BİR ANARŞİSTİN KAZA SONUCU ÖLÜMÜ BEĞENİYLE İZLENDİ

Çerkezköy Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ adlı tiyatro oyunu tiyatro severlerden tam not aldı.

BİR ANARŞİSTİN KAZA SONUCU ÖLÜMÜ BEĞENİYLE İZLENDİ
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
21 Şubat 2022 Pazartesi 10:57

Çerkezköy Belediyesi’nin 2022 yılı Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ adlı tiyatro oyununun ardından sahneye çıkarak usta tiyatro oyuncuları Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz’e teşekkür ederek, tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önümüzdeki günlerde de Çerkezköy halkını kültürel ve sanatsal faaliyetler ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

TİYATRO USTALARI SAHNE ALIYOR

Oyunlarında her zaman yaşanmış olayları anlatan tiyatro karikatürcüsü Dario Fo, yine yaşanan bir olayı oyunlaştırırken; dramatik sorgu sahnelerinden, kara bir komedi yaratıyor. Yönetmenliğini Hakan Güven’in, çevirmenliğini ise Füsun Demirel’in yaptığı oyunda usta oyuncular Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz gibi usta isimler sahne aldı.

ANARŞİŞTİN İLGİNÇ ÖLÜMÜ SORGULANIYOR!

Nobel Edebiyat ödüllü Dario Fo tarafından yazılan oyun, 1969'da Milano’da geçer. Duomo Meydanı yakınlarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis ve iktidar yanlısı bir kısım medya olayı solcu anarşistlerin eylemi olarak göstermek ister. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli'yi gözaltına alır. Sorgudaki 3. günün sonunda Pinelli, sabah polis merkezi binasının önündeki kaldırımlar üzerinde ölü bulunur. Polis, sorgu sırasında anarşistin binanın beşinci katından kaza sonucu düştüğünü söyler. Bu sırada aynı binaya akıllı bir deli sorgulanmak üzere getirilmiştir. İşte emniyetteki trajikomik olaylar böylece başlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.