Belediye’ye ‘Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ ​

2006 yılında TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan Çerkezköy Belediyesi, şimdi de Türk Standartları Enstitüsü’nden ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı

Belediye’ye ‘Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ ​
03 Aralık 2018 Pazartesi 14:33

ISO 9002 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’nin kamu kuruluşlarının, şirketlerin, firmaların ve organizasyonların yönetim sistemlerini sistematik, kuralları tanımlı, tanımlanan kurallara bağlı, tanımlanan kuralların çağın gereği şekilde revize edildiği ve uygulanarak sürekliliğin sağlandığı şekilde yürüttüklerinin delili olarak bağımsız bir şekilde 3. taraflarca denetlenip, ispatlanması sonucu aldıkları sertifikasyona ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi denildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay şunları söyledi:

KALİTE BELGESİ
“ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Çerkezköy Belediyesi’nde Kalite Yönetim Sistemi’nin işlediğini gösterir bir belgedir. Kurumların ve şirketlerin sistemlerine verilen bir belgedir. ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sadece ürün veya hizmetle ilgilenmez. Kurumun, şirketin bütün faaliyetlerini satış, satın alma, insan kaynakları, iletişim, dokümantasyon, sevkiyat, üst yönetimin değerlendirmeleri, müşteri memnuniyeti, tasarım ve geliştirme vb. bütün faaliyetlerini ilgilendiren bir sistem kalite belgesidir. Bütün bu faaliyetlerde kalite ve iyileştirme istenmektedir. Bunun için proses süreç yaklaşımını baz alır.”

NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞI?
ISO 9001 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’nin amacının vatandaş beklentisinin aşılmasını hedefleyen, ekip çalışmasını destekleyen, tüm birimlerin faaliyetlerinin gözden geçirilmesini ve iyileştirilmesini sağlayan bir yönetim anlayışını hayata geçirmek olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ISO 901 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi vatandaş tarafından tanımlanan kaliteye öncelik verilerek, kuruluşun ürün ve hizmetleri yanında yönetiminin de kalitesini ve verimliliğini arttırmayı hedefleyen bir yönetim uygulamasıdır” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.