüne atılan uzun pası iyi takip eden Ayvaz, ceza sahası içerisinde kaleci Sedat ile karşı karşıya kaldı. Sedat'ın müdehalesi ile yerde kalan Ayvaz topun kontrolünü kaybetti, boş durumdaki Tekirdağspor'lu oyuncular topu kaleye gönderecekleri sırada araya Atakan girdi. Ancak bu oyuncunun vuruşunda top çamura takıldı, Tekirdağsporlulardan önce araya bir kez daha kaleci Sedat girerek topu kontrol etmeyi başardı.

CEM'DEN MÜTHİŞ FÜZE

Karşılaşmanın 23. dakikasında rüzgarı da arkasına alan Cem kaleye yaklaşık 30 metreden müthiş vurdu. Herkes gol diye ayağa kalkarken Tekirdağspor'un başarılı kalecisi Furkan topa müdehale etti. Furkan'ın müdehalesinin ardından top üst direğe çarpı geri döndü. Pozisyonu çok iyi takip eden Erçağ direkten dönerek ceza sahası dışına çıkan topu kontrol etti. Önündeki defans oyuncusuna rağmen kaleye yaklaştı ve müthiş bir vuruşla topu bir kez daha ağlara göndererek skoru 2-0'a taşıdı.

İLK DEVRE 2 - 1 TAMAMLANDI

Karşılaşmanın 32. dakikasında nadir gelişen Tekirdağspor ataklarından birisinde Hasan yerde kalınca karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyona Çerkezköy Belediyespor'lu oyuncular uzun süre itiraz etseler de karar değişmedi ve Tekirdağspor'lu oyuncular penaltı kullandılar.

Penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Ayvaz, topu kaleci Sedat'ın sağından köşeye gönderdi ve müsabakada durum 2-1oldu.

Bu golün ardından oyunun temposunu düşüren ve istediği gibi yönlendiren Çerkezköy Belediyespor ataklar geliştirdiyse de ilk devreden başka gol sesi çıkmadı ve devre 2-1 sona erdi.

FURKAN SAKATLANDI

İkinci yarıya her iki ekipte su ve çamur içerisindeki formalarını değiştirerek başladı. Her iki ekipte ikinci yarıda daha kontrollü bir oyun sergilerken, Tekirdağspor'lu oyuncular arkalarında olan rüzgarı iyi değerlendiremediler.

İkinci yarıda Erçağ ve Alpaslan ile bir çok gol pozisyonundan yararlanamayan temsilcimiz Çerkezköy Belediyespor, ezeli rakibi karşısında tarihi farkı kaçırdı.

Alpaslan ile gelişen mutlak gol pozisyonunda kalesini terk eden Furkan yerinde bir müdehale ile topu uzaklaştardı ancak bu pozisyondan sonra Furkan acılar içerisinde yerde kaldı. 70. dakikada gelişen bu pozisyonun ardından Furkan yerini diğer kaleci Recep'i bıraktı.

ERÇAĞ HAT-TRİCK YAPTI

74. dakikada oyuna sonradan giren Orhan ceza sahası içerisinde Erçağ'a adrese teslim bir orta yaptı. Gelen güzel ortayı ceza sahası içerisindeki Erçağ güzel bir kafa vuruşu ile filelere göndererek, hem kendisinin ve takımının 3. golüne imza attı ve durumu 3 -1'e taşıdı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca temsilcimiz Çerkezköy Belediyespor zorlu müsabakadan 3 puanı golcü oyuncusu Erçağ'ın attığı3 golle alarak haftayı kayıpsız kapattı.

Zirve açısından önem taşıyan diğer iki karşılaşma da ise Malkaraspor, Çorlu Kültürspor deplasmanından 3-1 mağlup döndü.

Liderlik koltuğunda oturan Çorlu Sanayispor ise zayıf rakibi Volkanspor'u gole boğarak sahadan 11-0 gibi farklı bir skorla sahadan galip ayrıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.