"Ben tek siz hepiniz"

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi CHP Kontenjan Meclis Üyesi Adayı Henifi Karataş’ın düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Akay, yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında münazaraya davet ederek adeta rakibine meydan okudu.

"Ben tek siz hepiniz"
28 Şubat 2019 Perşembe 17:16

HENİFİ KARATAŞ’I KAMUOYUNA TANITTI
Çerkezköy Belediyesi CHP Kontenjan Meclis Üyesi Adayı Henifi Karataş’ın düzenlediği kahvaltı programına katılan ve vatandaşlarla bir araya gelen Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı “Taraflı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bütün arkadaşları toparlasınlar, ben yalnız başıma bütün soruları cevaplamaya, Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya geleceğim” diyerek münazaraya davet etti.

YENİ 5 YILLIK GÖREVE TALİP
Seçime sayılı günler kala siyasetin suyu ısınmaya başladı. 5 yıl içinde 250 bin nüfusu bulacak bir ilçede belediye başkanlığına talip olduğunu ifade eden Akay, “Son 5 yılda Çerkezköy’ün altyapısına, üstyapısına, parklarına, bahçelerine, pazar yerlerine, kültür merkezlerine, spor alanlarına, düğün salonlarına, Çerkezköy’ün derelerine ciddi altyapı ve üst yapı yatırımlarıyla geçirdiğimiz bir 5 yılımız var. Tabii ki bu 5 yılda yaptığımız işlerde eksiklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Eksiklerin ve hataların kabul göreceği seviyede 5 yıl boyunca eli vicdanında bu topraklarda belediye başkanı olarak hizmet ettik. Derdimiz, tasamız bu topraklarda daha fazla dirliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirmek. Ve bugün 166 binden 250 bine doğru gidecek yeni 5 yılda, Çerkezköy’ün yeni geleceğine hep birlikte yol almak istiyoruz.” dedi. 

HEDEFLERİNİ ANLATTI
Çerkezköy’ün yeni 5 yılına dair hedeflerini ifade eden Akay, “Bugüne kadar yaptıklarımızın yanında, bundan sonra Çerkezköy yeni trafik çözümlerini, yeni meydan altı otoparkını, altıyol kavşağının yeni trafik çözümünü, yeni üst geçidi, Bağlık Mahalle Viyadüğü gibi onlarca yeni hedeflerle, yeni projelerle üzerine koyacağımız yeni yatırımlarla bizler yeniden Çerkezköy’ün sokaklarında mahallelerinde, evlerinde kapı kapı buluştuğumuz herkese Çerkezköy’ün yeni 5 yılını anlatmaya çalışıyoruz.  Çerkezköy’ün 2024’e giden yeni yolunda bu seçimde inşallah daha mutlu çocukların, daha mutlu annelerin, daha mutlu vatandaşların buluştuğu bir Çerkezköy olması ümidini taşıyoruz. Biz bu 5 yılda Çerkezköy’ün daha sosyal bir Çerkezköy'ü yapmak için parklarında bahçelerinde mutlu annelerin çocuklarıyla buluşturmak için mücadele ettik. Bu mücadelemiz yeni 5 yılda sürecek. Büyüyen Çerkezköy’ün yeni trafik çözümlerini anlatıyoruz. Altı Yol Kavşağının yeni geçişinden bahsediyoruz. Eksik yapılan Atatürk Viyadüğünün yaya genişletme projesinden bahsediyoruz. Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getireceğimiz, ancak uzun bürokratik engellemelerle bugün temel atmamızın önüne geçilmesinden, ancak bu mücadeleden vazgeçmeden inşallah 2019 yılında temelini atacağımız Bağlık Mahallesi Viyadüğünden bahsediyoruz” diye konuştu.

SİYASET ISINIYOR
“Siyasetin kızışmaya başladığı bugünlerde şunu ifade ediyorum; ben 5 yıldır, Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. 5 yıl evvel göreve geldiğimde 8 Nisan 2014 günü belediyenin önünde yakamdaki parti rozetimi çıkarıyorum, ben herkesin belediye başkanı olacağım şeklinde bir söz vermiştim” diyerek sözlerine devam eden Akay, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun, dünyaya hangi pencereden bakarsa baksın herkese eşit mesafede davranan, herkese ve herkese sadece bu topraklarda yaşayan vatandaşın bu topraklarda buluşmuş hemşerim gözüyle bakarak o derdi nasıl çözeriz, Çerkezköy’e nasıl faydalı oluruz şeklinde sadece sadece bunu düşündük. Başka hiçbir şey düşünmedik” şeklinde konuştu.

“KUTUPLAŞTIRICI SİYASET YAPIYORLAR”
Rakibi Kozuva’nın ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerle siyaset yaptığını ifade eden Akay, “Bir slogan var; ‘Cumhur İttifakı Milletin Bekası’ diye. Her slogana saygımız sonsuz; ancak siz, bir diğer adayı, yani bizi bir beka sorunu olarak göstermeye çalışırsanız ben de sorarım; arkadaş ben beka sorunu muyum? Benim beka sorunu olabileceğime dair herhangi bir söylem, eylem, bu 5 yılda anlatın, ben de anlayayım. Şunu söylüyorum, ben 5 yıl boyunca belediye başkanlığı görevini yapan birisi olarak bu topraklarda ay yıldızlı Türk Bayrağı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişine sahip çıkan, geleceğini kucaklayan, herkesi sarıp sarmalayan bir belediye başkanı olmaya çalıştım. Ne yaptığını bilen, ne ettiğini bilen bir belediye başkanı olmaya çalıştım. Buradan ilerleyemeyenler, yapılanları karalamaya çalışmayı deneyenler sonuç vermeyince sokaktaki vatandaş, evdeki anne, parktaki çocuk buna müsaade etmeyince başka zeminlerde siyaset aramaya çalışan arkadaşlarımı Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya davet ediyorum” ifade etti.

AÇIK AÇIK MEYDAN OKUDU
Kozuva’yı seçin öncesi kameralar karşısında tartışmaya davet eden Akay, “Bütün arkadaşlara söylüyorum; hatta tarafsız bir yerde yapmayalım, taraflı bir odada yapalım; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda yapalım. Odaları, bütün odaları, siyasi parti bürosuna çeviren noktalarda yapalım. Ben razıyım. Geleceğim, yalnız başıma geleceğim. İttifak oluşturan tüm arkadaşlar yan yana gelsinler. İstedikleri soruları hazırlasınlar. Ben yalnız başıma geleceğim. Taraflı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bütün arkadaşları toparlasınlar, ben yalnız başıma bütün soruları cevaplamaya, Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya, bu şehrin tüm sokaklarını, tüm caddelerini, mahallelerini, tanıyan bir belediye başkanı olarak; Kızılpınar Hacı Yakup Caddesi neresi, Bağlık Mahallesi Söğütlü Sokak nereye varır, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın caddeleri-sokakları nerelerdedir, Veliköy Vatan Caddesi nereye kadar uzanır, bunların hepsini tanıyan birisi olarak yalnız başıma geleceğim.” diyerek Kozuva’ya meydan okudu. 

‘KİBİRLİ BAŞKAN’ SÖYLEMLERİNE CEVAP VERDİ
Akay, kendisi hakkında kamuoyunda dolaşan ‘Kibirli Başkan’ yönündeki söylemleri kabul etmediğini ifade ederek, “Demişler ki, ‘Vahap Akay kibirlidir, şudur, budur’ diye. Kendi kalemlerine satılık, kiralık arkadaşlarına yazılar yazdırmaya çalışıyorlar. Burada tekrarlıyorum, ben 5 yıldır bu şehirde belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Eksiklerim, hatalarım olmuştur. Yetiştiremediğimiz yerler olmuştur. Bunların hepsi boynumun borcu. Ancak bu şehirde, yalnız başına gezip, vatandaşıyla dertlenen, konuşmaya çalışan, paylaşmaya çalışan bir belediye başkanı olarak şunu söyledim;  ben 5 yıldır bu sokaklarda gezip dolaşıyorum. Arkadaş ben 5 yıllık belediye başkanıyım, sen de 6 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’sın. Seçime 50 gün kalmış yolda selam vermediklerine selam vermeye başlamışsın, öpmediklerine sarılmaya başlamışsın ve şimdi öpmediklerine sarılmaya başladığın bir dönemde bunu millete yedirebileceğini düşünüyorsun. Yemezler arkadaşlar yemezler. Daha çok konuşacağız, daha çok anlatacağız. Siyaset yeni yeni ısınıyor” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.