Beyaz Bayraklı okul sayısı 24’e çıktı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ genelinde yapmış olduğu denetlemeler sonucunda Çerkezköy’de eğitim – öğretim faaliyetlerine devam eden 18 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Bayrak ve sertifikalar Çerkezköy Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenle okul müdürlerine teslim edildi

Beyaz Bayraklı okul sayısı 24’e çıktı
22 Eylül 2016 Perşembe 12:29

2006 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR
Ülke genelinde öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’ devam ediyor. Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu denetlemeler sonucunda Çerkezköy’den 18 okul protokol kapsamında Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazandı.
TÖREN DÜZENLENDİ
Çerkezköy Kaymakamlığı’nda düzenlenen bayrak ve sertifika teslim törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ile Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan 18 okulun müdürleri katıldı.
“HİJYEN VE TEMİZLİK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU”
Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Anne ve babalar evlatlarını okula yollarken bizlere emanet ediyorlar. Bizler de her nefes alışverişimizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluklarını omuzlarımızda hissediyoruz. Hijyen ve temizlik çok önemli bir konu. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri çok önemli. Okullarımızı bu açıdan sürekli denetliyoruz.” dedi.
TEBRİK ETTİ
Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü hakkında da bilgiler veren Kaymakam Kubilay, “Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız da okullarımızı bazı kıstaslar çerçevesinde denetliyorlar. Uygun görülen okullar da Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanıyorlar. Bu kapsamda ilçemizde bulunan 40 eğitim – öğretim kurumundan 18’i bu sene Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazandı. 6 okulumuz ise, geçerlilik süresi 3 yıl olan bu bayrak ve sertifikanın süresi henüz dolmadığı için yeniden başvuru yapamadı. Yani şu anda toplam 24 okulumuz Beyaz Bayrak sahibi olmuş oldu. Okullarımızı göstermiş olduğu titizlikten dolayı tebrik ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüzü ve İlçe Sağlık Müdürümüze de ayrıca teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“BU PROJE GÖNÜLLÜLÜK ESASLI”
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da kısa bir konuşma yaparak, “Bu proje gönüllülük esaslı. Okullarımız gönüllü olarak başvuruda bulunuyorlar ve daha sonra gerekli denetimler yapılıyor. Uygun görülen okullarımız da Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah daha da iyi olacağız.” dedi.
“ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ”
İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak da Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan okulları tebrik ederek, “Bu durum bizleri de çok mutlu etti. Çocuklar bizim çocuklarımız. Sağlıklı ortamda eğitim – öğretim görmeleri çok önemli bir husus. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
BAYRAK VE SERTİFİKALAR TESLİM EDİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından sıra Beyaz Bayrak ve sertifika teslim törenine geldi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan okulların müdürlerine bayrak ve sertifikalarını teslim aldı.
OKULLAR ŞU ŞEKİLDE
Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında Çerkezköy’de bayrak ve sertifika almaya hak kazanan 18 okulun isimleri şöyle: “Atatürk İlkokulu, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi, Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu-Anaokulu-Ortaokulu-Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu, Tepe Ortaokulu, Tepe İlkokulu."
Haber: Uğur Kılıç

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.