Beylik Çayırı Komisyona havale edildi

Veliköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı'nda yapılırken, toplantının en önemli gündem maddesi olarak kabul edilen Beylik Çayırı Mevkii'ne ait plan tadilatları incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.

Beylik Çayırı Komisyona havale edildi
09 Haziran 2011 Perşembe 00:00

İSTASYONUN YERİ DEĞİŞTİ
Açılış ve yoklama ile başlayan Meclis toplantısına Meclis Üyesi Sedet Göral katılmazken, yapılan saygı duruşunun ardından gündemin 3. maddesinde yer alan bir önceki Meclis karar özetinin okunmasına geçildi. Bir önceki Meclis karar özetinin okunmasının ardından gündemin 4. maddesinde yer alan doğalgaz basınç düşürme istasyonu yer değişikliğinin görüşülmesine geçildi.
DURAKLAR BELİRLENECEK
Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Başkan Belindir, Atatürk Caddesi 200 adada bulunan doğalgaz basınç düşürme istasyonuna EPDK'nın onay vermediğini, bu yerin az ilerisinde ve konutların  uzağında olan bir noktaya kuracaklarını belirterek, konu ile ilgili Meclis Üyelerinin görüşlerini bildirmesini istedi. Meclis Üyeleri söz konusu değişikliğin uygun olduğunu ifade etmeleri üzerine değişiklik oy birliği ile Meclis'te kabul edildi. Ardından gündemin 5. maddesinde yer alan Sanayi Bölgesi durak yerlerinin tespitinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesinin İmar Komisyonu'nda incelenmesini isteyen Başkan Belindir konuyu İmar Komisyonu'na havale etti.
BEYLİK ÇAYIRI'NA YENİ PLAN
Ardından Meclis'in son gündem maddesi olan imar planı tadilatlarının görüşülmesine geçildi. Söz konusu tadilatlar ile ilgili çalışmaların kendilerine yeni ulaştığını ve bunların detaylı bir şekilde incelenmesini isteyen Başkan Belindir, yapılan yeni planda Beylik Çayırı'ndaki yolların 7 metreden 12, 15 ve 20 metreye çıkarıldığını, söz konusu bölgenin ticaret artı konut alanı olarak gösterildiğini ve hmax'ın 9.50 metre olduğunu belirtti.
TOP KOMİSYON'DA
Yapılan yeni planların Komisyon'da detaylı bir şekilde incelenmesini isteyen Başkan Belindir, gerekirse söz konusu bölgede yeri olan parsel sahiplerinin de görüşünün alınmasını istedi. Başkanın konuşmasının ardından yapılan yeni planı inceleyen Meclis Üyeleri, gündem maddesini oy birliği ile Komisyona havale etti.
SALI YENİDEN TOPLANIYOR
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Başkan Belindir, Belediye Meclisi'nin Komisyona havale edilen konuları görüşmek üzere haftaya Salı günü yeniden toplanacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.