Belediye'ye kasasına 4 milyon TL

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı kanuna göre Belediye alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında Belediye'ye borcu olan mükelleflerin borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili süreç 1 Haziran'da sona erdi. Bu süre zarfından Belediye'ye borcu olan 21 bin 705 mükelleften 3 bin 887 tanesi borcunu yeniden yapılandırırken, yapılandırılan borç miktarı toplam 3 milyon 998 bin 015 TL olduğunu açıklandı.

Belediye'ye kasasına 4 milyon TL
06 Haziran 2011 Pazartesi 00:00

KAÇ KİŞİ YARARLANDI?
Çerkezköy Belediyesi'nin çevre ve temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, harç ve ücretler, kira geliri, su gelir ve emlak vergisi gibi nedenlerden ötürü toplam 21 bin 705 vatandaşın 7 milyon 621 bin 362 TL ana para borcu olduğunu ve bu alacağın yasal faizi ile birlikte toplam 12 milyon 166 bin 942 TL olduğunu kaydeden Belediye yetkilileri, Belediye alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında 3 bin 887 vatandaşın Belediye'ye müracaat ederek, borçlarını yeniden yapılandırdığını ve aftan yararlandığını kaydettiler.
2 BİN KİŞİ PEŞİN YATIRDI
2 bin 35 vatandaşın borçlarını peşin yatırdığını ve bundan Belediye kasasına 752 bin 338 TL girdiğini belirten Belediye yetkilileri, "1200 vatandaşımız borçlarını 6 taksit, 243 vatandaşımız 9 taksit, 234 vatandaşımız 12 taksit ve 175 vatandaşımız ise 18 taksit şeklinde borçlarını yapılandırdı" dediler.
TAKSİTLENDİRME NE ŞEKİLDE YAPILDI?
6 taksit şeklinde borçlarını yapılandıran mükelleflerin tahakkuk eden borçlarının toplamının 852 bin 504 TL olduğunu söyleyen Belediye yetkilileri, "9 taksit yaptıran vatandaşlarımızın tahakkuk eden borçları toplamı 298 bin 196 TL, 12 taksit yaptıran 234 vatandaşımızın tahakkuk eden toplam borcu 389 bin 577 TL ve 18 taksit yaptıran 175 vatandaşın tahakkuk eden borcu ise toplamda 1 milyon 705 bin 398 TL" dediler.
Yapılandırılan borç miktarının 4 milyon TL'ye yakın olduğunu belirten Belediye yetkilileri bu rakamın toplam alacağının yaklaşık üçte biri olduğunu belirterek, "Mükellef sayısı bakımından borcunu ödeyen sayısı düşük gibi görünse de Belediye kasasına girecek olan para ana paranın üçte biri civarında dediler.
ARTIK MÜSAMAHA YOK!
Torba Yasa içerisinde yer alan 6111 sayılı kanuna göre Belediye alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında Belediye'ye borcu olan mükelleflerin borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili sürecin sona ermesinin ardından gözler Belediye Başkanı Ali Ertem'e çevrildi. Çünkü sürenin bitiminden itibaren Belediye'ye borcu olan vatandaşlara müsamaha göstermeyeceklerini açıklayan Başkan Ertem, "Borcu bulunan bu fırsatı mutlaka değerlendirsin. Belediye olarak borcu bulunan vatandaşlara karşı sürekli anlayışlı içerisinde olduk. Fakat 1 Haziran tarihinden itibaren borçlu olanlara arşı artık müsamaha göstermeyeceğiz. Kanuni ne işlem gerekiyorsa yapacağız" demişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.