Bir okulun daha temeli atıldı

Çerkezköy Belediyesi’nce tahsis edilen 16 bin 500 metrekarelik alanda Veliköy OSB tarafından yapımına başlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel atma töreni gerçekleşti

Bir okulun daha temeli atıldı
24 Kasım 2017 Cuma 16:01

TEMEL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Veliköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Veliköy OSB Müdür Vekili Aret Marancıoğlu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Veliköy OSB Müdür Vekili Aret Marancıoğlu gerçekleştirdi.
16 BİN 500 METREKARELİK ALAN EĞİTİM İÇİN TAHSİS EDİLDİ
Veliköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma töreni Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Başkan Akay konuşmasının başında başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Geçtiğimiz aylarda katıldığı Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı’nda okul konusunun görüşüldüğünü ve Çerkezköy Belediyesi’nden yer talebinde bulunulduğunu anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Konuyu ilk toplantıda Çerkezköy Belediye Meclisi’ne sunduk ve oy birliği ile 16 bin 500 metrekarelik bu alanı eğitim için tahsis ettik. Bu vesile ile meclis toplantısında bu alanın okul olarak verilmesinde emeği geçen tüm meclis üyelerine yürekten ve gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
16 BİN METREKARELİK BU ALANA BİR OKUL YETMEZ
Başkan Akay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim bizim her zaman en önemli meselemiz olmuştur. Bu anlamda 16 bin 500 metrekarelik alanı Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne vererek geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmesini istiyoruz. Çerkezköy Belediyesi üzerine düşeni yaptı. Veliköy OSB de üzerine düşeni yapıyor ve okulumuzun yapımına başladılar. Buradan sanayicilerimize seslenmek istiyorum. Çerkezköy’ün içerisinde 5 bin metrekare alanlara birer okul yapılıyor. Burada 16 bin metrekarelik bu alana bir okul yetmez. El ele verildiği zaman bu kadar geniş alana başka tesisler de yapılabilir” dedi.
UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
Çerkezköy’de son 1 yıldır güzel bir uyum içerisinde eğitim için çalıştıklarına vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu uyumlu çalışma devam etmelidir. Çerkezköy çok hızlı göç alıyor. Herkesin, bu uyumlu çalışma çerçevesinde bu çalışmalara ‘Bir tuğla da ben nasıl koyabilirim?’ diye düşünmesi gerekiyor. Yapılan yatırımların sonunda kazanan Çerkezköy’ün çocukları olacaktır” ifadelerine yer verdi. Başkan Akay, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve tüm eğitim neferlerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
ÇERKEZKÖY KENDİNİ AŞTI
Çerkezköy’ün eğitim alanında kendini aştığını belirterek konuşmasına başlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy OSB yönetimine ve tüm hayırseverlere teşekkür etti. Temeli atılan okulun ülke için güzel bir örnek olduğunu sözlerine ekleyen Vali Ceylan, “Bu okulda, bölgedeki sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ara elemanlar yetiştirilecek. İnşallah en kısa zamanda Tekirdağ’da tekli eğitime geçeceğiz” dedi. Halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak okulun ilk harcını attılar.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.