BİR ZİYARET TE HAS PARTİ'DEN

Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği'ne HAS Partililer de ziyaret etti. Milletvekili Adayları ile gelen HAS Partililer'i de hediyesiz göndermeyen Dernek Başkanı Sinan Boztepe, Alevilerin isteklerini de sıraladı. HAS Parti Milletvekili Adayı Tahir Eke, yeni bir parti olarak toplumun herkesimini kucakladıklarını vurguladı.

BİR ZİYARET TE HAS PARTİ'DEN
11 Haziran 2011 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği'nin seçimlere iki gün kala son ziyaretçisi HAS Partililer oldu. HAS Parti Milletvekili Adayı Tahir Eke, Hacı Bektaş Veli Derneği üyelerinden seçimlerde oy beklediklerini belirterek, "Yeni bir parti olarak toplumun her kesimine kapımız açık" dedi. Daha önce Ak Parti Milletvekili Adayı Ziyaeddin Akbulut'a tespih hediye eden Dede Sinan Boztepe, HAS Parti'ye ise kitap hediye etti.
NE SAĞDAYIZ NE SOLDA!
Yarınki seçim öncesi Hacı Bektaş Veli Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği'nin son ziyaretçisi HAS (Halkın Sesi) Partililer oldu. HAS Parti Tekirdağ 3. Sıra Milletvekili Adayı Tahir Eke, 5. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Tüfekçi, İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Bektaş Veli Derneği'nde Başkan Sinan Boztepe ve Dernek Üyeleriyle biraraya geldi. Seçim öncesi destek isteyen HAS Partililer, sıcak bir karşılama ile ağırlandı.
Milletvekili Adayı Tahir Eke, HAS Parti'nin yeni bir parti olduğunu belirterek, 6 ay önce kurulduklarını dile getirdi. Yeni bir parti olmalarına rağmen toplum tarafından teveccüh gördüklerini belirten Eke, "Biz siyaseti yeniden formatlayan bir partiyiz. Partimiz siyasete yeni şeyler kattı. Bir keze üsluba dikkat ediyoruz. Ana haber bültenlerinde birbirlerine hakaret ediyorlar. Halka rağmen siyaset değil halk için siyaset yapmalıyız. Mezhepler üzerinden, etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaması taraftarıyız. Bu konuda net tavrımızı koyan bir partiyiz. Yelpazenin ne sağındayız, ne solunda. İnsanlara insan olduğu için hizmet etmeye talibiz. Toplumun herkesimine kapımız açık. Bu vesileyle Dernek Üyelerinizide partimizde siyaset yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu. Ziyaret sırasında HAS Parti İlçe Başkanı Erdoğan ise "Seçime iki gün kaldı. Millet ne der? Demokrasi ne der? Halkın hür iradesi ne der, öyle gider. Buna saygı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.
HACI BEKTAŞ VELİ'NİN TEFSİRİNİ HEDİYE ETTİ
HAS Partililer ziyaret sırasında Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Sinan Boztepe ve Üyelerinden sorunları ve talepleri konusunda görüşlerini de sordu. HAS Parti Milletvekili Adayı Hasan Tüfekçi, "Seçimden sonrada çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam edecek. HAS Parti bu seçimde olmasa da gelecek seçimde iktidar partisidir. Bu yüzden bizden talebiniz varsa bunlarıda öğrenelim" dedi.
Bunun üzerine Başkan Sinan Boztepe, "Ben şahsen sayın Numan Kurtulmuş'un politikalarını beğeniyorum" dedi. Boztepe, Cem Evlerinin statüsünün artık belirlenmesi gerektiğini ve alevi din adamları yetiştirilmesi için okul kurulması gibi beklentileri olduğunu dile getirerek, "Allah hayırlı yöneticiler nasip etsin. Hayırlı yöneticiler bu sorunları çözecektir" dedi.
Ziyaretin sonunda Ak Partililer'e tespih hediye eden Boztepe, HAS Partililer'e de anlamlı bir hediye verdi. Hacı Bektaş Veli'nin Fatiha Süresi'nin tefsirini yaptığı kitabı HAS Parti İlçe Başkanı Ercan Erdoğan'a veren Boztepe, "Bu güzel eseri size hediye etmek istiyorum" dedi. Boztepe'nin hediyesini kabul eden Erdoğan, teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.