Birileri para kazanacak diye biz sağlığımızdan, doğamızdan olmayacağız

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı’da ilçe örgütü, odalar ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. CHP’li Yüceer, Trakya’nın akciğerlerine darbe vuracak termik santralin Kapaklı ve Çerkezköy’ün yanı sıra tüm bölgenin havasını ve doğasını olumsuz etkileyeceğini, zehir saçan termik santrale sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyledi.

Birileri para kazanacak diye biz sağlığımızdan, doğamızdan olmayacağız
26 Mart 2018 Pazartesi 13:05

KAPAKLI’DA ZİYARETLERDE BULUNDU
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve yönetim kurulu üyeleriyle Kapaklı’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kapaklı İlçe Örgütünde gündemi değerlendiren Yüceer, özelleştirilecek 14 şeker fabrikasında 4 bin 410 kişinin çalıştığını belirterek, daha önce özelleştirilen TEKEL, SEKA, Sümerbank’ın arazilerinin çoğuna AVM yapıldığını kaydetti.  
ALPULLU CUMHURİYETLE YAŞIT
Alpullu Şeker Fabrikası’nın 1926 yılında Atatürk tarafından kurulduğunu söyleyen Yüceer, “Bin bir emekle kurulan Cumhuriyet'in sanayileşme hamlesine ilişkin kuruluşlarını yok ediyorlar. AKP, Cumhuriyet’le sonu gelmez bir hesaplaşma içinde. Milli bayramlarımızı kutlamayı yasakladılar, statlardan, okullardan Atatürk’ün adını sildiler. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Marşını diline doladı” ifadelerini kullandı.
KİMSENİN HADDİ DEĞİL
Cumhurbaşkanının, ‘İstiklal Marşı’nı gönüllere nakşedecek bir bestemiz yok’ ifadesinin korkunç bir itiraf olduğunu kaydeden Yüceer, “Kendisi İstiklal Marşı’nı hissetmiyor olabilir ama biz hissediyoruz. İstiklal Marşı mazlum ve onurlu bir milletin, kendisini esaret altına almak isteyen zalimlere isyanı ve meydan okumasıdır. İstiklal Marşı’nı tartışmaya açmak kimsenin haddine değildir” dedi.
BİRİLERİ PARA KAZANACAK DİYE DOĞAMIZDAN, SAĞLIĞIMIZDAN OLMAYACAĞIZ
Daha sonra Kapaklı Belediyesi’nde belediye çalışanları ile sohbet eden Yüceer, Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir’le bir araya geldi. Çevre sorunlarının konuşulduğu Kent Konseyi’nde gündem termik santral oldu. CHP’li Yüceer, Kapaklı ve Çerkezköy arasına kurulmak istenen, 3 milyon metrekarelik ormanı tehdit eden termik santrale karşı, güçlü bir mücadele ortaya konulması gerektiğini söyledi. Termik santralin Trakya’nın geleceğine ipotek koyacağını belirten Yüceer, “Birileri para kazanacak diye biz sağlığımızdan, doğamızdan olmayacağız” dedi.
HEMŞERİ DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ
Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulda güven tazeleyen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Yüceer, Gaziler Derneği’nde gazilerle bir araya geldi.  Pazarcılar Derneği’ni ziyaret ederek pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Yüceer, sırasıyla OSB’de Çetin Grubu, Muhtarlar Derneğini, Kapaklı Marmara Haberi, Tokatlılar Derneğini, Amasya Gümüşhacıköylüler Derneğini ziyaret etti.
TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ
Yüceer’in son durağı Termik santral tehdidi altındaki Pınarça Mahallesi oldu. Yüceer, Pınarça’da kahvehaneleri gezdi, kadınlarla bir araya geldi. Kadınların yoğun katılım gösterdiği toplantıda ‘termik santral istemiyoruz’ sloganı atıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.