BİN 358 KİŞİ OY KULLANAMAYACAK

Pazar günü yapılacak Genel Seçimler öncesinde İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından T.C numarası olmayan nüfus cüzdanları tek tek çıkartıldı. Aylardan beri çağrıda bulunan Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, seçime iki gün kalmasına rağmen bin 358 kişinin  nüfus cüzdanını değişmediğini belirterek, bu kişilerin oy kullanamayacağını söyledi.

BİN 358 KİŞİ OY KULLANAMAYACAK
10 Haziran 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek'den  'T.C. Kimlik Numarası olmayan nüfus cüzdanı' taşıyanlara genel seçimler öncesinde son uyarı. Yelek, iki gün içerisinde nüfus cüzdanlarını değiştirmeyenlerin oy kullanamayacağını söyledi. Yelek, "Bu kişiler için Nüfus Müdürlüğü olarak elimizden gelen kolaylığı sağlayacağız. Bir an önce müracaat ederek nüfus cüzdanlarını değiştirsinler. Aksi takdirde oy kullanamazlar" uyarısında bulundu.
EN FAZLA KAPAKLI'DA BULUNUYOR
Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, T.C numarası olmayan nüfus cüzdanlarının Çerkezköy'de en fazla Fatih Mahallesi'nde, beldelerde ise en fazla Kapaklı'da bulunduğunu belirtti. Çerkezköy merkezde bu şekilde 609 nüfus cüzdanı sahibi bulunduğunu belirten Yelek, beldelerin toplamın ise 672 olduğunu kaydetti.
Köylerde de T.C numarası olan nüfus cüzdanlarıyla değiştirilmesi gereken nüfus cüzdanları bulunduğuna işaret eden Yelek, "Köylerimizde değiştirilmesi gereken nüfus cüzdanı sayısı 77. En fazla Pınarça Köyü'nde bulunuyor" dedi. Nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi konusunda son bir uyarıda bulunan Yelek, "Biliyorsunuz T.C. Numarası olmayan nüfus cüzdanlarıyla oy kullanma işlemi gerçekleştirilmeyecek. Çerkezköylü vatandaşlarımız, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek istiyorlarsa önce nüfus cüzdanlarını değiştirsinler. Aylardır uyarıyoruz ama hale çok sayıda değişmeyen nüfus cüzdanı bulunuyor" dedi.
BİN 358 KİŞİ'NİN T.C. NUMARASI YOK
Çerkezköy, belde ve köylerinde bin 358 kişinin T.C. Kimlik Numarası olmayan nüfus cüzdanı taşıdığı tespit edildi. Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, mahalle mahalle, belde belde, köy köy T.C numarası olmayan nüfus cüzdanı sayılarını açıkladı. Buna göre Çerkezköy'de toplam 609 kişi oy kullanabilmek için nüfus cüzdanını değiştirmesi gerekiyor. T.C. Kimlik Numarası olmayan cüzdanların mahallelere göre dağılımı şöyle: Fatih Mahallesi 137,  Bağlık Mahallesi 82, Cumhuriyet Mahallesi 18, İstasyon Mahallesi 77, Fevzi Paşa Mahallesi 42, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 112, Gazi Osman Paşa Mahallesi 103, Yıldırım Mahallesi 38.
Müdür Gülhan Yelek belde sayılarınıda şöyle açıkladı: Kapaklı 367, Kızılpınar 162, Veliköy 27 ve Karaağaç 116. Toplam 672.
Köylerde ise dağılım şöyle: Pınarça 36, Yanıkağıl 32, Bahçeağıl 4, Uzunhacı 5. Toplam 77.
NÜFUS MESAİYE DEVAM EDECEK
Nüfus cüzdanı değiştirmek için son iki gün kaldığını hatırlatan Müdür Gülhan Yelek, seçim günü dahil Nüfus Müdürlüğü'nün mesai yapacağını belirterek, oy kullanmak için vatandaşların Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek cüzdanlarını değiştirebileceğini söyledi. Yelek, "Oy kullanmada sorun yaşanmaması için her hafta olduğu gibi seçim haftasıda Nüfus Müdürlüğü olarak mesai yapacağız" duyurusunda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.