Bir okulun daha temeli atıldı

Hayırsever Yusuf Şenel’in Çerkezköy’e yaptıracağı 32 derslikli ortaokulun temel atma töreni gerçekleşti

Bir okulun daha temeli atıldı
28 Temmuz 2017 Cuma 15:02

TÖREN DÜZENLENDİ
Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, hayırsever Yusuf Şenel ve ailesi, STK temsilcileri, öğretmenler, muhtarlar ve sanayiciler katıldı
OKULUMUZUN HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
Okulun temel atma töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren hayırsever Yusuf Şenel, “Temel atma törenine hoş geldiniz. İnşallah okul projesinin tamamlanmasıyla birlikte Çerkezköylü evlatlarımız, modern ve gelişmiş bir eğitim yuvasına sahip olacaklardır. Bu inancım tamdır ve şimdiden okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bırakacağımız bu eserler, bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Eğer çocuklarımızı yetiştireceğimiz eğitim yuvalarını inşa eder ve onlara uygun eğitimi ve dünya görüşünü verebilirsek, geleceklerinin heba olmasını engelleyerek onları topluma kazandırır, gelecekte eğitimli bir şahsiyet haline getiririz. Hem de ülkemizin geleceği için yeni bilim adamları, eğitim ve sanayi ile ilgili insan kaynağı elde ederiz.
DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Bir hayalim vardı. Günün birinde okul yaptırmaktı. Hamdolsun bugünleri görmeme sebep olan yaradana şükürler olsun ve bana da nasip oldu. Allah herkese nasip etsin. Bana bugüne kadar destek olan aileme, çocuklarıma, kardeşime, hizmetleri ile destek veren dostlarıma şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
ÇARPICI BİR RAKAM
Şenel’in ardından kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kendi hayalini Çerkezköy’ün hayali ile buluşturan, Çerkezköy’ün geleceğine temel atan sanayicimiz Yusuf Şenel’e teşekkür ediyorum. Çerkezköyümüz eğitime katkı sağlayan hayırseverler ile bir arada, geleceğe ilerliyor. Çerkezköy hayırseverlerin katkıları ile eğitimi güçlendiriyor. Bu kadar hayırsever desteğine rağmen yakın bir zamana kadar tekli eğitimin hayal olduğu bir dönemi yaşıyorduk. İkili eğitim varken, üçlü eğitimi planlamak durumuna gelen Çerkezköy ile karşı karşıyaydık. Sınıf mevcutlarımız 50-55 arasında telaffuz edilir durumdaydı. Artan nüfusa yenik düşen, eğitimde kısır bir dönem geçiren Çerkezköy, çıkmaza kalıyordu. Cumhuriyet tarihinden Kasım 2016’ya kadar devlet eli ve hayırseverler beraber toplam derslik sayısı 760’dı. Kasım ayından bugüne kadar temelini attığımız okulla birlikte derslik sayımız 480’dir. Bu Çerkezköy’ün eğitim kaderini değiştiren çarpıcı bir rakamdır.
EN BÜYÜK KATKI ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI ATİLLA SELAMİ ABBAN’INDIR
Bu değişime destek veren herkese teşekkür ederken, bu tablonun kahramanı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’dır. Geçmişten bugüne 760 derslik olan Çerkezköy’de 2016 yatırım programında 480 hedefine konduysa en büyük katkı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ındır. Bu rakamlarla geleceğe doğru yürüyoruz. Çerkezköy nüfusu artıyor. Tekirdağ’ın en yoğun göç alan ilçesi olarak eğitim açığını kapatmış, tekli eğitim hedefine yaklaşmış bölge olarak artan nüfusu da göz önüne alarak, senede iki okulu programlara alabilen hayata geçirebilen, heyecan ve çalışma arzusu ile devam edilmesi gerektiğini altını çizmek istiyorum. Çerkezköy’ün geleceğine katkı sağlayan tüm hayırseverlere şükran ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
OKULLARIMIZIN HER GEÇEN GÜN SAYISI ARTIYOR
Başkan Akay’ın ardından kısa bir konuşmada Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan gerçekleştirdi. Ulusan, “10 bin 518 öğretmen ile 172 bin 212 öğrenciye zaman gözetmeksizin hizmet etme gayreti içerisindeyiz. İlimiz bu anlamda eğitim öğretim açısından, dinamik bir nüfusa sahiptir. 395’i resmi olmak üzere, 488 eğitim kurumumuz var. Bu okullarımızın her geçen gün sayısı artıyor. Tekirdağ’ın nüfusu her geçen gün artıyor. 2016 verilerine göre Tekirdağ 35 bin göç alırken, bu göçün 12 bini ise Çerkezköy’ündür. Buna paralel olarak mevcut dersliklerin de artırılması gerekiyor.
17 OKULUN 6 TANESİ ÇERKEZKÖY’DE YAPILACAK
İhalesi yapılacak, bir kısmının da inşaatı devam 45 okul yatırımı mevcut ve bunların 17’si Çerkezköy’dedir. 2016 devlet yatırım programında yer alan 24 derslikli imam hatip lisesinin ihalesi yapıldı ve sözleşme aşamasında. 24 derslikli ilkokulumuzun ihale dosyası teslim edildi. İncelemelerin ardından hızlı bir şekilde ihalesi yapılacak. 2017 temel eğitim yatırım programında Tekirdağ’da 17 yeni okul yapılırken, bunların altısı ise Çerkezköy’de yapılacak. Üç tane 21 derslikli ilkokul, bir tane 21 derslikli ortaokul, bir tane sekiz derslikli ilkokulu, bir adet dört derslikli anaokulu Çerkezköy’de yapılacak. Bunların ihale dosyası hazırlanıyor, ihaleleri Ekim ayı itibariyle tamamlanmış olacak.  2017-2019 devlet yatırım programında yer alan 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 24 derslikli imam hatip lisesi, spor salonu ve ÇTSO Sosyal Bilimler Lisemiz kazandırılacak.
TEKİRDAĞ’DAKİ TÜM OKULLARIMIZ TEKLİ EĞİTİME GEÇECEKTİR
Mevcut derslik sayılarına göre il genelinde derslik başına düşen öğrenci sayıları ilkokul ve ortaokulda 28, ortaöğretimde ise 21 olarak görünüyor. Çerkezköy’de 45 eğitim kurumumuz var. Bunlardan 12 ilkokulumuzun 7’si ikili eğitim yaparken, 12 ortaokulumuzun beşi de ikili eğitim yapıyor.  Yatırımlarımız tamamlandığında Çerkezköy dahil olmak üzere, Tekirdağ’daki tüm okullarımız tekli eğitime geçecektir. Hedefimiz vergi sıralamasında dokuzuncu olan, Türkiye’nin 30 büyükşehir ili arasında yer alan Tekirdağ’ı eğitim alt yapısında hak ettiği yere getirebilmek olacaktır” dedi.
 DAHA FAZLA ÇALIŞMAK GEREKİYOR
Temel atma töreni öncesinde son konuşan isim ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Bugün burada hayırlı bir iş için toplandık. Gelecek nesillere bırakılacak olan değerli eserleri Çerkezköy ve Türkiye’ye kazandıran değerli hayırsever Yusuf Şenel ve ailesine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı düşünerek yapmış oldukları bu değerli katkı çok önemlidir. Çerkezköy ilçemiz hızla gelişen ve göç alan ilçedir. Bunun neticesi olarak eğitim açısından bu ilçeye yapacağımız yatırımların buradaki fiziki şartları iyileştirmeye yönelik yapacağımız yatırımlar için daha fazla çalışmak gerekiyor. Daha fazla kaynak bulmamız gerekiyor. Kaynak getiriliyor ama bu okulları yapacağımız arsaların temini ve işleminin de hızlı bir şekilde yürütülmesi gerekiyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da arsa kazandırılması ve yeni okulların yapılması konusunda destek oluyor. Aynı hızla bizler hayırseverler, yerel yönetimlerin devletin yatırımları ile Çerkezköy de yeni dersliklerle çocuklarımızın okulların fiziki şartlarını iyileştireceğiz” açıklamalarında bulundu.
TEMEL ATILDI
Yapılan konuşmaların ardından kurban kesimi ve dualar eşliğinde okulun temeli atıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.