Beraat Gecesi tövbe için bir fırsat kapısıdır

Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin Beraat Kandili'nin tövbe ederek yanlış yoldan dönmek, günahların kalpte bıraktığı kirlilikten arınmak, ilahi affa ve rahmete ulaşmak, davranışlarına çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısı olduğunu söyledi

Beraat Gecesi tövbe için bir fırsat kapısıdır
15 Temmuz 2011 Cuma 00:00

"İslam Alemi bu gece Beraat Kandili'ni kutlayacak. Müminlerin, af kapılarının sonuna kadar açıldığı bu önemli gecede günahların bağışlanması için dua etmesi gerektiğini ifade eden Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin yayınladığı kandil mesajında, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gecenin Beraat Kandili olduğunu anımsatarak, Hz. Muhammed'in bu gecede Allah'ın kendisinden bğışlanma dileyenlari affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini haber verdiğini ifade etti.
Berat gecesinin, tövbe ederek yanlış yoldan dönmek, günahların kalpte bıraktığı kirlilikten arınmak, ilahi affa ve rahmete ulaşmak, davranışlarına çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısı olduğunu kaydeden Müftü Emin, Kuranı Kerim'in kötülük ve düşmanlık değil, erdemli davranışları ve temel insani değerleri öncelemeyi, hayırlı işlerde yarışmayı tavsiye ettiğini dile getirdi.
İyi dindar olmanın bir şartının da Kuran'ın bu öğütlerine kulak vermek olduğunu vurgulayan Emin, bu nedenle 3 ayların, mübarek gün ve gecelerin gönül dünyasına yansıyan ışığına dönerek, insanlara faydalı davranışlar sergilenmesi, etraftaki yoksul, kimsesiz, ilgiye ve bakıma muhtaç kişilere karşı daha fazla duyarlı olunması gereğine işaret etti. Emin, şöyle devam etti: " Komşusu açken, tok gecelemenin kamil imanla bağdaşmayacağını bilelim. Dürüstlüğü, güvenilir olmayı, aldatmamayı, helal kazancı, alın terini, hak ve hukuka riayeti, eşitlik ve adaleti kendimize ilke edinelim. İnsanların hayırlısının, insanlara faydalı işler yapan kimsenin olduğunu hiç unutmadan gerek özel, gerekse kamu hizmetinde emanet ve mesuliyet bilincini koruyalım. Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kuranıkerim'de (Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah'ın ranmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir) buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım."
Modern dünyanın en önemli problemlerinden birinin insanın yalnızlaşması ve yasancılaşması, tek düze hayatın mekanik parçası haline gelmesi, bireyselleşmesi, sonu gelmez maddi heves ve emeller peşinde koştururken varoluşun nihai anlamını yitirmesi olduğunu kaydeden İlçe Müftüsü Mahmut Emin, doğru dini bilgiye dayalı ve usulüne uygun yapılan ibadet, dua ve niyazların kişiyi Allah'a bağlayarak güven ve huzur iklimine taşıdığını, barış içinde yaşama bilinci kazandırdığını ifade etti.
Mahmut Emin, içinde bulunulan 3 ayların, mübarek gün ve geceler ile Ramazan ayının böyle bir imkan sunduğunu, herkesi kuşatan manevi atmosferiyle solmaya yüz tutan dini ve ahlaki değerlerin yeniden yeşermesi için adeta bir bahar iklimi oluşturduğunu belirterek şunları kaydetti: " İslam, bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısıdır. Allah'ın kulları olarak bizlere daima barış içinde yaşama yollarını gösterir. Çağımızda ulusal, bölgesel ve uluslararası ölçekte yaşanan huzursuzluklar, dökülen kanlar, akıtılan göz yaşları, büyük ölçüde birlikte yaşama kültürünün zayıflamasından, insana ve ötekine saygının kitaplarda ve sözde kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak bize düşen görev, küreselleşen ve adeta bir büyük köy haline gelen dünyamızda birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam'da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan'ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ederken, ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyada huzur ve barışın hakim olmasını, şiddet ve terörün son bulmasını, acı ve gözyaşının dinmesini Yüce mevladan niyaz ederim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.