Bir akaryakıt istasyonu masalı..

17 Eylül Çarşamba günü gündeme getirdiğimiz "Kıyamet rant için kopuyor" başlıklı haberin ardından art arda yapılan açıklamalar ve basın toplantıları ile Çerkezköy ve Kızılpınar Belediyeleri birbirlerini suçlarken, bu suçlamalardan en çok nasibi olayı gündeme getiren ve kamuoyunun bilgisine sunan Gazetemiz aldı.

Bir akaryakıt istasyonu masalı..
27 Ekim 2008 Pazartesi 00:00

GÜNDEME TAŞIMIŞTIK

Çerkezköy Gazetesi olarak bölge halkının ve kamuoyunun bilgilenmesi için Çerkezköy-Çorlu Yolu üzerinde bulunan 1 km.'lik mesafede Çerkezköy ve Kızılpınar Belediyeleri tarafından verilen 3 ayrı akaryakıt istasyonu iznini ve bunun sonucunda önce ticaret alanı veya tarım alanı ve hazine ile hisseli olan olan arazilere A lejantı verilmesi ile birlikte nasıl paha biçilemez fiyatlara tırmandığını gündeme taşımıştık.

KİMSE NE YEMİŞ, NEDE YEDİRMEMİŞ...

Her iki Başkan da kendilerinin verdiği kararın haklı olduğunu savunarak, "Yemedik, yedirmedik" türünden açıklamalar yapmışlar, haberde geçen rant kelimesinden duydukları üzüntüyü dile getirmişlerdi.

Hazine ile hisseli parsellere, dere taşkın sahalarına A lejantı veren Belediye Başkanları, verilen A lejantının Belediye'ye ne gibi bir menfeat ve katkı sağladığı noktasında açıklama yapamamışlardı. Oysa yol boyundaki bir başka AKP'li Belediye olan Veliköy Belediyesi'nde diğer koşullar tutuyorsa A lejantı almanın bedeli Belediye'ye 250 bin YTL bağış yapmaktan geçiyor. Veliköy kendilerine müracaat eden yatırımcılara bu şartı en başta söylerken, Çerkezköy ve Kızılpınar Belediyeleri ise akaryakıt istasyonu ruhsatı vermek amaçlı A lejantı koymak için bırakın Belediye'ye bağış almayı, bedavadan A lejantı vermek için birbirleri ile karşıkarşıya gelmeyi bile göze alıyorlar.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR!

Kamuyonuda büyük yankı uyandıran haberin ardından ilk açıklamayı yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Gazetemizde çıkan haberin önce doğru olmadığını iddia ettikten sonra 1009 ada 7, 8, 9 parsel ile 123 ada 6 parsele A lejantı veren Çerkezköy Belediyesi'ni hedef almış ve "Plan yaparak yani birisine peşkeş çekelim diye A lejantı hiçbir zaman koymadık. Hiçbir planımızda koymadık. Bunu özellikle gazetenizde altını çizerek yazın. Biz ne yaptık, vatandaşlarımızdan bize gelen dilekçeleri değerlendirerek, Meclise getirdik" dedi.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ DE BİLİYORDU!

Kendilerinin plan yaptığını, lejant koyduğunu Çerkezköy Belediyesi'nin bildiğini iddia eden Başkan Korkmaz, "Çerkezköy Belediye Başkanı ve Meclisinin neler yaptığı konusunda bizim bişeyler demeye hakkımız yok. Bu konuda hem basında, gazetelerde hukuki bir durum olduğunu Çerkezköy Belediyesi de biliyordu. Ama plan yapmış, lejant koymuş. Bunlar bizi ilgilendirmiyor. Belediye Başkanımızı ve Meclisini ilgilendiriyor" diyerek, yaşanan gelişmeleri ve süreci her iki belediyenin de yakından takip ettiğini ifade etmişti.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın bu açıklamalarının ardından apar topar bir basın toplantısı düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın açıklamalarının gerçekle bağdaşmadığını blirterek, kendilerinin konu ile ilgili Kızılpınar Belediyesi'nden görüş istediklerini ve kendilerine Kızılpınar Belediyesi'nden gelen yazı ve planlarda eksiklik bulunduğunu ifade etmişti.

Çerkezköy ve bölge kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve iki AKP'li Belediye Başkanını karşı karşıya getiren olay şöyle gelişmiş ve Belediye Başkanları konu ile ilgili yaptıkları suvanmalarda şunları söylemişti:

OLAY NASIL GELİŞ MİŞTİ? ÖNCE GÜRBAL'A İZİN VERİLİYOR

Kızılpınar Belediye Meclisi 2007 yılı Mayıs ayı Meclis toplantısında Gürbal Petrol Ürünlerinin talebi üzerine 483 ada 1 parsele akaryakıt istasyonu izni veriyor. Ardından bir ay sonraki Meclis toplantısında söz konusu parsele verilen akaryakıt istasyonu talebi kavşak mesafesinin 100 metreden az olması, parselin 5 bin m2'den büyük olması ve hazine ile hisseli olması nedeni ile iptal ediliyor.

ARDINDAN KARPET'E İZİN ÇIKIYOR

Ardından Kızılpınar Belediye Başkanlığı'na 25 Şubat 2008 tarihinde müracaat eden Karpet Petrol ise Gürbal Petrol Ürünleri'ne ait arazinin hemen 1 parsel yanında bulunan 577 ada 2 parselde akaryakıt istasyonu yapmak istiyor. Karpet'in bu talebini Meclise getiren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, kendisinin karşı oy kullanmasına rağmen talep oy çokluğu ile Meclis'ten geçiyor.

MECLİS KARARINI YARGI DURDURUYOR

Bu arada kendi yerinin haksız olarak iptal edildiğini iddia eden Gürbal Petrol Ürünleri İdare Mahkemesi'ne giderek, Meclis kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Gürbal Petrol Ürünlerinin şikayeti üzerine alınan yürütmeyi durdurma kararına rağmen Kızılpınar Belediyesi Karpet Petrol'ün akaryakıt istasyonu talebini 7 Nisan tarihinde kabul ediyor. Yalnız Kızılpınar Belediye Meclisi'nin kabul ettiği akaryakıt istasyonu talebi ile ilgili hazırlanan 1/5000'lik ve 1/1000'lik planların arkasında imzalar ve şehir bölge plancısının kaşesi tartışma yaratıyor.

MECLİS ÜYELERİ İMZA ALTINA ALIYOR

Çünkü hazırlanan 1/5000 ve 1/1000'lik planların arkasındaki şehir plancısının kaşesinin tarihi 9 Temmuz'u gösterirken, planı hazırlayan Metropol Planlama ise tarih belirtmiyor. Planı Ali Kaya Bektaş dışında imzalayan Meclis Üyeleri ise planın arkasında bulunan "07.04.2008 tarih ve 4 sayılı Belediye Meclis kararıyla onaylanmıştır" yazısının altına imza atıyor.

İNŞAAT BAŞLIYOR

Bunun üzerine Karpet Petrol akaryakıt istasyonu için çalışmalarına başlıyor ve Haziran ayı Meclis toplantısında Karpet Petrol'ün tadilat talebi kabul edilerek, Karpet Petrol'e 2 Temmuz'da inşaat ruhsatı veriliyor ve söz konusu firma bunun üzerine akaryakıt istasyonunu yapmaya başlıyor. İnşaatın bitmesine az bir süre kala Gürbal Petrol Ürünleri'nin şikayeti üzerine İdare Mahkemesi inşaatın durdurulmasına karar veriyor. Kararın tebliğ edilmesinin ardından Karpet Petrol'ün yaptığı inşaat Kızılpınar Belediyesi tarafından mühürleniyor.

KIZILPINAR'DA KIYAMET KOPARKEN ÇERKEZKÖY UYGULAMA YAPIYOR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken hem Gürbal Petrol hem de Karpet Petrol tarafından Çerkezköy Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısında kabul ettiği 3. Etap Revizyon Nazım İmar Planına itiraz yapıldı. Çünkü bu planda Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar'daki söz konusu parsellerin 600 metre yakınındaki başka parsellere A lejantı verdi. Fakat yapılan bu itirazlar Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından kabul edilmedi.

Çerkezköy Belediyesi tarafından 3. Etap Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları kapsamında akaryakıt istasyonu kıyağı çekilen 1009 ada 7, 8 ve 9 parseller ile 123 ada 6 parsellerin çok ilginç ve sıradışı hikayeleri var. İşte o ilginç ve sıradışı hikaye şöyle gelişiyor:

TARIM ARAZİSİ NASIL AKARYAKIT İSTASYONU OLDU?

6 Mart 2008: 1009 ada 7 parsel toplam 596 m2. Bu 596 metrekarenin 271 m2'si hazineye, 325 m2'si ise Ali Eren isimli şahısa ait. 1009 ada 8 parsel ise toplam 600 metrekare. Bu 600 m2'lik parselin 352 m2'si hazineye, 248 m2'si ise Ali Eren isimli şahısa ait. Bir başka parsel olan 1009 ada 9 parsel ise 604 m2. Bu parselin de 361 m2'si hazineye, 243 m2'si ise yine Ali Eren isimli şahısa ait. Bu bölgedeki bir başka parsel olan 3 bin 181 m2'lik 123 ada 6 parsel ise yine aynı tarihte Ali Eren isimli şahısa ait. Burada hazine hissesi yok. Parsellerin imar durumu ise hazine ile hisseli olan 1009 ada 7, 8 ve 9 parseller 4 kat, %40 inşaat alanı ve planda ticaret alanı olarak geçiyor. 123 ada 6 parsel ise tarım arazisi vasfında ve ayrıca dere taşkın alanı içerisinde kalıyor. 1009 ada ile komşu olan 123 adayı, 1009 adadan ortadan geçen bir yol ve yeşil alan ayırıyor.

ARSALAR EL DEĞİŞİYOR ARDINDAN PLAN YAPILIYOR

Söz konusu parseller 7 Mart 2008 tarihine kadar Ali Eren isimli şahısa aitken, 7 Mart tarihinde Ali Eren isimli vatandaş, elindeki parselleri Öz Torun Petrol'e satıyor. Öz Torun Petrol arsayı satın aldıktan sonra, Çerkezköy Belediyesi'ne Belediye Başkanı Ali Ertem'in açıklamasına göre 1 Nisan'da müracaat ederek, söz konusu parsellere akaryakıt istasyonu talebinde bulunuyor. Bunun üzerine Çerkezköy Belediyesi ne hikmetse planda ticaret alanı (1009 ada 7, 8 ve 9 parseller) ve tarım alanı (123 ada 6 parsel) olarak gösterilen parsellere Çerkezköy'ün menfeatlerini düşündüğü gerekçesi ile 3. Etap Revizyon Nazım İmar Planı çalışmaları kapsamında Mayıs 2008 tarihinde akaryakıt istasyonu olmasının önü açılıyor. Yerin değeri bir anda en az 10 kat artıyor.

BUNUN ADI ARAZİ RANTI

Yani Öz Torun Petrol'ün Belediye Meclisi kararından önce aldığı ticaret alanı ve tarım arazisi olan parseller ve tarlalar biranda akaryakıt istasyonu olarak değiştirilerek, müthiş bir arazi rantı sağlanıyor. Hem de Karayolları'nın aynı güzergah içinde iki akaryakıt istasyonu arasındaki mesafenin 1 km. şartı olmasına rağmen söz konusu parsellerdeki bu değişiklik plana işleniyor. Mayıs ayında kabul edilen 1/5000 binlik planlarda söz konusu parseller birleştirerek, bir bütün haline getiriliyor ve planlara A lejantı olarak işleniyor.

ÖNCE YALANLADILAR AMA ARDINDAN BÜLBÜL GİBİ KONUŞTULAR ÖNCE KORKMAZ, ERTEM'İ SUÇLADI

Konuyu sadece doğruları ve gerçekleri yazan Çerkezköy Gazetesi'nin gündeme getirmesinin ardından bir basın toplantısı yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etmiş fakat şöyle demişti: "Plan yaparak yani birisine peşkeş çekelim diye A lejantı hiçbir zaman koymadık. Hiçbir planımızda koymadık. Bunu özellikle gazetenizde altını çizerek yazın. Biz ne yaptık, vatandaşlarımızdan bize gelen dilekçeleri değerlendirerek, Meclise getirdik." Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın bu açıklamasına da tepki gösteren Ali Ertem ise, zaten A lejantının plan yapmadan asla verilmeyeceğini ifade etti.

TRAKYUM'DA TOPLANILMIŞ

Söz konusu akaryakıt istasyonları ile ilgili Trakyum'da toplantının yapılıp, yapılmadığının sorulması üzerine Başkan Korkmaz şunları söyledi:

"Trakyum'da bir toplantı oldu ama bu bizim güncel toplantımızdı. İl Başkanımızın, İlçe Başkanımızın, Belediye Başkanlarımızın ve Meclis Üyelerimizin katıldığı bir toplantıydı. Bu toplantıda lçe Başkanımız Gürbal'ın talebinin niye red edildiğini sordu. Bu konunun toplantıda gündeme geldiği doğru. Biz de gerekli izahatımızı yaptık ve ruhsat konusu da yapılsın mı, yapılmasınmı şeklinde gündeme geldi. Biz burada kanunsuz hiçbirşeyin yapılmadığını ifade ettik. İlçe Başkanımız 'Keşke vermeseydiniz, keşke olmasaydı' diye gerekli izahatı yaptı. Ama bizim Meclisimiz, çalışma arkadaşlarımız ve aldığımız kararlar şimdiye kadar bir ekip halinde yapıldı. Meclisimizle birlikte yaptık herşeyi. Meclisin hür iradesine de arkadaşlar hiç kimse ipotek koyamaz."

ERTEM'İN SAVUNMASI ŞÖYLE: 'KENDİ GÖRÜŞLERİMİZİ AKTARDIK'

Bu açıklamalara Başkan Ali Ertem ise şöyle cevap vermişti:

"Bu konuyla ilgili bize görüş soruldu. Ben nerede olduğunu bilmediğim için genel anlamda görüşlerimizi söyledik. Böyle birşey varsa eğer bizce doğru olanın beklemesidir. İkinci bir yere A lejantı verildiyse mahkeme neticelene kadar bekleyin dedim. Sadece bu kadar. Sait Başkanla birlikte görüş belirttiğimiz nokta budur. Yeri neresidir, hangi mevkidedir? Ben ada ve parseline bakmadım. Ben kendi sınırlarımız içinde olan yerin de tam neresi olduğuna bakmadım. Vatandaşın talebi değerlendirildi ve sonra plana geldiği zaman nerede olduğunu biz gördük. Ama Kızılpınar'ın o alanda nerede verdiğini, 1 km. mesafede mi, değil mi inanın bilmiyoruz. Bilsek zaten onu da dikkate alırdık."

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in Kızılpınar Meclisi'nin verdiği kararı bile bile 572 ada 2 parsel ile 1 kilometre mesafeyi kurtarmayan 1009 ada 7, 8, 9 ve 123 ada 6 parsellere neden akaryakıt istasyonu veriliyor şeklindeki bir soruya Başkan Faruk Korkmaz şöyle cevap vermişti:

BUNU O BAŞKANA SORUN

"Bunu o Başkanımıza sormak lazım. Ben Kızılpınar Belediye Başkanı olarak, kendi sınırlarımız içinde kendi işime, kendi hizmetime, vatandaşımın menfeatine bakarım. Çerkezköy onu yaptı, bunu yaptı bizi ilgilendirmez. Bununla ilgili Ali Başkanım da gerekli açıklamayı yapar herhalde. Bu açıklamayı kim yaparsa yapsın ama kusura bakmasınlar hiç kimseyi suçlamasınlar. Sağduyulu açıklamaların olması gerekiyor."

1 NİSAN'DA MÜRACAAT VARMIŞ!

Bu açıklamanın kendisine hatırlatılması üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, "Nisan ayı başında Öz Turan Petrol'ün 1 Nisan 2008'de (Arsaların el değiştirdikten 23 gün sonra) müracaatı olmuş ve biz de aynı gün İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne pas etmişiz, plan çalışması içinde gereği yapılsın diye. (İmar İşleri yetkilileri geçtiğimiz hafta böyle bir müracaatın olmadığını söylemişlerdi) Vatandaş A lejantı istemiş, biz de gerekli kanuni şartlar uyarsa bizim için sakıncası olmadığını belirtmişiz. Ama bunun değerlendirmesinin Meclisimizce yapılması gerekiyor demişiz. Bir başka gerekçede Çerkezköy'ün çıkışında Solmaz Petrol'ün haricinde akaryakıt istasyonu söz konusu değil. Bu kavşak Çorlu Yolu'na bağlandığı zaman, ağır vasıtlar, araçlar kavşaktan geçip, Çorlu istikametine gidecekler. Şuanki viyadüğü kullanmayacaklar. Köprüyü geçtikten sonra Kızılpınar'a doğru bir akaryakıt istasyonu olmasının doğru olacağını düşündük.

YERİN DEĞERİNİ YÜKSELTMEMİŞLER!

Mevcut akaryakıt istasyonunu kavşağın gerisinden kaldığından dolayı, Kızılpınar'a giderken sağ ayak üzerinde başka istasyon olmadığından dolayı, buranın Çerkezköy'ün ihtiyacını karşılayacağı düşüncesi ile bu A lejantını vermeyi düşündük. Biz buraya A lejantı verirken, tarlaya vermedik. Yani değeri düşük bir alana A lejantı verip, değerini yükseltmedik.

Böylesine çok güzel ve önemli bir yolun üzerindeki ticaret alanını, A lejantına çevirdik. Bunu buradaki emlakcılara, kime sorarsanız sorun ticaret alanı olarak değeri, A lejantı değerinden daha mı düşük? Ona bakmak lazım. Böyle birşey söz konusu değil. (Daha önce ticaret alanı olan ve %60 hazine ile hisseli olan 1009 ada 7, 8, 9 parseller toplam 1800 metre, 123 ada 6 parsel ise daha önce tarım alanı ve dere taşkın sahası ise 3182 metrekare)

VATANDAŞ ŞANSINI TEPMİŞ!

Burası ticaret alanıydı. Orada alış-veriş merkezi yapma şansı, galeri yapma imkanı vardı. Akaryakıt istasyonu yapma talebi geldi. Onun için müracaat etti. Biz de ihtiyaç olduğu için, ihtiyaca binaen ve kendisine rant sağlamadığı için A lejantını verdik. Normal, kanunu prosedür içinde yapılmış birşeydir."

KIZILPINAR'DA HERŞEY YASALMIŞ Kendilerinin herşeyi yasal sınırlar içerisinde yaptığını belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ise yaptığı basın toplantısında şunları söylemişti:

"Çerkezköy Belediye Başkanımız bizden 577 ada 2 parsel hakkında bilgi istedi. Biz de 577 ada 2 parsel hakkındaki bilgileri arkadaşımıza yazdık, gönderdik. Bizden ne istedilerse gönderdik. Tadilat paftası, Meclis karar örneği, ilan tutanakları, Encümen kararı resmi yazı ile istendi Haziran ayının 20'sinde. Biz de 30 Haziran'da hepsini gönderdik. Başkanın söylediği gibi birşey olmadı. Yazıp, gönderdikten sonra bu arkadaşlar ne düşündüler, ne yaptılarsa Meclis'ten istedikleri şekilde şeylerini çıkarmışlar. Bu konuda tabi ki onlara niye Meclis'ten böyle birşey çıkardınız diyemem. Kendi düşünceleri."

ERTEM SERT YANIT VERDİ

Bu açıklamalara tepki gösteren Belediye BaşkanıAli Ertem ise kendi aldıkları kararı savunarak şunları söylemişti:

"Yaptığımız plana Kızılpınar sınırları içinde Karpet Petrol'ün bir itirazı oldu. Komisyon toplantısı sırasında bu itirazın vatandaşın kendi şahsi görüşü olup olmadığı gerekçesi ile bu işi resmileştirelim diye Kızılpınar Belediyesi'ne 20 Haziran tarihinde resmi yazı yazdık. Yazdığımız yazıda 577 ada 2 parselde yapılan plan tadilatının onaylı tadilat paftası, planın onaylanmasına ait Meclis kararı, ilan, ilanın yapıldığına dair evraklar, plan askı tutanaklarının onaylı suretlerinin gönderilmesi ve parselde yapılan plan tadilatına ait mahkemelerde açılmış olan iptal davası ve bununla ilgili verilmiş yürütmeyi durdurma kararı olup olmadığı, olmuş ise davaların neticelenip neticelenmediği hususunda bilgi verilmesi için gereğinin yapılmasını istedik.

10 GÜN SONRA CEVAP GELDİ

Bunun üzerine 10 gün sonra bize cevap geldi. 572 ada 2 nolu parsel ile ilgili istediğiniz evraklar ekte sunulmuştur diyor. Ekte tadilat paftası, Meclis karar örneği, ilan tutanakları ve Encümen kararları. Ekteki 4 tane ek bunlar. Encümen kararları bizim için önemli değil. İlan tutanaklarının usülen yerine getirip getirilmediği önemli. Bunu doğru yapmışlar. Meclis kararı istemişiz bunu göndermişler. Tadilat paftasını göndermişler.

EVRAKLAR EKSİKTİ

Burada önemli birşey eksik. Biz mahkeme kararı ile ilgili şeyler gönderin demişiz, o evraklar yok. Bir, şimdi böyle bir evrak yok işin içinde. İkincisi bize plan göndermişler, tadilat paftası gönderilmiş. Tadilat paftası gönderdik demekle olay bitmiyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 80. maddesinde, 'Akaryakıt istasyonuna izin verilebilmesi için nazım imar planında akaryakıt istasyonu olarak gösterilmesi şarttır' deniliyor. Tam cümlesi budur. Kanun çok açık, gerekir falan demiyor, şarttır diyor.

Binlikler nazım plan değildir, 1/5000'lik olması lazım en az. Onların gönderdiği bize arkadaşlar 1/1000'lik imar paftası bile değil. İmar paftası bir yerin vasfını, konumunu ve özelliklerini gösterir. Gönderdiklerinde sadece parsel ve ada numaraları var. Bu kadastral paftadır. 1/1000'lik kadastral pafta üzerine işlenmiş A lejantı paftasını bize gönderdiler. Kanun çok açık ve net." Olayın buşekilde çok açık ve net olduğunu belirten Beledie Başkanı Ali Ertem, "1 km. mesafede A lejantı verilmeyeceğini biliyorum ben. İtiraz eden vatandaş doğru söylüyorsa biz oraya A lejantı vermeyeceğiz. İtirazı değerlendirip, kabul edeceğiz. Bunun için ben resmi yazı yazdım. Oradan 1/5000'lik nazım plan geleceğine 1/1000'lik kadastral plan geliyor bize. Burada hiçbir parselin vasfı yok.

ONAYLI DEĞLİDİ!

Bunun yanında kesinlikle bu paftaların onaylı gelmesi lazım. Şimdi bunun onaylanmasının mümkün olmadığı için, bu onaylanamaz. Hem Belediye Başkanının, hem de şehir plancısının onaylaması lazım. Arkasında sadece imza olan bir kağıt" demişti.

Kendilerinin bunlara bakarak itirazı Komisyonda red ettiklerini ve bunu Karpet'in öğrendiğini ve kendilerine niye itirazı kabul etmediğini söylediğini belirten Başkan Ertem, kendilerine 1/5000'lik nazım plan gelmediği için bu hakkın doğmadığı gerekçesi ile itirazı red ettiklerini ifade ederek, olayın daha sonra şu şekilde geliştiğini açıklamıştı:

"O arada gidildi ve plan onaylandı ama ne zaman onayladılar? Ben bilmiyorum. Biz Mayıs ayında Meclis kararını aldık burası ile ilgili. Burası ile ilgili vatandaş 1 Nisan'da müracaat etti, Mayıs Meclisi'nde gündeme aldık. Biz itirazı bu gerekçelerle kabul etmedik."

Çerkezköy Belediye Başkanı hazine ile hisseli, ve ağaçlandırma sahası olan parsellere nasıl akaryakıt istasyonu verdiklerini bu şekilde savunurken, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ise verdikleri A lejantı ile ilgili kendini ve Meclisi savunarak yaşanan süreci şu şekilde özetlemişti: "Gürbal Petrol'ün dilekçesi bize geldi ve biz de Fen İşlerimize sorduk. Fen İşlerimiz de orada mesafenin kurtardığını (1 km. şartı) söyledi. Biz bu şekilde Meclis'ten geçirdik. Ama daha sonra plan tadilatı yapıp, karşımıza geldiğinde burada Maliye'nin yerinin olduğunu gördük. Hazine hissesi olduğu için iptal ettik. Bir de kavşaktanda kurtarmıyordu.

Biz Karpet'i Nisan ayında kabul ettik. Mayıs ayına kadar askıda kaldı. Haziran ayında da Meclis planı kabul etti. Yani Nisan ayında talep kabul edildi, Haziran ayında ise plan onaylandı. Bu planda hatta benim karşı oyum var.

7.4. 2008'de Karpet'in talebini kabulediyoruz, paftaları Meclis onaylıyor. "11 Nisan'da askıya çıkartıyoruz. Beşinci ayın ikisinde yine Meclis toplantısı var ama o zaman askı süresi devam ediyor. Askı süresi devam ettiği için o esnada yine gündemde. Başkan o zaman diyor ki 'Bunu 6. ayda yine gündeme alalım.' Çünkü askı süresi 11 Mayıs'ta bitiyor. Sağlıklı karar alınması için Haziran'da gündeme yeniden alınıyor."

İki Belediye arasında yaşanan ilginç akaryakıt istasyonu masalı ile ilgili önümüzdeki günler ne gösterecek bilinmez ama ortada bir gerçek var ki bölünmüş yollarda aynı güzergah içindeki 2 akaryakıt istasyonu arası en az 1 km. olmak zorunda. Bunun bilincinde olan 3 firmadan Kızılpınar sınırları içinde olan Karpet ve Gürbal Petrol, Çerkezköy'ün yaptığı planın iptal olması için yargının kapısını çoktan çaldılar bile.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Bir benzeri ancak eski Türk filimlerinde görülebilecek olan akaryakıt istasyonu sevdası ile igili gelişmeleri ve kimin haklı olup olmadığını yakından takip etmeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.