Birincilik için kıyasıya mücadele

Nurullah Narin İlköğretim Okulu'nda Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü'nün 'Toplum Hizmeti Çalışması' kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen bilgi yarışmasında, okul öğrencileri yarışmadan galip ayrılmak için kıyasıya rekabet ettiler.

Birincilik için kıyasıya mücadele
15 Mart 2008 Cumartesi 00:00

Nurullan Narin İlköğretim Okulu Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan Sınıflararası Bilgi Yarışması'nda 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrenciler katıldı. Yarışan öğrenciler, öğretmenlerin belirlediği öğrencilerden oluştu. Dört grup halinde toplam 12 öğrencinin mücadele ettiğ iyarışmada öğrencilere Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen, İngilizce ve Genel Kültür'den oluşan toplam 18 soru soruldu.

7-14 Mart tarihleri arasının Bilim ve Teknoloji Haftası olduğunu belirten Nurullah Narin İlköğretim Okulu Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü Rehberlik öğretmeni Fahriye Akay, "Bilim, yeryüzündeki olayların bir bülümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçeklere dayandıran düzenli bilgileri içermektedir. Teknoloji ise bilimin ışığında ortaya çıkan araç, gereç ve kaynaklardan oluşmaktadır. Kısaca teknoloji bilimin sosyal yaşama uyarlanmasıdır.

İnsanın merakı, korkusu, doğaya egemen olma, beğenilme rahat yaşama, üstün olma vb. istekleri bilgi üretimini arttırmıştır. Bu istekler, dolayısıyla da bilgi üretimi durmaksızın sürecek, bu da bilimde çeşitliliği, sürekiliği ve yeniliği sürdürecektir.

Ancak, günümüz insanının yaşamını kolaylaştıran, rahat, huzurlu ve mutlu olmasını sağlayan bilim ve onun yarattığı teknolojinin sürdürülebilirliğin barış çizgisinde olması insanlığın ortak dileğidir. Bilimsel çalışmalar ve bulguları, insanların felaketine, doğanın yok olmasına sebep olmamalıdır. İnsanlığa düşen önemli görev teknolojiyi yararlı şlerde ve güzellikleri yaşamaya yönelik kullanmak, doğayı yok etmesine izin vermemektir" dedi.

Her sene olduğu gibi bu senede Sınıflararası Bilgi Yarışması düzenlediklerini belirten Fahriye Akay, "Bilim Fen ve Teknoloji Kulubü Yönetim Kurulu ve Rehberlik öğretmenleri olarak ben ve Nurgül Kılıç her sene olduğu gibi bu senede Sınıflararası Bilgi Yarışması düzenledik. Geçtiğimiz senelerde birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilmişti. Bu senede yarışmaların tamamlanmasının ardından birinci olacak öğrencilere yine hediyeler verilecek. Hediyenin ne olacağı yarışmalardan sonra yönetim kurulu tarafından belirlenecek" dedi.

İLK GÜN 4. SINIFLAR YARIŞTI

Nurullan Narin İlköğretim Okulu Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan Sınıflararası Bilgi Yarışması'nda 4. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrenciler katıldı. Gruplar öğretmenlerin belirlediği öğrencilerden oluştu. Dört grup halinde toplam 12 öğrenin mücadele ettiği yarışmada öğrencilere Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen, İngilizce ve Genel Kültür'den oluşan toplam 18 soru soruldu. Her dersten üçer sorunun sorulduğu yarışmanın ilk gününde yarışan 4. sınıf öğrencilerinde yarışma birincisi 130 puanla 4-A Sınıfı olurken, 5. sınıflar arasında yapılan yarışmayı 140 puanla 5-A Sınıfı kazandı.

7. SINIFLARDA SON SORULARA KADAR SIKI TAKİP OLDU

6. sınıflar arası yapılan yarışmada 170 puan toplayan 6-D Sınıfı birinci olurken, 7. sınıflar arasında yapılan yarışmada iki şube arasında çekişme oldu. 7-A ve 7-B son ana kadar kıyasıya mücadele ettiler fakat iki soru eksik cevap veren 7-A ikinci olurken, 18 sorunun 17 tanesine doğru cevap veren 7-B Sınıfı 7. sınıfların birincisi oldu.

Öğrencilere takım halinde hareket etme ve soruları grup olarak çözme duygusunu kazandırmak amacı ile yapılan bilgi yarışmasının sonunda birincilere Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü'nünün Şönetim Kurulu tarafından belirlenecek ödülleri verilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.