BELEN'İN TEKLİFİNİ ERTEM'E SORDUK

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy'ün beldelerini iki ayrı ilçeye dönüştüren kanun teklifini TBMM'ye veren MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in bu çıkışını 'Kanun teklifi verilebilir. Kanun teklifi verildi diye öyle olacak diye birşey yok. Ne karar verilirse verilsin Çerkezköy'ün hayrına olsun" dedi

BELEN'İN TEKLİFİNİ ERTEM'E SORDUK
13 Haziran 2012 Çarşamba 08:39

Dün gazetemizde duyurduğumuz MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'in Tekirdağ'da yeni ilçeler oluşturulmasına ilişkin haberi Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e sorduk. Ertem, "Bülent Bey değerli bir milletvekilimizdir. Kanun teklifi elbette verebilir. Ama kanun teklifi verildi diye öyle olacak diye birşey yok. Hükümet değerlendirir. Ama ne karar verilirse verilsin Çerkezköy'ün hayrına olsun" dedi.
BEN SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM
Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ'ın 11 ilçeye bölünmesi ve Çerkezköy'den de iki ayrı ilçe çıkartılması için kanun teklifi vermişti. Belen'in teklifinde Kapaklı ve Karaağaç birleştirilerek Karaağaç İlçesi, Kızılpınar, Veliköy ve Velimeşe de birleştirilerek Velimeşe İlçesi oluşturulması yer alıyor. Milletvekili Bülent Belen'in teklifini değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Ben bu konudaki düşüncemi daha önce açıkladım. Bölünmeye siyasetçilerden başka sevinen olmaz. Halk sevinmez. Birleşme olsun isim önemli değil. Çerkezköy olmuş, şu olmuş, bu olmuş var mı bir önemi? Bülent Bey değerli bir milletvekilimizdir. Kanun teklifi verebilir. Kanun teklifi verildi diye öyle olacak diye birşey yok. Hükümetimiz bu konuda çalışma yürütüyor. Ne karar verilirse verilsin ben Çerkezköy'ün hayrına olmasını istiyorum" diye konuştu.
BENİMKİ DİLEK VE TEMENNİ
Beldelerin Çerkezköy ile birleştirilmesi yönündeki açıklamalarını bireysel bir düşünce olarak dile getirdiğini vurgulayan Başkan Ertem, "Benim bu konuda bir çalışmam yok. Ne bir dosya hazırladım, ne de bu dosyayı Ankara'da birilerine götürdüm. Söylediğim sözler benim dilek ve temennilerim. Herhangi bir kimseye rapor hazırlayıp sunmadım. Bir vatandaş olarak Çerkezköy'ün en büyük Belediyesi'nin Başkanı olarak düşüncelerimi söyledim. Sizlerin sorduğu sorulara cevap verdim. Benim düşünce ve temennim doğrultusunda bir kararda olsa Bülent Bey'in teklifi doğrultusunda bir karar da olsa hayırlı olsun derim" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.