Beylik Çayırı Şubat'a kaldı

Veliköy Belediyesi'nin 2011 yılının ilk Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir'in Başkanlığı'nda yapılan toplantı ile gerçekleştirilirken bir önceki toplantıda İmar Komisyonu'na gönderilen Beylik Çayırı mevkiinde yapılması planlanan imar çalışması ile ilgili Komisyonun çalışmalarına devam etmesi kararlaştırıldı.

Beylik Çayırı Şubat'a kaldı
06 Ocak 2011 Perşembe 00:00

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
    Açılış ve yoklama ile başlayan Veliköy Belediyesi'nin Ocak ayı Meclis toplantısı bir önceki Meclis karar özetinin okunması ile devam etti. Ardından gündemin 4. maddesinde yer alan Belediye'de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/b maddesine göre çalışan tam zamanlı ve kısmi zamanlı olarak çalışan personellere ödenecek net ücretin görüşülmesine geçildi.

İNŞAAT MÜHENDİSİ ALINIYOR
    Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Hanifi Belindir, bu şekilde 3 teknik personel çalıştırdıklarını belirterek, 2011 yılında da bu personelleri çalıştırmaya devam edeceklerini ve ayrıca Belediye'de tam zamanlı ve sözleşmeli olarak 1 adet İnşaat Mühendisi çalıştıracaklarını söyledi. Daha sonra Belediye'de çalıştırılması düşünülen İnşaat Mühendisi Sinan Türkoğlu'nu Meclis Üyeleri ile tanıştıran Başkan Belindir, ardından bu personellere verilecek ücretin yayınlanacak olan genelgede belitrilen tavan ücret olmasını Meclis Üyelerine önerdi. Bunun üzerine söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek, çalıştırılacak personele tavan ücretin ödenmesine karar verildi.

SATIŞ KARARI ALINDI
    Belediye'ye ait kamu tüzel kişiliğine ait 161 ada 13 parselde bulunan 225 metrelik satış kararının Meclis'te kabul edilmesinin ardından gündemin 6. maddesinde yer alan İmar Komisyonu tarafından alınan kararların görüşülmesine geçildi.

ŞUBAT'A KALDI
    Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide Komisyonun Beylik Çayırı ile ilgili çalışmaları tamamlamadığı, Harita Mühendisi ve Fen İşleri'nden görüş istediği belirtilerek, konunun bir sonraki Meclis toplantısında ele alınması istendi. Bunun üzerine konu bir Şubat ayı Meclis toplantısına havale edildi.

ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ
    Dilek ve temennilere geçilmeden önce Meciis Üyeleri tarafından verilen önergelerin görüşülmesine geçildi. Meclis Üyesi Ramazan Çetinaya'nın Stadyum Caddesi ile Vatan Caddesi'nin kesiştiği noktadaki orta refüjün kaldırılması, yaya geçiti yapılması ve durak konulması talebi incelenmek üzede İmar Komisyonu'na havale edilirken, beldede yaşayan engellilere 5 adet akülü araç alınması, ihtiyaçlarının kolaylaştırılması, protez vs. alınması ve maddi yardımlar yapılması talebi kabul edildi. Çetinkaya tarafından verilen kanalizasyon harçlarına katılma ve hayvan nakil ücretlerinin görüşülmesi talebi de görüşülerek, 4 bağımsız bölüme kadar olan binalarda kanalizasyon bağlanma harcı 153 TL'den 200 TL'ye, 5 ve fazla bağımsız bölümlerden oluşan binalar da ise 350 TL'ye çıkarıldı. 3,37 TL olan küçükbaş hayvan nakil ücreti 3 TL'ye, 75 TL olan büyükbaş hayvan nakil ücreti ise 75 TL'den 15 TL'ye düşürüldü.
    Meclis Üyesi Gökhan Gök tarafından verilen Yeni Camii Durağı'nda servis araçlarının yolcu indirip, bindirmesine resmi izin verilmesi talebi ise incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi.

BAŞKANDAN 2011 MESAJI
    Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısı sona ererken, Belediye Başanı Hanifi Belindir 2011 yılının milletimize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, mutluluk, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini temenni etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.