Belediye'yi protesto için yol kestiler!

Şiddetli yağış nedeniyle evlerini su basan İmar Sitesi sakinleri, önlem almadığı gerekçesiyle Çerkezköy Belediyesi'ni protesto etti. Güven-İş Caddesi'ni trafiğe kapatarak eylem yapan site sakinleri, seslerini duyurabilmek için yaptıkları eylemden Emniyet Müdürü Cemal Dalman'ın ikna çabaları sonucu vazgeçti

Belediye'yi protesto için yol kestiler!
02 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Dün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış, Güven-İş Caddesi üzerinde bulunan İmar Sitesi'nin bahçesini sular altında bıraktı. Site'nin dört bir yanını kaplayan su, bodrum katlardaki evlerin içine dolarken, vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi'ni protesto etme kararı aldı. Yarım saat boyunca Güven-İş Caddesi'ni trafiğe kapatarak ‘Kaymakam Ayhan Bayhan'ı isteyen selzedeleri Emniyet Müdürü Cemal Dalman güçlükle ikna etti.
BELEDİYE'YE ÖFKE
Evleri su altında kalan vatandaşlar site sakinlerinin de desteğiyle trafiğe kapattıkları Güven-İş Caddesi'nde Çerkezköy Belediyesi'ni protesto etti. Site Yöneticisi Abbas Gökay, "15 günde iki kez su bastı. Her yağmur yağışında sular altında kalıyoruz. Defalarca Çerkezköy Belediyesi'ne bildirmemize rağmen, bu soruna bir çare bulmadılar. Aşağıdaki dere genişletilirse su birikmez. Derenin genişletilmesini istiyoruz" diyerek sorunlarını dile getirdi. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle bölgeye gelen Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, protestocu selzedeleri eylemlerinden vazgeçirmek istedi. Yolun trafiğe açılmasını isteyen polislere tepki gösteren site sakinleri, "Belediye Başkanı gelmeden yolu açmayacağız" diye eylemlerine devam etti. Bir süre sonra protestocu selzedeler, Kaymakam Ayhan Bayhan'ın da gelmesini istediler.
DALMAN İKNA ETTİ
Yolu trafiğe açmayan İmar Sitesi sakinleri, tepkilerini slogan ve alkışlarla dile getirirken bu kez olay yerine Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman geldi. Dalman, eylemcilerden evini yağmur suyu basan İrfan Aslan adlı vatandaşla konuşarak, eyleme son vermelerini istedi. Yolu trafiğe açmak zorunda olduğunu belirten Dalman, gerekirse Belediye Başkanı Ali Ertem ile randevu alarak görüştürebileceğini söyledi. Dalman'ın ikna çabaları sonuç verirken, kadınlar yola oturarak eylemden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Yağmur sularıyla evi sular altında kalan Melek Aslan adlı kadın, "Ben bu gece nerede kalacağım. Evim sular altında. İki gündür ev temizliyorum. Belediye'ye gittim beni kovdular" diye yakınarak yola oturdu. Beraberinde evi sular altında kalan diğer kadınlar da yola oturarak eyleme devam etti. Müdür Dalman, bu kez kadınları ikna etmek için harekete geçti. Olay çıkmaması için selzede kadınların sakinleşmesini bekleyen Müdür Dalman, daha sonra sorunlarının çözümü için yardım edeceği sözü vererek eylemden vazgeçirdi. Böylece İmar Sitesi sakinlerinin yarım saat süren eylemi olaysız sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.