Bir vaizi iki ilçeye gönderdiler

Ramazan'dan bir hafta önce vaiz kadrolarını gündeme taşıdığımız Çerkezköy'de, Tekirdağ Müftülüğü'nden ilginç bir uygulama. Geçen yılı üç boş vaaz kadrosuna geçici bir vaiz göndererek, ramazanı kurtaran İl Müftülüğü, bu yıl iki ilçeye bir vaiz gönderdi!

Bir vaizi iki ilçeye gönderdiler
01 Temmuz 2014 Salı 07:15

Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nde yıllardır vaiz kadroları boş. Ramazan ayı başladı ancak henüz bu kadrolar doldurulmadı. Bırakın kadroların doldurulmasını Tekirdağ'da ilginç bir de uygulama başladı. Tekirdağ Müftülüğü, ilçelere dönüşümlü olarak vaiz göndermeye başladı. Çerkezköy'de vaizini Hayrabolu ile paylaşacak.
RAMAZAN'DA EN FAZLA İHTİYAÇ OLUYOR
Çerkezköy Müftülüğü'nde üç vaaz kadrosu bulunuyor.  Geçen yıl geçici görevlendirmelerle geçirilen Ramazan ayının ardından Tekirdağ Müftülüğü, ilçemizde bulunan üç kadroya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni alacağı vaizler arasından atama yapılacağını bildirmişti. Ancak aradan bir yıl geçti henüz hiçbir atama yapılmadı. Ramazan ayı öncesi bu konuyu gündeme taşıyarak, uyarılarda bulunmuştuk. Çerkezköy Gazetesi'nin haberinin ardından ilginç bir gelişme olduğu ortaya çıktı.
İKİ İLÇEYE BİR VAİZ DÖNEMİ!
Son beş yıldır Çerkezköy'de üç vaiz kadrosu bir türlü doldurulamadı ancak her yıl ramazan ayında bir-iki vaiz ilçemizde özellikle merkezi Osmanlı Camii'nde Ramazan ayı boyunca vaazlar verip cemaati bilgilendirmesi için görevlendiriliyordu. Bu yıl Tekirdağ İl Müftülüğü, iki ilçeye bir vaiz verdi. Çerkezköy'e gönderilen vaizin Ramazan ayının ilk 15 gününü geçirdikten sonra ikinci 15 günü için Hayrabolu'da vaazlar vereceği öğrenildi.
Vaiz kadrosu bir türlü doldurulamadığı için geçen yılda Trabzon'dan Haseki İhtisa Kursu'ndan gelen Vaiz Mücahit Altınsoy ile birlikte emekli müftü Musa Doğruer her akşam teravih namazı öncesinde camilerde vaaz vermişti. Ramazan ayı boyunca iki vaizin görev yaptığı Çerkezköy'de bu yıl tek vaiz ramazan ayının 15 gününde görev yapacak diğer 15 günü vaizsiz geçirilecek.
Bu arada Müftülük, camii imam ve müezzinlerine yönelik geçtiğimiz yıl 'Vaizlik' eğitimi vermişti. Bu eğitime yaklaşık 20 din görevlisi katılmıştı. Müftülüğün vaizlik eğitimi alan camii din görevlileri ile vaiz açığını kapatmaya çalışması ise dikkat çekiyor. Camilerdeki din görevlileri bulundukları camilerde teravih öncesi vaaz veriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.