Bir kınamada Eğitim-Sen'den

İskenderun'daki terörü ve İsrail saldırılarına bir kınama da Eğitim-İş Çerkezköy Temsilciliği'nden geldi. Sendikanın Örgütlenme Sekreteri Celal Taş, yazılı olarak yaptığı açıklamada "Katil ABD, işbirlikçi PKK. Mehmetçiğin katili Amerika. Kahrolsun İsrail emperyalizmi" dedi

Bir kınamada Eğitim-Sen'den
03 Haziran 2010 Perşembe 00:00

    Son günlerde yaşanan terör olayları karşısında sivil toplum örgütlerinden gelen protesto ve kınamalar arttı. Eğitim-İş Çerkezköy Temsilciliği adına Örgütlenme Sekreteri Celal Taş, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD destekli PKK ve İsrail emperyalizminin eş zamanlı saldırılarını kınıyoruz" dedi.

Taş, açıklamasında şunlara yer verdi:
    "Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Birliği'ne önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu 6 askerimiz şehit olmuştur. Herkes de bilmektedir ki PKK terör örgütünün dünyadaki en büyük destekçisi ABD'dir. Bu gerçeklikten hareketle, ABD patentli açılım paketlerinin ulusumuza dayatıldığı bir ortamda "İşte kral çıplak!" diyoruz ve haykırıyoruz:
    Mehmetçiğin katili Amerika'dır! Öte yandan aynı saatlerde de İsrail, Filistin'e yardım götüren gemilere saldırmış ve elde edilen bilgilere göre 16 insan yaşamını yitirmiştir. Bu saldırılar dünya emperyalizminin baş haydutu ABD ve onun ortadoğu'daki temsilcisi İsrail'in ne ilk saldırıları ne de son saldırılarıdır.

EMPERYALİZME KARŞI EL ELE
    Dünya emperyalist güçlerine dayalı işbirlikçi siyasetler devam ettikçe bu saldırılar da devam edecektir. Bu saldırıları durdurmak ancak; Türk Ulusu'nun ve emperyalizmin boyunduruğu altında ezilen tüm ulusların ortak duruşuyla gerçekleşecektir. Bu saldırılar hem Türk Ulusu'na hem de tüm ezilen uluslara yapılmıştır. Kendilerini Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanları ilan ederek ABD ve İsrail'le ortaklık yürüten, anlaşmalar imzalayan tüm Ortadoğu ülkelerinin yöneticileri de bu katliamların doğrudan veya dolaylı olarak sorumluları arasındadır. Bir taraftan "One Minute!" deyip bir taraftan da ABD ve İsrail ile anlaşmalar imzalamaya, İsrail askerlerine savaş eğitimi vermeye devam edenler ikiyüzlülüklerini bırakarak açıkça halka hangi tarafta olduklarını açıklamalıdırlar.

ANLAŞMALAR FESH EDİLSİN
    Şimdiye kadar milletimize karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmeyen AKP hükümetini derhal İsrail'le yapılan tüm anlaşmaların feshine ve şimdiye kadar aleni bir şekilde terör örgütüne desteklediği görülen ABD'ye karşı baş eğmez bir tavır almaya ve bu emperyalist devletleri tüm dünya kamuoyu önünde teşhir etmeye çağırıyoruz.
    Aksi takdirde, tarihi emperyalizme ve işgalcilere karşı zaferle dolu olan Türk milleti kendi önlemlerini alacak, emperyalizmin saldırıları karşısında iyi bir sınav vermeyen hükümetlerden hesap soracaktır. milletimizin bu duyarlılığına dayanarak tüm halkımızı bu katliamlara karşı birlik olmaya sesimize ses katmaya ve Filistin halkına ve meperyalizmin postalı altında ezilen tüm mazlum milletlere sahip çıkmaya çağırıyoruz.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN
    Eğitim-İş Çerkezköy Temsilciliği olarak, hain saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyor, yaralı Mehmetçiklerimize ve ailelerine geçmiş olsun diyoruz. İsrail'in hunharca saldırı sonucu hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, bu bağlamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve tam bağımsızlık mücadelesi veren tüm mazlum milletlere başsağlığı diliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.